Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek kłębuszek

puls w ciąży

Polecane posty

Gość homeopatia
nie jestem lekarzem i nie mam doswiadczenia z TSH, wiec tu sie nie wypowiadam. Ale ja np. w ciazy mialam bardzo niskie cisnienie, takie ze ledwo moglam stac na nogach. Z lekarzem ustalilismy, zebym pila sobie kawe a jak to nie pomoze, to zebym sprobowala jakies tabletki homeopatyczne. i dopiero jak to wszystko nie pomoze, to bedziemy sie zastanawiac nad innymi rozwiazaniami (w sensie, ze jesli mozna uniknac lekarstw to za wszelka cene trzeba probowac). kawa cale szczescie na tyle mi pomogla, ze normalnie funkcjonowalam. Do czego zmierzam. jesli to nie jest TSH to moze udaj sie do jakies dobrej apteki homeopatycznej i niech ci cos doradza.

wali mi serce ciagle chodze podenerwowana, zrobilam sie agresywna, niecierpliwa, krzykliwa. Mam takie odczucie jakbym miala zwymiotowac mimo ze nie wymiotuje. Ale po tych wielotygodniowych mdlosciach z wymiotami cos mi sie chyba z glowa stalo. Po prostu sie wykonczylam psychicznie. Do tego jeszcze to TSH. Dodam takze ze leukocyty mam na poziomie 14500 co tez jest uwazane za norme w ciazy, tymbardziej ze biore Encorton. Ten pobyt w szpitalu tez mnie nie natchnal pozytywnie. Do tego niskie cisnienie na poziomie 100 - troche tego jest.

homeopatia nie wiem czy oprocz melisy i lekow typu persen jest cos co wycisza w ciazy bez szkody dla dziecka...

leukocyty masz ok, jak narazie krzykliwa i nerwowa to też ponoć norma, chociaż ja byłam tylko bardziej uczulona na czyjąś krzywdę i płaczliwa

Gość homeopatia
no wlasnie homeopatia jest na bazie naturlanych skladnikow (jak persen) ale w bardziej stezonej wersji. mysle ze jak powiesz w aptece ze jestes w ciazy i masz problem z cisnieniem, to beda wiedziec co ci doradzic. Ogolnie: leki homeopatyczne sa na bazie naturlanych skladnikow (bez chemii) i dlatego mozna je przyjmowac w ciazy.

znalazłam taki wycinek z artykułu: Nadczynność tarczycy w ciąży Nadczynność musimy rozpoatrywać w dwóch aspektach: Nadczynność tarczycy wywołana przez działanie łożyskowego hormonu HCG - tzw. "tyreotoksykoza ciężarnych" Nadczynność wywołana chorobami tarczycy Co do pierwszej - HCG jest hormonem wydzielanym przez łożysko. W dużych stężeniach ma nieco działania podobnego do TSH - pobudzającego tarczycę do wydzielania hormonów. Stąd u niektórych ciężarnych dyskretne objawy nadczynności tarczycy i niski poziom TSH. Taki stan zdarza się zwłasza w pierwszej ciąży i i wspołistnieje z tzw. niepowściągliwymi wymiotami ciężarnych. Leczenia tyreotoksykoza ciężarnych zazwyczaj nie wymaga - sama ustępuje. ja to mam - wszystko sie zgadza

Ja bym mimo wszystko tego nie bagatelizowała i poszła do dobrego endo... bo może i to leczenia nie wymagać, ale sama tego nie stwierdzisz i gin też tego nie zrobi. trzeba zrobić przeciwciała tarczycy- wg mnie

mama 6 latki - tak zrobie skonsultuje sie jeszcze z innym endo

teraz wczytalam sie w swoje wyniki i okazuje sie ze w szpitalu robili mi przeciwciala przeciwtarczycowe i wyszlo anty TG i anty TPO w normie. Czy to ma jakies znaczenie?

a moze jest tu jakis endokrynolog. Widzicie - tak to jest jak sie nie rozmawia z pacjentem o tym co jest grane - pozniej od cholery watpliwosci. Szczegolnie z takim hipochondrykiem jak ja:-)

Jak przeciwciała są okej to rzeczywiście raczej nadczynność ciążowa, ale powinnaś być przez całą ciążę pod nadzorem endo- z tarczycą nigdy nic nie wiadomo.

dzieki za info

Gość mariolka 84?@
jesli cie to meczy to idz do lekarza lub na pogotowie ,bo wykonczysz sobie serce