Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grobla

Wypijam dziennie około 7 litrów wody, o co chodzi??

Polecane posty

Gość grobla

Czasami więcej niż 7 litrów, głównie to herbaty, jakiekolwiek, bez cukru, po prostu wciąż mnie suszy. Rok temu cukier był ok. Mam 31 lat, palę papierosy, słodyczy nie jem, odżywiam się normalnie, raczej zdrowo. Żadnych fastfoodów, smażonych rzeczy. Trochę mnie już drażni to co godzinne bieganie do wc. Czego to może być objawem?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
cukrzyca typu 1 ?

Gość kjgxc
7 litrow to bardzo duzo, zebys potem nie miala problemow z nerkami za duzo wody mna nerki nie dziala dobrze wiem cos o tym

Też za dużo wody piję. W lato też ok 7l. Teraz mniej, ale też dużo. Cukrzycy nie mam, bo badałam poziom cukru.

Gość rybka-plum
zrób podstawowe badania krwi i sprawdź co jest grane. możesz mieć problemy z cukrem, albo wcinasz za dużo białka i organizm domaga się wody. przyjrzyj się swojej diecie i koniecznie się zbadaj!

Gość grobla
dietę mam zróżnicowaną, jem wszystkiego po troszkę, bez skupiania się na konkretnym pożywieniu, jedynie nie używam tłuszczy i smażonego. jest godz 10.44 a ja już wypiłam 2 litry herbaty. Postanowiłam zapisywać ile wypijam i po jakim jedzeniu. A dlaczego niezdrowo jest na nerki tyle wypijać wody/herbaty? Słyszałam, że to właśnie oczyszcza nerki... Ja w sumie bardzo lubię herbatę rumiankową, melissę, owocowe. Nie pijam napojów gazowanych, bo ich po prostu nie lubię, po nich chce mi się pić jeszcze bardziej.

Gość grobla
a, zapomniałam dodać, że mam autoagresję immunologiczną, prawie 2 lata temu się dowiedziałam, gdy wykryto niedoczynność tarczycy. Czy to możliwe, że w ciągu roku mogłam dostać cukrzycy, podczas gdy wcześniej było wszystko si? Trudno w to uwierzyć...