Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamus i synus

Ile jedza takie maluchy?

Polecane posty

Gość mamus i synus

Ile jedza wasze 3 tyg. maluszki? Odciagam mleko laktatorem..i moj synek je 130 ml, a czytalam ze tyle jedza 2-miesieczne szkraby, boje sie ze w zwiazku z tym nie starczy mi pokarmu na reszte tygodni..

Gość fhthvgft
nie mart sie napewno nie zbraknie ci pokarmu

Gość mgła poranna
hahahahaha

Gość hkhih
twojego mleka to mały może jeść ile chce. ja też odciągałam i mój jak miał miesiąc potrafił zjeść 180 ml i po 3 godzinach znowu chciał.. a mleka w piersiach ci na pewno nie zabraknie tylko musisz przystawiać synka do piersi czasem a nie tylko sciągać. ja nie przystawiałam bo mój nie chciał ssać i po 1,5 miesiąca mleko zaczęlo mi zanikać. tylko 2miesiące go karmiłam swoim mleczkiem.

Odciągam już prawie 6 miesięcy i nic mi nie zanika a mała była przystawiana do piersi tylko w pierwszym tygodniu życia. Moja w tym wieku też tyle jadła, wszyscy krzyczeli, że za dużo, że rozepcham żołądek dziecku itd. Przejmowałam się a teraz błagam córę by zjadła. I tak jest odkąd zaczęła być aktywna. Niech je ile chce :) Mlekiem matki dziecka nie przekarmisz.

Gość jabaabadu
Dostawiaj dziecko do piersi. Masz mleko. Ono NAUCZY SIĘ SSAĆ. Laktator to dobry wynalazek, ale to nie jest recepta na codzienne jedzenie. Jak tak dużo je - to będzie umiał tyle sobie naprodukować, nie przejmuj się. 3 tygodniowe dziecko je ok 100 - 120 ml. Więc Twoje nie je zanadto :)