Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwięziona40tka+

Żal mi mojego dziecka

Polecane posty

Gość uwięziona40tka+

Siedzimy w domu bo mały jest chory i, przed chwilą na Planete był program o Macieju Zimińskim, tym od Telewizji Dziewcząt i Chłopców - Klub Czterech Pancernych, Niewidzialna eka, Teleranek, Telesfor, Pankracy, Miś uszatek, Zwierzyniec, Czwartek z Bratkiem. Wychowałam się na tym jako mała dziewczynka. Myślę sobie że miałam dużo szczęścia, że mogłam oglądać mądre i inteligentne programy uczące dzieci dobroci, poczucia obowiązku i fantazji. Piszę dlatego , ze przedwczoraj na Cartoon Network spojrzałam a tam w jakiejś koszmarnej kreskówce grupka dziwnych pokrak kopała po twarzy równie dziwnego stwora, tak go kopały, że coś co miało być twarzą było sine, fioletowe i spuchnięte. Bajka dla dzieci na kanale dziecięcym. Dałam dziecku inne zajęcie a sama obejrzałam toto do końca. Pomyślałam chwilę i usunęłam kanał z telewizora. Współczuję naszym dzieciom, na szczęście moje ma mnie, przeszło czterdziestkę , jeszcze pamiętam normalność, ale co z maluchami , których matki same wychowały się na filmikach tego poziomu ?

Gość 23424
Rozumiem Cie i tak samo myślę o swoich dzieciach. Zawsze możesz synowi włączyć te programy z YT, albo pościągać, chociaż wiem że to nie to samo, bo jego rówiesnicy nie będą wiedzieli o czym mówi. Pociesz się że mimo że całe nasze pokolenie oglądało te "mądre i inteligentne programy uczące dzieci dobroci, poczucia obowiązku i fantazji" to i tak jest masa wykolejeńców. Takie programy czy ich brak nie zaważą na osobowości dorosłego człowieka.

Gość Miliana23
to jest masakra co piszesz teraz nawet trzeba pilnować jaką bajkę dziecko ogląda.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaa
akurat cartoon nie jest programem dla małych dzieci, ale nie przesadzaj ze nie ma pouczajacyhc programów czy bajek bo to bzdura,no i chyba nie sadzisz ze beda w tv wałkowac programy sprzed 20-30 lat.Zyjemy w innych czasach

Gość luizjanaaaaaa
oj nie wszystkie bajki z cartoon są złe, bz przesady chodzi o to aby dziecko obejrzało wybraną bajke przez rodzica, jakąś bez przemocy i jedną na dzień, a nie posadzić dziecko przed tv i heja

Gość uwięziona40tka+
dzieci się nie robi tylko są albo powinny być owocem miłości dwojga ludzi ty smarkata może i będziesz robić dzieci, właśnie takim dzieciom współczuję myślisz, że zawsze będziesz miała naście lat ?

Gość spoko loko
Zgadzam się, że CN to nie jest JUZ kanał dla dzieci. Tam lecą bajki skierowane do młodziezy i dorosłych (jak to brzmi;P). Nie przepadam za tym programem, pomimo iż jestem po 20. te bajki są okropne.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cartoon jest dla nastolatków i dla dorosłych równiez, nie dla maluchow, za to jest mnóstwo innych kanałów dla małych dzieci. Ty autorko nie pierdol, nie rob ze swojego dzieciaka ciućmy która wyrosnie na popychadło

Gość spoko loko
mi mała - naucz się nieobrażania ludzi za wypowiedzi. Takie mam zdanie i koniec.

Gość uwięziona40tka+ 2
Widzę, że większość nie rozumie o czym piszę, ze zdziwieniem stwierdzam, ze wy już jesteście wychowane na innych wzorcach. To zabawne, bo zanim się spostrzeżecie latka miną i jakieś smarkate nazwą was starymi rurami :P

Gość BeyonceKnowlesss
jeju biedny synus zobaczył cos strasznego i kanał usuneła hahaha :D co za głupia baba, zapisz go na kółko rózańcowe tam nie bedzie brutalnych scen :D:D:D

