Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadziakania

Czy niemowle może spać z odkrytymi stopami ?

Polecane posty

Gość Jadziakania

?

Gość a twoje niemowlę tak śpi
?

Gość Jadziakania
nie tylko pytam czy może

Gość podobnoo
niemowlakowi nie marzną stopy i może nie nosic skarpetek i butów nawet w zimie ale śmiem twierdzić że to jakiś głupi mit. Moje nosiło i skarpety i buty i marzły mu stopy tak samo jak mi.

Jak masz ciepło w domu to niech sobie tak śpi, zawsze przecież możesz okryć dziecko kocykiem lub założyć skarpetki.

Gość Jadziakania
Dzięki ,tak właśnie pomyślałam,skoro dorosłemu dobrze się spi z odkrytymi stopami to dziecku może być za ciepło jak ma założone śpiochy lub pól śpiochy ale nie wiedziałam czy nie za wcześnie na piżamkę mały ma pół roku

Gość ferrrdyk
A jak może mieć w domu? Sezon grzewczy jeszcze się nie rozpoczoł więc może mieć od 20 do 25max jeśli nie wietrzy chałupy. Człowiek ma 36,6 to różnica o16,5 do11,5stopnia! -chciałabyś spać bez okrycia w takich warunkach?

ferrrdyk - nie każdy mieszka w blokach, niektórzy mają domki i mogą sobie je ogrzewać (lub nie) kiedy tylko chcą :D

Gość ferrrdyk
Już widzę jak któraś z piszących tutaj mam popija drinka w fotelu i prosi służbę by napaliła w kominku! :D

Gość ferrrdyk
A swoją drogą do głowy by mi nie przyszło żeby rozpalać kominek we wrześniu kiedy tem 20,5 stopnia Wyższa temp. jest niezdrowa kiedy na zewnątrz spada.

Gość o jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a u nas od wczoraj już grzeją. Dziecko moje urodziło się w maju i przykrywany był cieniutkim kocykiem

Gość ferrrdyk
Ja nie zacznę grzać zanim temp nie spadnie do 19-18,5-bez przesady.potem grypy i inne dziady się czepiają człowieka!

Gość ferrrdyk
kominek i centralne nie wykluczają się-i nie chodzi o sposób grzania ale o sam fakt że zbyt wczesne grzanie mija sie z celem.

Gość ferrrdyk
I do ilu byś nagrzała?

Do 22, teraz mam jakieś 19, ale dziś jest w miarę ciepło w porównaniu z zeszłym tygodniem. Zresztą, ja lubię mieć ciepło w domu i chodzić w spodenkach i koszulce na ramiączkach :P

moj synek niecierpiał skarpetek i do tej pory ściąga wszystko co ma na nogach ;) a optymalna temperatura do spania w pokoju dla dziecka to 18-19 stopni ;) ja widze niemowlaki czy nawet noworodki w wózkach z gołymi stopami na spacerach a u mnie temperatura jest w dzien dosc niska juz.. tylko tutaj maja inny styl zycia i hartuja dzieciaki od początku... i powiem, ze ma to swoje plusy bo mniej chorują brzdace a tu co rusz zmiana pogody ;) ja nie widze osobiście przeciwskazan zeby dziecko spalo z gołymi stopkami.. a to czy marzna stopy czy nie.. to ze maluch ma zimne nie oznacza, ze mu samemu jest zimno.. dzieci nie maja jeszcze tak dobrze wykształconego krążenia ;)

ja w sypialniach utrzymuje taka wlasnie temperaturę i jak dla mnie spi sie idealnie ;) a z reguły spie w samych gatkach i koszulce i do tego na wpół odkryta :D

Gość mając 18 stopni w mieszkaniu
ja nawet teraz, gdy mam 23 stopnie śpię w normalnej piżamie i przykryta po uszy;) żeby spać w gatkach i koszulce, to musi być upał;)

Gość mając 18 stopni w mieszkaniu
no, ale Ty jesteś w ciąży, to wiadomo, że jest Ci cieplej;) bez ciąży też jest Ci tak gorąco?