Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka 2 roku

jakie kierunek lepszy dietetyka czy finanse i rachunkowosc

Polecane posty

Gość studentka 2 roku

a moze farmacja ?

Zdecydowanie lepszy to farmacja i dietetyka :) a finanse i rachunkowość odradzam :) jeśli chcesz sie nauczyć księgowania polecam kursy półroczne, w szkole sie tego nie nauczysz, chyba że masz znajomą księgową która ci wyjaśni...

Gość studentka 2 roku
dzieki za opinie;) . postawy rachunkowosci mialam juz w szkole wiec masz racje to wystarczy.

Gość barbul
dietetyka to trudne studia ?

Gość finanse i rachunkowosc
finanse i rachunkowosc

Gość studentka 2 roku
nie wiem jeszcze ich nie rozpoczelam ;)

Gość studentka 2 roku
czemu uwazasz ze finanse ?

Gość barbul
do prowadzenia wlasnej firmy wystrcza podstawy . ksiegowych jest juz sporo na rynku skaczysz studia i nie bedzie pracy

Nieeee :D nie wystarczy :D rachunkowość szkolna a rachunkowość prawdziwa to jak stąd do Brazylii :D w szkole niczego sie nie nauczysz praktycznego :) tzn u mnie egzaminy z rachunkowości polegały na tym że dostaliśmy karton papierów takich jakie normalnie są w firmach, dostaliśmy polecenia co mamy zrobić i trzeba było wyszukać odpowiednie faktury i inne potrzebne rzeczy, posegregować co do czego, wyliczyć i nanieść do kompa :) i na to wszystko 35 minut :p z 280 osób zdało około 30 :) w tym ja, ale tylko dlatego że pomagałam matce w biurze rachunkowym wcześniej wiele razy :) inaczej nie miałabym wielkich szans żeby w tak krótkim czasie połapać się w tym całym bajzlu :p A na kursie z rachunkowości nauczą Cię jak sie ogarnąć na stanowisku księgowej, a nie teorii...:o

Gość studentka 2 roku
ja mialam zawodowy z rachunkowosci z Kokarda : Czy Ty studiowalas finanse i rachunkowosc ? czy jaki kierunek jesli chcesz sie pochwalic ?

Po pierwsze nadal studiuję, po drugie nie taki kierunak, ale rachunkowość jest na nim też, a po trzecie nie chwalę sie tylko mówię że podstawy rachunkowości szkolnej są za przeproszeniem gówno warte

Gość w mojej opini
po dietetyce nikt z moich znajomych nie ma roboty, więc to beznadziejny kierunek. No chyba, że otworzysz własną działalność jako dietetyk, bo na pracę u kogoś w tym zawodzie praktycznie nie ma szans.

Gość studentka 2 roku
zle zrozumialas chodzilo mi o to ze mozesz sie pochwalic jaki kierunek studiujesz .

Gość w mojej opini
wie ktoś jaka jest cena za kurs księgowości i gdzie warto go zrobić? jakoś nie uśmiecha mi się płacić co miesiąc księgowej 280 zł złotych. Wolałabym sama zająć się rozliczaniem moich rachunków.

Gość studentxd
ja musze wybrac jakies dwa kierunki zastanawiam sie nad filologia germanska administracja dietetyka finansami i rachunkowoscia moze tez farmacja chciaz to chyba ciezki kierunek fizjoterapia

Gość seigheuella
i tak kara z u.s. drożej cię wyjdzie :P

Gość seigheuella
studentxd- a ty masz jakieś zainteresowania? Czy wszystko "na chybił trafił"?

Dokładnie nie wiem gdzie :o ale wiem że kierują w to samo miejsce na kursy z urzędu pracy, tylko że wtedy ma sie tylko same podstawy. A pełny kurs, po którym bez problemu jesteś w stanie sama prowadzić księgowość w małej firmie kosztuje około 3000, ale uważam że warto. Ja jestem z Wrocławia, może na stronie UP jest coś o tych kursach, nie wiem bo nie interesowałam sie specjalnie bo nie było mi to potrzebne, wiem tylko że z mojej grupy kilka osób zapisywało sie na ten właśnie kurs i były bardzo zadowolone :) Co do tego co studiuję to ogólnie mówiąc nauki ekonomiczne :)

Gość gość
ja skończyłam kierunek instruktor fitness i uznałam, że dobrym dodatkiem będzie kurs dietetyki i odchudzania. Znalazłam ofertę kursu za niecałe 300 zł w szkole NOVA i się skusiłam. Nie żałuję. Bardzo fajnie przeprowadzony kurs, dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy, które przydadzą mi się teraz w pracy instruktora jak również dla samej siebie. Jeśli komuś zależy na czasie i chce szybko i za niewielką cenę zrobić sobie taki kurs to polecam NOVĄ w Rzeszowie.

Gość gość
Zostań specjalistą już w 1 rok ! Polecamy NOVA Policealna Szkoła Promocji Kadr!! TOP kierunki: grafik komputerowy, wizaż, kosmetyka, instruktor fitness, asystent nauczyciela przedszkola, specjalista d.s. dietetyki, psycholog organizacji, instruktor terapii uzależnień, filologia angielska i wiele innych! Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego sekretariatu a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra, tel 883070678, 683070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Czekamy na Ciebie!