Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocca colla

Coca colę się podaje przy wymiotach czy przy biegunce?

Polecane posty

Gość cocca colla

Odgazowaną.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wymiotach

Gość juhaauwqjqiwjup
tak przy wymiotach...najlepsza ze szklanej butelki

Gość Uroczy Szymuś
z logo Coca Cola

Gość i przy tym i przy tym
smiało na sraczke i wymioty

Gość cocca colla
A czy na biegunke tez moze pomóc? Co na biegunke prócz smekty, marchwianki i kleiku ryżowego?

Gość cocca colla
wie ktos moze?

Gość elzbietka0101
na biegunkę koniecznie !, na wymioty w żadnym wypadku !!

Gość cocca colla
Nie wiem czy dawac czy nie dawać bo już 4 dzień u dziecka jest biegunka i zamiast poprawy to pogorszenie a dziś weekend. Pije dużo daje dicoflor i orsalit wiec się nie odwodni, klej z ryżu, marchwianę no i dieta chrupki, ryż. Nie wiem czy jak podam to nie zaszkodzi?

Gość elzbietka0101
jak dla dziecka to w żadnym wypadku, tylko przegotowaną wodę i kleik

Gość cocca colla
Dla 2 latka. Jak dzwoniłam do lekarza to mi powiedzial zeby dac 2 łyzeczki wygazowanej coli rano i wieczorem i jak nie pomoze to przyjechać. No i się zdziwialam. Nie wiem czy dawac czy nie.

jak najbardziej mozna przy biegunce, tylko trzeba odstawic i mieszac czesto zeby sie dobrze odgazowala;

Gość edziak
Daj, cola dodatkowo nawadnia i daje trochę energii (głównie cukier), najlepiej jak jest chłodna. Dziecku nic się nie stanie od paru łyżek a cola ma właściwości hamujące :)

Gość cocca colla
dalam jej te dwie lyżeczki. Odgazowana jest bo ją nalałam o 5 rano jak dzwoniląm na pogotowie zapytać co robić czy przyjechać. Nie wiem skad ta biegunka. Katar ma i biegunkę, zimne ręce i nożki i nic wiecej. Temperatura w normie, biega, chetnie by jadła, bawi się. Katar trwa już 3 tydzień i jest zielony dawalam leki ale nic nie pomogly wiec olalam. Ma katar i już, a teraz ta biegunka 5 dni temu się rpzyplątała.

Gość niosiok
i koniecznie z paluszkami!tak lekarze w niemczech zalecaja

Gość niosiok
a poza tym,kataru ot tak sobie sie nie olewa!

Gość jkbjk,
ja to cole pije jak mam problem z zatwardzeniem a wy na biegunkę? Chyba gazowane to niebardzo

Gość mamusia129656
cola zatrzymuje wode w organiźmie, tak samo jak paluszki. Ja dawalam jeszcze sok z jagód plus smecta.

Gość do mamusia
a skad ty te info masz,ze cola zatrzymuje wode w organizmie. z mojej przyjaciolki?czy z chwili dla ciebie?

Gość na tvn style
my jestesmy po jelitowce - 2x dicoflor w saszetkach + elektrolity - minęło po 4dniach.

Gość hhhhhhhhhhhhh............
co za puste baby, cola największa możliwa chemia i masa cukru i dawać to choremu dziecku? Trzeba mieć na serio coś z głową

Gość ojejjajaj
Ja odgazowana cole pije jak nie moge sie wyproznic- sraczka gwarantowana, nawet w nocy popedzi. Ja bym nie radzial z ta cola, na jednego zadzaiala tak - na drugiego inaczej

Gość mamusia1296
nawet lekarze zalecają cole przy biegunce, skladnik w coli zatrzymuje wode w organizmie

Gość same mądrale tu
zajebiste podejscie - w ciąży coli nie piją bo zaszkodzi ale niemowlakowi można już wlewac chemię i to choremu, leczcie się wszystkie mądre

Gość cocca colla
No i po tej coli albo nie po niej ale się pogorszylo. Kupa za kupą, jak doszlo do 8 to odwiedziliśmy lekarza i dostała nifuroksazyd. Na razie czekamy na efekty.

Gość krakuska karolcia__2__
podaj dziecku jak najszybciej lactoral, probiotyk dla dzieci, ktory podaje sie wlasnie m.in.przy biegunkach, u moich pociech zawsze dziala, bo zawiera zywe szczepy bakterii naturalnie wystepujace w przewodzie pokarmowym, a ktorych moze wlasnie brakowac, skoro jest problem z kupkami. rozpusc go w chlodnej wodzie i daj dziecku, jest owocowy, wiec nie powinno grymasic, lactoralmozesz podawac caly dzien, nawet kilka saszetek, bojest zupelnie bezpieczny, jak kupki wroca do normalnosci, to dawaj gojeszcze przez kilka dni ale juz tak po 1 saszetce, zeby wzmocnic prace pzewodu pokarmowego

Gość bruno banani
juz mija kilka dni ,napisz autorko co pomoglo dziecku? a jakie duze dziecko ?, tu gdzie mieszkam ,powiedziala mi kiedys pielegniarka , -dla mnie calkowita nowosc ,powiedziala aby podac wtedy biale pieczywo np.tostowe, biale buleczki ,bo skutecznie zamulaja ,powstrzymujac skutecznie trawienie no zwalniajac je ,z tego tez powodu przyczyniaja sie do tycia ,nie wydalajac sie szybko ,niby to calkowita nowosc ,ale proste i logiczne ,a najlepsze sa takie swiezutkie pyszne ,pachnace ,jeszcze cieplutkie ,mniammm pycha.....polecam autorko ,zreszta nic nie zaszkodzi jak zaserwujesz juz dzis .... no lec po buleczki ,pozdro.

Gość mAmusia1296
akurat w ciązy kilka razy pilam cole odgazowaną, pilam mało 1/4 szklanki pomagała mi na mdłości.

Gość lady bronka
jestem przeciwnikiem podawania coli małym dzieciom, szczególnie z biegunką czy wymiotami. najlepiej pójśc do lekarza, trzymać dietę, odpowiednio nawadniać dziecko i podawać mu coś z elektrolitami, np. orsalit. na biegunkę można kupić też bez recepty hippa ors 200. a nifuroksazyd powinien pomóc, mnie już nieraz pomógł.