Gość Elka 789
Zgadzam się ,że cartoon raczej dla nastolatków, mój ma 3 latka prawie i nawet Scooby Doo, nie ogląda, co robią inne znane mi dzieci, tą bajkę widział tylko raz, od tamtego czasu zaczął mówić o potworach i duchach, więc koniec, przekonałam się jaki bajka ma wpływ. Sama wychowałam się na Muminkach, Gumisiach, a najbardziej lubiłam Kacze opowieści, jak podrośnie też będę mu puszczać te bajeczki. Chociaż te co są teraz dla maluszków ( niektóre ) Też nie są takie złe. Mały lubi Tomka, tą lokomotywkę, Traktora Toma i Boba Budowniczego - w tych bajeczkach nie widzę nic złego :) Pozdrawiam

Gość BeyonceKnowlesss
autorko nie chrzań ja mam 36 lat ale nie zachowuje sie jak stara prukwa,masz 40+ tzn ile 49 ?????? na cartoonie leci Tom I jerry leci tez garfield które oglada moja 6latka, reszta bajek jest dla dzieci duzo starszych,leci nieodpowiednia bajka to zmien kanał i tyle a nie robisz wielkie halo. Poza tym za naszych czasów tezleciało wiele głupich bjek i programów, bajki i programy nie kształtuja dziecka a rodzice

Gość Elka 789
BeyonceKnowlesss - Zgadzam się, nie bajki kształtują lecz rodzice, ale bajki w młodym wieku mają bardzo duży wpływ, tym bardziej jak rodzice mają gdzieś co ogląda ich pociecha. Znam takiego Małego, teraz ma 6 lat, od początku oglądał w dużych ilościach co tylko chciał i ile chciał, jego psychika nie przypomina niestety psychiki normalnego 6 latka ;/

Gość uwięziona40tka+ 2,5
Teraz to się wkurzyłam, głupie pindy. Jakie kółko różańcowe ? jestem ateistką ale nie idiotką. " Bajka" w której grupa czegoś tam kopie po twarzy inną postać to wg was norma ? Przecież nie mówię że nie mozna przełączyć ani że nie ma innych mądrych bajek. piszę tylko że pewne granice zostały przekroczone i jak widzę już efekty tego widać po waszych wpisach. Nie mam zamiaru wychować dziecka na takie coś jak wy, dlatego trochę czasu poświęcam temu co dziecko winno widzieć , z czym się stykać, jakie wzorce warto mu wpajać. Może będzie potrafiło samodzielnie myśleć, w przeciwieństwie do was :P

Gość BeyonceKnowlesss
Elka masz racje, rodzice musza kontrolowac co i ile ich dzieci ogladaja, no bo jak sie posadzi dzieciaka przed tv na pół dnia to faktycznie wychowa go tv. Autorko wychowuj dzieciaka jak chcesz, dam sobie głowe uciac ze bedzie popychadłem w szkole, bo mamusia chroniła go przed złem całego świata

Gość Moltylanogazielona
autorko ty powinnas byc babcią a nie matka w tym wieku,rodza takie stare dzieci a potem chowaja na zastarszone i zahukane i zjebia dziecku zycie

Gość uwięziona40tka+ 1,5
Zastraszone dziecko bo nie musi ogladać jak popaprane stworki tłuką po pysku leżące indywiduum ? Ciekawe. Widzę, że piszą tu głównie dzieci zdobywające pierwsze szlify zdejmując majty w wieku 13-14 lat, moje gratulacje. mam nadzieję, ze mój syn nie trafi kiedyś na taki prostaczki jak wy 🖐️

Gość Moltylanogazielona
Sorki za głupoty, wczoraj zrobiłam ojcu lachę, sperma mi uderzyła do glowy

Gość 654321qwert
pomóżcie , ma 12 lat i w tyłku ugrzązł mi wycior od kibla, chodzę jak z ogonem, trochę głupio. o siadaniu mowy nie ma, dzięki bogu mam stołek z dziuro pośrodku, pomocy, co robic ?

