Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maguda.0

Dziecko nie chce wypić antybiotyku co robić?

Polecane posty

Gość maguda.0

dziś 4 dzien podawania antybiotyku jakoś szło, a dziś wypiła troche i nie chce, walcze od 2 h zeby wypiła ale ona nie chce co robić??

Gość niesmaczne
Ile ma dziecko? Jak juz w miare kumate to powiedz, ze jak nie wypije dzwonisz po pielegniarke i dostanie w zastrzyku.

niesmaczne=> nie ma co super rada;/ A później rodzice się dziwią, że dzieci drą się na szczepieniach itd;/ Musisz z nią "poważnie" porozmawiać, rozumiem, że to już starsze dziecko... Chwal ją, mów, że do tej pory tak pięknie jej szło... albo zaproponuj jakąś fantastyczną niespodziankę... moja córka ma niecałe 2 latka i jak nie ma ochoty na syrop to zawsze mówię, że misio, lala, mama, tata też wypiją i że to tak fajnie jak zrobimy to wszyscy razem... wszystko z humorem uśmiechem, a jak już wypije to włączamy ulubioną piosenkę i tańczymy najśmieszniej jak potrafimy;-)

ja robilam tak ze mialam przygotowana lyzeczke miodu i podawalam od razu corce jak tylko polknela antybiotyk, teraz jak jest starsza to woli dostac malego cukierka, typu zelek Akuku albo misiek Haribo;

Gość anoilli
na siłe czasami nie ma rady

Gość maguda.0
dziecko ma 9 miesiacy:(

Gość azu
A strzykawką też nie da się?

Gość b.e.a.t.a
Nabierz w strzykawke i do buzi w kacik ust, tylko nie wszystko na raz, ale w 2-3 lykach, zeby dalo rade przelknac. Po kazdym lyczku mozesz podac smoczek. I zrob to zaraz, nie mecz dziecka kolejne 2 godziny.

No to ja nie rozumiem problemu z 9 miesięcznym dzieckiem... bierzesz na ręce jak do "lulania" i pomalutku wciskasz strzykawką... nie znam innego sposobu...

Gość mammannn
ja dolewalam do mleka

Gość JEST SPOSÓB.
weź stary smoczek umyj i wyparz zrób w nim na samym czubku taką dziurkę aby strzykawka weszła do niej lekkim oporem.podasz dziecku "niby smoczek" z antybiotykiem-nie wypluje bo będzie blisko gardła i połknie.Wiem co mówię mam 14 miesięczną córkę i miałam ten sam problem.

Gość JEST SPOSÓB.
takie dziecko może zacząć się wyrywać jak na siłę strzykawką będzie wpychać.Dziecko nie takie głupie-jak zobaczy strzykawkę to może zacząć już reagować. a z tym smoczkiem zrób na leżąco

Gość Lena204
ja wszystkie leki dodaje dziecku do herbatki bo inaczej nie wypije