Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toichwina

przez wielodzietne mamy duze bezrobocie

Polecane posty

Gość toichwina

to przez wielodzietne mamy biedę w naszym kraju, duże bezrobocie, bo gdyby nas było mniej to bylibyśmy bogaci, a tak musimy wydawać kupę pieniędzy na utrzymanie tych dzieci, a później przez te dzieci pracodawcy mają w brud pracowników i płacą im najniższą krajową

Gość jak narazie wiecej kasy
idzie na utrzymywanie emerytow, a mniej mlodych pracujacych to wiecej kasy zdzieranych z obecnych pracujacych....

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Ale wymyśliły:P

Gość wypowiedz mija sie z celem
to przez wielodzietne mamy biedę w naszym kraju, duże bezrobocie, bo gdyby nas było mniej to bylibyśmy bogaci, a tak musimy wydawać kupę pieniędzy na utrzymanie tych dzieci, a później przez te dzieci pracodawcy mają w brud pracowników i płacą im najniższą krajow:O

Gość do jak narazie wiecej kasy
weź ty się odpieprz od emerytów, emeryci pracowali ok. 25-40 lat na swoje emerytury, odkładali swoje pieniądze a ,że państwo je przepieprzyło na wypłacanie rożnych zasiłków, alimentów (fundusz alimentacyjny) na dzieci tej patologi wielodzietnej to teraz owszem nie ma, także skończmy z tą wielodzietnością, bo ją trzeba całe zycie utrzymywać, bo próżniaki nic nieumieją poza jednym rozmnażaniem się jak kroliki

Gość jak narazie wiecej kasy
jestes kretynem, ktory nie rozumie o czym pisze i jak dziala nasz ekonomia :O nie rozrysuje ci tego bo mam w dupie czy zdajesz sobei sprawe z tego jak dziala swiat czy nie :O a teraz sobie pomysl idioto o swiecie islamskim, gdzie nie ma takich dylematow, a raczej chca by ich lusiz bylo najwiecej, jak za jedno pokolenie czy dwa nie bedzie nawet czlowieka zachodneij cywilizacji, bo bedzie naplyw samych ciapatych :O na kazda nasza rodzice z 1 czy 2 dziecmi przypadaja 3 rodziny z 5 dzieci islamisto, masz na tyle pojemny mozg zeby sobie to wyobrazic i zrozumiec, jak wyginie 'bialy' czlowiek za 60 lat?

Gość na razie w 1 ciąży :)
A co ci do tego kto ile ma dzieci ??? Dałaś coś komuś, pomogłaś jakiejś matce ??? Ja mam dzilalność i etat. Płacę sporo zusu. Nie mam gromadki dzieci bo w wieku dopiero 29 lat jestem w ciąży. Chciałabym mieć większą rodzinę 3-4 dzieci ale wiem ze nie podołam. Ja tam podziwiam takie rodziny że dają radę, o ile dzieci są zadbane, ubrane , najedzone i zdolne a nie z patologicznych rodzin.

Gość mamadwa
chyba wielodzietne rodziny a nie mamy.. mamy raczej same dzieci nie mają.. a poza tym uważam że co ma piernik do wiatraka..? wrecz przeciwnie.. wiecej dzieci to wiecej potrzeba nauczycieli, lekarzy, przedszkolanek itd itp.. no i te dzieci na naszą emeryturę pewnie bedą pracować niestety..

Super. Ten kto myśli,że zarabia na swoją emeryturę to żyje w jakiejś bajce ;) My teraz robimy na emerytury dzisiejszych emerytów. Na nasze nie będzie miał kto zarobić, nawet jeśli ja i inni wielodzietni będziemy mieli sporo dzieci, bo większość jednak woli mieć dzieci mało albo wcale ;)

Gość hjkjhgggf
ale jak to?jeśli rodzina ma nawet 10 dzieci a sama je utrzymuje nie korzystając z mopsów i innych zakładów to przecież nic nie idzie z naszych podatków, a czasem ludzie mają jedno dziecko albo dwa i biora od państwa wszystko, zasiłki, alimenty z funduszu bo mąz się obija itd itd, nie ma do rzeczy to ile jest tych dzieci

