Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roksanaaaa

PORÓD DĄBROWA GÓRNICZA MDC

Polecane posty

Gość XxxKxxxX

Zdecydowanie odradzam! Miałam "przyjemność" rodzić w Dąbrowie. Po terminie zgłaszałam się 3 razy do szpitala. 2 razy odesłali mnie do domu, za 3 razem też chcieli, bo żaden z lekarzy nie miał czasu mnie zbadać - jednak ktoś się zlitował. Nagle decyzja o wywołaniu porodu. Poród oczywiście siłami natury (pomimo problemów), bo akurat trafiłam na piątek, a cesarskie cięcia robi się w czwartki (z powodu braku anestyzjologa na oddziale). Po porodzie dostałam krwotoku, a moje dziecko trafiło pod tlen do inkubatora. W dodatku Pan Mariusz.L (bo lekarzem nazwać go nie mogę) od noworodków, wyszedł i powiedział, że dziecko urodziło się bez napięcia mięśniowego, co nie było zgodne z prawdą. Pan Mariusz.L więcej nam się na oczy nie pokazał, a trochę czasu tam spędziłam. U mojego dziecka podejrzenie zakażenia SEPSĄ, bo Panie dwukrotnie pobrały zanieczyszczoną próbkę do posiewu krwi. O wszystkie badania, które powinni wykonywać w takiej sytuacji trzeba się upominać. Lekarz prowadzący ciąże miesiąc po porodzie, gdy udałam się po zaświadczenie, przypadkiem zagubił moją kartę...