Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załameczka...

Znów o wynajmowaniu mieszkania :/

Polecane posty

Gość redondo
Gdzie masz to mieszkanie do wynajecia?

Gość Załameczka...
a no właśnie - i okazuje się, że prawo w tym wypadku chroni naciągaczy a nie uczciwego właściciela mieszkania :(

Gość Davetch
tak bo mam zawory od wody na korytarzu i w skrzynce klucz tylko ja mam to samo jest z prądem wiesz nigdy nie miałem przez 25 lat tego typu problemów dziki lokator i tyle może policje nasyłać ja płace podatki prędzej jego wywalę niz o mi naskoczy zamki drzwiach wymieniam i po krzyku

Gość rezystor tranzystor
a wszystko za smieszne pieniadze - taki kraj , tacy ludzie , trzeba to przeczekać ! własnosc powinna byc i musi - swietoscią !!

Gość Davetch
gdzie jest napisane ze nie moge zakrecic wody do własnego mieszkania pokaz zdródło rezystor jestes głupi jak but

Gość rezystor tranzystor
bredzisz ! jezeli ma umowe najmu wzywa policje i otwierasz drzwi i sie kłaniasz , a potem masz sprawe w sadzie Ty też mozesz mu sprawe zalozyc , ale o niepłacenie :) znasz sie jak krowa na schabowym

Gość Załameczka...
to może lepiej bez umowy wynajmować? Wtedy wymieniam zamki, oni wzywają policję ale nie mają zadnego dowodu na to, że tu mieszkają

Gość rezystor tranzystor
przeczytać prawa lokalowe i nie pisac głupot uchroni to was od łazenia po sadach .

Gość Załameczka...
ok, rezystor tranzystor, widzę, że czaisz mój punkt widzenia. Też nie chce być "cwaniczkiem" co działa wbrew prawu bo obawiam się, że jak gram nie na swoim polu to i tak się na mnie lepszy cwaniaczek znajdzie :( Wiec ponawiam-może wobec tego wynając bez umowy?

Gość rezystor tranzystor
mozesz ! niesie to ze soba pewne zagrożenia , ale nic nie jest łatwe :) na cwaniaka jest zawsze cwaniak wyzszego rzedu , ale to trzeba sie znać i byc obeznanym w przepisac , wiedziec jak je obejsc itd.

Gość Załameczka...
wiec mo plan jest taki: mówię gościowi, że wynajmuje mu bez umowy (on ryzykuje - bo płaci mi kaucje) a jak przyniesie akt notarialny od mamy, babci, ciotki to wtedy podpisujemy umowe. CO o tym sądzisz?

Gość rezystor tranzystor
nie kombinuj zawrzyj umowe okazjonalna to wlasnie ta z tym notariuszem

Gość dziwne prawo w PL
jakie są koszty zawarcia umowy na wynajem okazjonalny ? koszty notariusza, oczywiście.

Gość Załameczka...
1/10 minimalnej krajowej- z odpisem zostawisz u notariusza ok 200zł

Gość dziwne prawo w PL
ok, wiec są to koszty warte poniesienia. zapytałem bo ostatnio notariusz chciał ode mnie 8 tyś za notarialne poświadczenie podpisu. oszust cholerny.

Gość Załameczka...
chyba masz problem ze słuchem albo notariusz w ymową - takie poświadczenie kosztuje 8 ale złotych

Gość rezystor tranzystor
dokładnie u mnie 7,50

Gość Załameczka...
rezystor tranzystor- jesteś notariuszem?? Jesli tak - to powiedz co w sytuacji, gdy lokatorzy nie są małżeństwem - może ich "przyjąć" w akcie notarialnym matka jednego z nich? to nie będzie problem? CZy każdego musi przyjąc ktoś inny?

Gość dziwne prawo w PL
zdecydowanie notariusz chciał mnie naciągnąć. ja dobrze usłyszałem " 8 tysięcy zł". sorki, to nie w temacie wynajmu.

Gość dziwne prawo w PL
zapomniałem dopisac że to było przed dewaluacją, więc to w starych złotych

Gość dziwne prawo w PL
10:55 to podszyw.

Gość hailinfj
e z tym notariuszem to przesada (pewnie jakis notariusz nie ma kasy i pracy :O) ja, jak mi lokatorka przestała płacić to zmieniłam zamki - zadzwoniła po policje, powiedziałam,że nie mamy umowy więc nara. W środku były jej rzeczy, żeby je odzyskać w końcu oddała mi kasę za 2 miesiace. Ale tyle użerania sie że ohohoho

Gość jnuo
rezystor prawnikiem jestes? hahaha w jakiej wiosce konczyles prawo? "mój brat wynajoł" wiocha!

Gość bla ble bli blo blu
podnoszę temat. wynajmuje z mezem mieszkanie. umowa jest spisana na niego ale spisaliśmy ją już będąc małżeństwem. mąż wypią się na mnie i na dziecko. zaraz jest termin platnosci a on sie nie odzywa (pracuje w innym miescie). Mnie nie stac na zaplacenie za to mieszkanie. co robic??