Gość Moltylanogazielona
jakie dzieci kretynko, ja jak to nazwałąs sciagałam majtki w wieku 19 lat wiec nie pierdziel farmazonów, przełacz ta głupia bajke i tyle a nie podniecasz sie jak głupia, wiadomo ze nie kazda bajka jest ok i rodzic musi tego pilnowac. Rodzi taka dziecko po 40 apotem nie wiadmo czy to babcia czy matka i dzieciak staroswiecko wychowany

Gość BeyonceKnowlesss
Jako 14 letnia matka nie zabraniam córce bycia pierwszą ministrantką w dzielnicy, czasami wraca z mlekiem pod nosem, ze mszy, jednak wychowuję ją bezstresowo. Jej chłopak też nie ma nic przeciwko temu. Takie życie.

Gość Moltylanogazielona
o widze autorko zbawisz sie w podszywy :D no tak jaki poziom inteligencji taki podszyw

Gość Moltylanogazielona
Dla jasności, od 19 go dawałam obcym bo w rodzinie to sporo wcześniej, bylismy rodziną odważną, emocjonalnie spójną i odważnie podążającą ze zmieniającym sie światem. Miło wspominam braci i ojca.

Gość Mała czarna kawka 22
Ja oglądam scoobydo bo nic innego nie ma rano jak sie szykuje do pracy i jem sniadanie bo akurat leci :D:D mam 22 lata i męża-mąż ogląda czasem w soboty rano w łóżku"Pinki i Brein":D-ma 27 lat i jest inżynierem budowy :D Jakby to usłyszeli jego podwładni robotnicy to by chyba zycia nie miał.

Gość Moltylanogazielona
tu nie ma gimgoowien tylko kobiety po 30 które nie mysla jak stara baba taka jak ty :) no to watek nudny uwazam za zamkniety, a Ty autorko produkuj podszywy,ulzyj swojej frustracji :D

a moj 8 latek oglada nickelodeon:) same seriale dla mlodziezy:)(i carly.com,big time rush,wiktoria znaczy zwysiestwo...) o milosci,pocalunkach,zespolach rockowych i innych problemach nastolatkow:) i wiecie co,ze nie jest to takie zle... nie ma przemocy jak na cartoonie,nikt nikogo po gebie nie pierze... lubie ten kanal chociaz jest skierowany do starszakow... malo tego!te seriale obudzily w nim pasje do spiewania,grania,tanczenia:)chodzimy na dodatkowe zajecia pod tym katem...chce sie czesac jak chlopaki z zespolow;)ubierac...;) wiec nie jest tak,ze glupie seriale dla dzieci oglupiaja calkowicie:) trzeba wyposrodkowac,wybrac najlepsze... ale tez nie stac w miejscu i nie zachwycac sie Jackiem i Agatka;))) te programy ktore wymienilas byly dla mnie ...srednie delikatnie mowiac.zwierzynca nie cierpialam..:(nudy,nudy i starszy pan... szaro,buro i ponuro:( Pankracy,wylinaly pies?podobnie.. Teleranek!to bylo cos!pachnialo wielkiem ,kolorowym swiatem,dzieci tam byly takie szczesliwe i wyluzowane:)mogly przerywac doroslym i smiac sie z niczego..nic pod sznurek!:) i ten zespol wloski piccolo coro dell'antoniano!!:)))))))) istny szal!feeria barw i szczescie wypisane na ich twarzach:)))))) nieee....zgadzam sie z Toba tyko w 45 %...

Gość natural color
W prawdzie nie mam jeszcze dzieci,ale mnie też "przerażają" bajki które są puszczane w tv.Nie chciałabym by moje dziecko je ogladało,teksty w niektórych sa niczego sobie i nie chodzi o to by swoje dziecko chronić przed "złem świata" tylko powinien być odpowiedni wiek by to zobaczyły,niech wieczorem puszczają bajki dla dzieci 12+ ale niech to zaznaczą, a rano dla młodszych.Przykre,ze nie widzicie tego co te bajki robią z psychika dzieci,potem dzieciaczki myslą ze to ok jest kogoś kopać,bo przeciez w bajce tak robili.... czy wyśmiewać kolegów.Tak jak ktoś napisał jak tego teraz sie nie przypilnuje to już własciwie można obserwować jaki dzieciaki maja szacunek do starszych czy do siebie na wzajem,a wiem to bo akurat mieszkam zaraz koło podstawówki i dzieciaki drą sie do siebie niezłymi tekstami..