Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saska Mena

Mój kolega uważa, ze informatyka i budownictwo sa prestizowe

Polecane posty

Gość Saska Mena

Jak sprowadzic go na ziemie? Studiuje prawo, a kolega jest strasznie upierdliwy i wkurzający

dzisiaj już nic nie jest prestiżowe, ­ Teraz królem jest błazen. Teraz jest cool, luźno, super, bomba, Zniszczono powagę. Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę. Podstawowe wartości spłonęły jak papier. Usiadłem na tym brzegu, Woda koiła ból wędrówki, Słuchałem krzyku mew, I widziałem w tym ludzi. Kto głośniej, kto lepiej? To niekończący się wyścig. W tych czasach cwaniactwo i spryt to podstawy etyki. Szukałem sobie podobnych, Dlatego boli to tak mocno, Żeby nie zwariować trzeba uciec w samotność. Tylu nam ludzi podobnych Wierzyło w świat idealny, Dziś nie ma nic, Sami jesteśmy na tej plaży.

Gość elektronik ladnie
to opisałeś.Wszystko jest na sprzedaż, miłość , przyjaźN i szacunek , czasy komerchy , tandety , plastiku.

Gość Dupak
Prestizowe są kierunki gdzie są spore bariery "wejścia". Takie jak:medycyna gdzie sie zostaje lekarzem po specjalizacji, budownictwo też ale tylko jak zrobisz uprawnienia, same studia to niewiele.Generalnie wszelkie zawody gdzie trzeba sie natrudzic i nie jest to proste. -architekt z uprawnianiami -inzynier budownictwa z upr. -lekarz specjalista -adwokat, sędzia Informatyke można studiować wszedzie i na prywatnych, wiec co to za prestiż.Jednak jak ktoś ma studia informatyczne na PW lub AGH to tez są wyróżniające sie z tłumu.