Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edebbbbbed

olej z wiesiołka, pytanie

Polecane posty

Gość Edebbbbbed

Może wiecie czy olej z wiesiołka trzeba brać od 1 dc, czy np mogę go zacząć przyjmować od 4 dc? Czy to miało by jakiś negatywny wpływ na cykl miesiączkowy?Z góry dzięki za odpowiedź:)

Gość mi frozen
jak zaczniesz brac od 4dc to nic się nie stanie, ale jeśli bierzesz to jako wspomagacz zajścia w ciążę, to pamiętaj że wyłącznie do owulacji

Gość Edebbbbbed
Jako wspomagacz też:) ale min. z powodów zdrowotnych- podobno pomaga na AZS . A z tym zaprzestaniem do owulacji - nie prowadzę monitoringu więc wystarczy, ze będę się sugerować śluzem tzn. widzę, że płodny to przestaję brać?

Gość mi frozen
mi pomaga m.in. na włosy i paznokcie, ale jako wspomagacz również , ja akurat chodze na monitoring, więc dokładnie wiem kiedy mam owulację, ale i tak biorę tylko do 10 dc- tak zapobiegawczo

Gość Edebbbbbed
W tym miesiącu monitoring nawet nie wchodzi w grę- wybieram się na urlop w góry i tam raczej nie będzie jak:P ale ponawiam pytanie czy śluz płodny to dobry miernik, żeby zaprzestać brania? A tak z ciekawości ile kosztuje taki monitoring i na czym dokładnie polega(jak to wygląda)?

Gość Edebbbbbed
U mnie cykle tak średnio regularne 25-34 więc ciężko mi samodzielnie określić moment owulacji :(

Gość Edebbbbbed
up up :)

Gość Edebbbbbed
Up

Gość Edebbbbbed
Up

Gość mi frozen
na temat śluzu nic Ci nie odpowiem, bo nigdy sie tym nie sugerowałam, jeżeli faktycznie prowadzisz obserwację metodą termiczno- objawową, to możesz się tym sugerować, a monitoring cyklu polega na robieniu usg i obserwacji, czy i kiedy pojawia się owulacja- ja mam od 9 dc co drugi dzień aż do potwierdzenia owulacji, nic za to nie płacę, ale akurat w tej kwestii dużo zależy od lekarza, wiem że niektóre dziewczyny płacą od 50 do nawet 100 zł

Gość Edebbbbbed
dzięki za odp. :)

Gość Edebbbbbed
a jeśli można spytać, jak długi masz cykl i którego dnia mniej więcęj monitoring pokazuje Ci owulację?

Gość mi frozen
mój cykl trwa 28 dni, z owulacją jest różnie- czasami mam w 9dc ( dlatego monitoring tak wcześnie ), a czasami 16-17, czasem wypadnie w 14 dc, ale ja jestem na stymulacji owulacji przez clostilbegyt, więc dlatego tak różnie mi wypada

Gość Edebbbbbed
jeszcze jedno, ile się tego bierze, ja kupiłam firmy GAL i na opakowaniu pisze, że 3 razy po dwie... nie za dużo?