no właśnie.... Ja mam 4 dzieci. Jedyne co zyskam na tym to ZWROT PODATKU dochodowego. Nie korzystam z niczego, nic mi się nie należy, szczęśliwie mogę raz w roku za dzieci dostać te 4500, które wcześniej wpłaciłam Od kilku lat mamy na stażu młode dziewczyny. Są na stażu z UP, więc płacimy za ten staż my pracujący. każda z tym stażystek jest matką samotnie wychowującą dzieci, z alimentami z funduszu alimentacyjnego, na który płacimy my - pracujący, należy im się w pierwszej kolejności przedszkole, więc matki, które mają mężów schodzą na dalszy plan, choć te panny np mają po 1 dziecku. A czy to moja wina,że ktoś bezmyślnie spieprzył swoje życie? Tak to wredne co piszę, ale tak samo na swój temat ciągle tu czytam głupoty (na swój czyt. na temat rodzin wielodzietnych)

Gość hjkjhgggf
pieniądze do pożerają takie patologiczne rodziny jak ta z Pucka ( ta prawdziwa) matka narobiła dzieci a nie jest w stanie ich wychowac to z panstwa 7 tys szło na rodzinę zastępczą a ona już kolejnego niemowlaka urodziła, taką to na przymusowe roboty i wysterylizowac!!! A jak kogoś stać to niech sobie ma i 20 dzieci.

Gość pieprznięte baby
emerytury teraz sa przekazywane na każdego indywidualne konto także teraz głośno, bo brakuje pieniędzy dla tych co biorą teraz ponieważ oni przekazywali do wspólnego worka, także teraz każdy odkłada dla siebie i przestańcie pitolić, że rodzicie, rozrywacie sobie dupy tylko dlatego, żeby emeryci mieli za co żyć, głupie baby. A co do islamu, to napierdolić i żyć w biedzie, czy ty jesteś mądra bo chyba nie, a huj jak wyginie biały człowiek, jak durny to niech ginie,

Gość hjkjhgggf
pieprznięte baby - masz maluuuutke pojęcie o systemie emerytalnym. Z tego co sobie "odkładamy" dostaniesz max 200 zł emerytury a reszta z zus, poza tym i tak te 3filary chcą zlikwidować

idiota tylko mysli w ten sposób:) bogate panstwa są bogatymi wlasnie dlatego ze zainwetowaly w rodzinę i wielodzietnosć!Polska cierpi na niz demograficzny,to kraj gdzie za chwile beda mieszkac sami emeryci!i to włąsnie na nich panstwo wydaje najwiecej pieniedzy bo pomoc spoleczna dla rodzin w tym kraju nie istnieje! autorka czy autor chyba zerwal sie a choinki?

Gość precz z takimi rodzinami
masz rację o tej rodzinie z Pucka i co, podejrzewam, że ich rodzice matki albo ojca albo obydwojga przeżyli tylko dzięki mops, bo normalnie wychowywane dzieci jako dorosłe nie rozmnażają sie jak króliki nie mając pieniędzy na wychowywanie tych dzieci. Także widać jak wielodzietność pracuje z pokolenia na pokolenie. Przecież to sa pieniądze tych przyszłych emerytów .

idiota tylko mysli w ten sposób:) bogate panstwa są bogatymi wlasnie dlatego ze zainwetowaly w rodzinę i wielodzietnosć!Polska cierpi na niz demograficzny,to kraj gdzie za chwile beda mieszkac sami emeryci!i to włąsnie na nich panstwo wydaje najwiecej pieniedzy bo pomoc spoleczna dla rodzin w tym kraju nie istnieje! autorka czy autor chyba zerwal sie a choinki?

Gość jestem tez przeciw wielodzietn
ej kreatywna ile napieprzyłaś dzieci, że tak jesteś za wielodzietnością, bo ja jestem przeciw, to patologia sie rozmnaża którą trzeba utrzymywać, także daj sobie spokój, przejdź do mops i dowiedz się czy tam nie ma wielodzietnych korzystających z darmowej forsy, jest ci ich w brud i przez to mamy w naszym kraju kryzys, bo kupę pieniędzy idzie na pomoc dla wielodzietych

nie pieprz głupot ,mam 3 dzieci a o mopsie nie mam pojecia,w polsce nie mieszkam.patologia tez nie jestem i nigdy nie byłam kraj co nie chce inwestowac w rodziny nie ma szans na przetrwanie bo w polsce nie dzieje sie dobrze od dawien dawna! dzieci sa przyszłościa a kto twierdzi inaczej to cóz...niech zyje nadal w ułudzie

