Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiochhh

34 godziny bez snu - jak to zrobic?

Polecane posty

Gość spiochhh

Czy ktos wie jak przetrwac tyle godzin bez snu? Powedzmy, ze wstajemy o 8 rano w sobote i musimy przetrwac do niedzieli, do godziny 16. Potem mozemy spac do oporu. Czy sa jakies srodki/tabletki pozwalajace nie zasnac??

Gość spiochhh
chodzilo mi o jakies legalne, niegrozne srodki

Gość inananana
napoje energetyczne ;] i cóż to jest 34 h bez snu, w czasie sesji nie takie cuda się dzieją :D

Gość DziewczynyNaPolitechnikę
http://studente.pl/artykuly/8892/Testujemy-wspomagacze-nauki/ Kiedyś wypiłam ten Plusssz w normalny dzień - nie byłam w ogóle śpiąca, mój organizm na próbę położenia się spać reagował wielkim zdziwieniem :D następnego dnia po nieprzespanej nocy czułam się całkiem zwyczajnie, nawet chyba jeszcze pobudzona :)

Gość matkapolkaswawolka
od energetyków wątrobę stracisz

Gość vkjxvnkjxbvkjxbvkj
Prezcież to tylko jedna noc bez snu... i to jeszcze nie do wieczora tylko do popołudnia nastpnego dnia...

Gość to zaaalezy
Co masz robić w tym czasie

bez przesady, 34 godziny to nic nadzwyczajnego ;)

Gość spiochhh
no wlasnie energetykow nie chce brac, bo to syf. Pracowac ani uczyc sie podczas tego czasu nie bede, ale musze byc trzezwa na umysle :D

Gość spiochhh
dla mnie - osoby, ktora spi dziennie po 8-10 godzin to straaasznie dlugi okres:D

Gość sztuka samokontroli, ha
przy zarwanej nocce około 4-6 często jest kryzys. oczy się same zamykają i ekran się zamazuje- robi się tak cięęęzko i śpiąco. jak tylko to czujesz, to staraj się rozruszać, działać. zjeść normalnie śniadanie, wypić kawkę i jazda dalej. czasem się wydaje, że już nie wytrzymasz, ale jak się za coś weżmiesz i wytrwasz wystarczająco długo to samo przechodzi. na stymulowanie się jakimś gównem to szkoda zdrowia.

Gość inananana
No to zostaje kawa, zielona herbata, zimne prysznice i częste wietrzenie pomieszczeń ;]

lepsza może będzie po prostu czysta guarana?

ja jak nie mogę spać na dyżurze (24h) to wpieprzam ze 3 tabliczki czekolady i następnego dnia nawet często spać nie muszę do wczesnego wieczoru

Gość spiochhh
do guarany nie bede miec dostepu, bo nie bede w domu, a za granica, ale z kawa nie bedzie problemu

Gość spiochhh
hgg, chcialabym jednak, aby waga pozostala bez zmian, wiec 3 tabliczki czwekolady odpadaja:d wlasnie czytam o braku snu na wikipedii: Brak snu przez 36 godzin: Spada drastycznie szybkość reakcji: organizm jest czterokrotnie wolniejszy niż po przespanej nocy. Mocno wzrasta gotowość do podjęcia ryzyka. Przyczyną tego stanu rzeczy jest silniejsze ukrwienie ośrodków nagrody i przetwarzanie emocji w mózgu, którego nie hamuje już centrum kontroli. Światło dnia wydaje się zbyt intensywne, odgłosy brzmią nienaturalnie głośno. W tej fazie braku snu występują często nudności. Symptomy są podobne do tych, które towarzyszą migrenie.

Gość nocna zmiana ziuta
alez marudzisz, jebnij mocna kawe co godzine, az lapy beda sie trzesc to nie usniesz

Gość inananana
jak masz możliwość to puść sobie jeszcze jakąś szybką muzykę. i nie zapomnij o magnezie, bo kawa strasznie go wypłukuje...

jak raz zjesz 3 tabliczki to waga nie ucierpi, a duży wyrzut glukozy do mózgu sprawi że poczujesz się rześka. No i magnez wzmaga koncentracje

Gość spiochhh
nie marudze, zastanawialam sie tylko czy oprocz kawy sa jeszcze jakies inne sposoby na niezasniecie;)

Gość jakie dziwadło...
. . . . . . . . .

Gość 3432432423
spytaj w aptece, słyszałam o jakims syropie, kawa gówno daje, napoje energetyczne nieco więcej, ale za mało. ale najlepiej spac regularnie bo takie rzeczy strasznie wyniszczją

Gość gość
Da się , nawet 40 godzin, albo koło 3 dób z przerwą 3 godzin na sen. W sezonie wesel połowa kelnerów tak ciągnie. Polecam kawę, ale czarną parzoną, Cole albo ewentualnie rosołek :)

Gość gość
Aktualnie nie śpię 36 godz. Sczerze powiem że to nic nadzwyczajnego. Miałem nadzieję na halucynacje ale nic się takiego nie działo :P Wielka Szkoda Spróbuję wytrwać do 70 godz. Dobra ale jak nie spać? 1. Budzisz się załóżmy o 7 (O której byś tam się nie budził) 2. Jeśli od przebudzenia wytrwałeś tak do ok. 7 nad ranem będziesz czuł wielką potrzebę snu. 3. Wtedy zaparz sobie mocną kawę (kawa zacznie działać tak od ok. 60min od spożycia) 4. Jeśli wytrwasz cały ten dzień do wieczora potrzeba snu zniknie (pojawi się bezsenność) 5. Gratulacje Wytrwałeś 34 godz Winszuję.

Gość gość
Chyba jacyś millenialsi tu się wypowiadają co nie zaznali jeszcze pracy. Idźcie do roboty w systemie 4-brygadowym i 3-zmianowym to będziecie mieli regularnie problemy ze snem i takie pytania wydadzą wam się wtedy skrajnie głupie.