Gość idiotkiii
a tej prawdziwiej matce z pucka podeślijcie któraś swojego chłopa, bo jej mąż siedzi w więzieniu i kto ją teraz zapłodni, baba będzie miała lukę w porodzie i co, emeryci poumierają z głodu

Gość glupia babskoo
kreatywna jak nie mieszkasz w naszym kraju to spieprzaj, nie wypowiadaj się, co poszłaś do araba i równo ciebie widać pieprzy dla idei islamu

do głupie babsko widze ze oceniasz innych wg siebie-moje gratulacje moj maz jest bretonczykiem a wy jestescie tak zalosne aż przykro ...biedne matki polki co to musza tu na kafe odreagowywac swoje wszelkie niepowodzenia zyciowe...pcha was ogromna chec dowartosciowania sie a tak naprawde spojrzcie prawdzie w oczy,biede klepiecie a wstydzicie sie przyznac.poza tym wiedze na temat zycia macie w wiekszosci przypadkow na poziomie 0 ! zeby miec wiedze na temat warunkow panujacych w danym panstwie nie tzreba tam od razu mieszkac,wiesz?a polske znam od podszewki a szczegolnie jej patologie .przez wiele lat pomagalam takim zagubionym kobietom jak wy jak ty.. czesto bez efektu bo wy nie chcecie sobie pomóc!tkwicie w swej beznadziejnosci uwazajac,ze tak byc musi..ale na głupote nie ma lekarstwa

Gość rodza jak krolice
a samotne to też wielodzietne, moja sąsiadka ma 4 dzieci, kolejna 3, kolejna 6, także w huj jest tych wielodzietnych samotnych

nie rozmnazajcie sie,tak bedzie chyba lepiej. dajcie szanse innym mądrzejszym ,swiadomym potrzeb swego spoleczenstwa bo z takim rozumowaniem nic dobrego nie jestescie w stanie przekazac przyszlym pokoleniom.

Gość rodza jak krolice
pełne rodziny też korzystają, bo w moich stronach jak facet zarobo 1200-1500 zl to już luksus, także na jednego członka rodziny wypada malo, takze dostają z mops pomoc, a do tego niejednokrotne ci ojcowie rezygnują z legalnej pracy, pracują na czarno, żona podaje o separację i alimenta i wtedy jest jako samotna matka a nadal mieszka niby. z b. mężem, rodzi kolejne dzieci i zyją na garnuszku mops, a mąż dodatkowo pracuje na czarno. Zresztą teraz dużo osób nie bierze ślubu, bo i po co, jako samotna dostaje więcej z mops.

Gość luskaaa
macie nawet dostanie sie do przedszkola państwowego, kto sie dostaje, dzieci samotnej matki. A wy jako niby uczciwi to zapieprzajcie na swoje dzieci.

co ty pieprzysz autorko?? Zielonego pojęcia nie masz o tym! Dzieci, dużo dzieci, dużo białych dzieci - to oznaka dobrobytu, to miejsca pracy, nowe przedszkola, szkoły, wydawane pieniądze na zabawki, ubrania, a więc handel, ruch pieniądza... a potem ludzie którzy pracują i (niestety przez nasz chory system ubezpieczeń) utrzymują swoich rodziców, dziadków. Brak dzieci- to dramat! Zamykane szkoły, wstrzymanie konsumpcji, dziura w ZUSie!!!! Ja dzieci nie lubię i nie mam. Mam z to poczucie winy wobec Ojczyzny. Ale popieram i wspieram matki, które rodzą i wychowują dzieci. Chcę, żeby w moim kraju było dużo zdrowych i szczęśliwych POLSKICH dzieci, bo jak nie będzie naszych, to najedzie się pełno brudasów, którzy nie chcą pracować i płacić podatków, za to chętnie spalą ci samochód albo otrują psa. Wiem, że to brzmi strasznie, ale tak jest!

Gość glupia babskoo
kreatywna nie pieprzy, że pomagalaś takim jak ja, bo ja mam jedno dziecko i nie mam zamiaru męczyć się nad większa ilością dzieci, bo ja cenie wygodę i przeznaczanie pieniędzy na siebie, na kosmetyki, ubrania, wycieczki, a nie na zapieprz w domu przy gromadce dzieci tak jak ty, bo mając 3 dzieci to trzeba zapieprzać 24 godzin na dobę, bo ja przy jednym stać mnie na pomoc domową. Także siedź sobie za granica, a jak tak dobrze mieć tyle dzieci to wracaj do kraju po co spieprzyłaś z niego, jak tu taki luksus