Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gunia113

Czerwiec 2013:):)

Polecane posty

Gość asiauk
Hej,ja mam termin na 23.06 11lutego mam scan polowkowy,nie moge sie doczekac.Czy jest tu ktos z uk?

Gość asiauk
Ja bede rodzic w uk,uczucia mam mieszane,ale w pl tez roznie bywa.W sumie tu jest ok,tylko troche malo badan,ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.

tak sie składa ze moja mama pracuje w szpitalu i to wlasnie na polozniczym i bardzo poleca, ze jest zupelnie inaczej niz w polsce

Gość asiauk
No to mnie pocieszylas,chociaz ja jestem tu juz 6 lat i mam doswiadczenie z tutejsza sluzba zdrowia.Jednak jak sie czyta fora to czlowiek nabiera watpliwosci.To moja druga ciaza?pierwsza poronilam w 9tyg.

Witam,ja jestem w uk , termin mam na koniec maja, także może to być również czerwiec :):)

może to zależy od szpitala, moja mama pracuje w Oxfordzie tam jest taki wielki moloch ze nie wiem... personel bardzo mily i pomocny, warunki jak w hotelu, mozna rodzic jak si echce, w jakiej chcesz pozycji i przy jakim sprzecie... dzidzius jest z mama w pokoju, pokoje jedno osobowe

Gość asiauk
Ja jestem z lancashire(polnocno-zach.anglia) Bede rodzila w lancaster.To male miasto,ale szpital przyzwoity i warunki tez ok :)

Gość asiauk
Mysza91...a Ty skad jestes?

Gość asiauk
Moje watpliwosci dotycza raczej badan w trakcie ciazy...ja mialam klopoty z tarczyca i mowilam o tym mojej poloznej,mialam badanie krwi,ale jakos tak nie mam zaufania...

Karmelek 20 Początek był koszmarny, ale od swiąt (jak zaczęłam przybierac a nie tracić na wadze) jest super. Mdłości minęły. Najlepsze są ruchy Maleństwa, ostatnio nawet mój mąz poczuł - jego mina bezcenne. To pierwsze dzieciątko - i do tego wyczekane... bo 2 lata temu u poprzedniego gin usłyszałam: zrobię pani operację a potem powiem czy wogóle będzie mogła mieć pani dzieci. i to powiedziane po samym usg, bez badań, leczenia, czegokolwiek... Dlatego to była poprzednia gin:) a jak ty się czujesz?? ja nie mogę sie doczekac jutra - kolejna wizyta i znowu zobaczymy nasze Maleństwo:)

Do tabelki NICK---------------- WIEK-------MIASTO----------TERMIN--------PŁEĆ Lolipopa.------------28--------Sosnowiec--------15.06.13- ------- ?--- muszkaaaaa--------26---------J-bie-Zdr.-- -----06.06.13- -------?--- Molliemollie--------- 28--------------------------- -06.06.13---------?--- karolp----------- ----32----------------------------10. 06.13---------?--- Mariquita_01-------20----------Kraków---------14.06.13 -------- ?--- whisper------------- 30 ---------Chrzanów -----15.06.13 ---------?--- Justi-----------------21--------Częstochowa----20 .06.13---------?--- czi-czi--------------36----------Warszawa-------22.06.13 --------?--- Olcia0105----------24-----------Warszawa------26.06.13--- ------?--- Lorien------------- 25-------------Kraków------ --30.06.13---------?--- tediiiiii-------------25-------------------------------06 .2013----------?--- marcela------------21---------Ostrów Wlkp------06.2013----------?--- anidzik20----------20-----------Londyn-----------02.07.20 13------?--- ania_06------------25-----------Gdańsk-----------29.06.2 013------?--- to ja mussa30-----31------------------------------05.06.2013------ -?- Wandzia ----------22----------Milicz------------08.06.20 13-------?-- karmelek20--------23------------------------------05.06.2 013------?---- Dorcia27------------27--------Zabrze-------------15.06.20 13-----?---- asiauk---------------34-------lancashire(uk)------23.06.2013-----?---

Dorca 27 ja jeszcze niestety nie czuje ruchow malucha:( tylko takie bulgotanie podejrzewam ze to jest to ale jeszcze nie dostalam prawdziwego szturchanca;p od samego poczatku czulam sie wysmienicie i nadal tak sie czuje zero mdlosci tfu tfu co by mnie teraz nie dopadly;p hehe;) ja tez jutro mam wizyte:) z wizyty na wizyte mam ladniejsze zdjecia teraz to taki porzdny czlowieczek juz:D czekam na wiadomosci co i jak po wizycie;)

wpiszcie mnie :) mam 25 lat miasto od niedawna Lipinki koło Wołomina termin 8.06.2013 i na 90 % synuś :)

Gość anetkazet
Czesc dziewczyny, czy ja mogę również się do was dopisac ;) Mam termin na 10 czerwca :)

Gość anetkazet
Zapomnialam dodac, że jestem z Bądkowa, okolice Włocławka woj kuj - pomorskie.

Gość anetkazet
Jenyy, jeszcze wiek 25 lat. Wybaczcie, jestem roztargniona w ciąży :)

Witam przyszłe mamusie :-) Mogę się dołączyć? Jestem w 16/17 tygodniu ciąży, termin mam na 22 czerwca, 30 lat, Katowice. Na razie czytam zaległe posty. Fajnie w końcu znaleźć grupkę kobiet na podobnym etapie ciąży :-)

Gość anetkazet
Dokładnie tak, długo się naszukałam takiego forum na którym Cię ktoś doskonale zrozumie ;)

czy wszystkie mamusie pracuja czy sa na zwolnieniach, ja siedze własnie w pracy i zasypiam... jestem po urlopie swiatecznym i nie moge sie ogarnąć ... zastanawiam sie od kiedy isc juz na dobre na zwolnienie.... ogonie czuje sie ok, poza wielkim dokuczliwym bolem plecow i zmagam sie z sennoscia w ciogu dnia a z kolei w nocy nie moge spac..... a jak wy?

Gość anetkazet
Ja jestem na zwolnieniu od 4 tyg, czyli od momentu jak sie tylko dowiedziałam, ze jestem w ciąży. Ale jestem typowym przykładem książkowym, który od 4 tyg zaczyna wymiotować... męczyło mnie nawet po 20 razy dziennie... aż wylądowałam w szpitalu bo się odwodniłam.. w 16 tyg ustąpiło nieraz zdarzy się jeszcze rano więc jest już dobrze ;) Obecnie jestem w 17tyg ciąży. I powoli zaczynam sobie uświadamiać, że niedługo na świat przyjdzie maleństwo. Planowane, ale co prawda jestem przerażona, tysiące pytań i obaw a zarazem przeszczęsliwa :)

no ja wypotowałam puki co raz w wigiliw ;) jestem 20 tyg... u nas tez planowane ale tez mam stres lekki, kal to bedzie, czy bede dobrze zorganizowana zeby i dom i juniora ogarnac... ale radosc chyba jest wieksza niz te obawy.... a wiesz juz czy dziewczynka czy chlopczyk ??

MARTITA1987 -> ja jestem na zwolnieniu, ale na życzenie pracodawcy. W sumie trochę brakuje mi pracy, choć była ona bardzo stresująca. Poza tym wszyscy mi powtarzają, że w moim przypadku to lepiej, że dużo odpoczywam (dla mojego organizmu ciąża jest dużym obciążeniem) no i nie dojeżdżam do pracy (normalnie to w autobusie spędzałam 2-2,5h dziennie). Co do bólu pleców to niedawno to przerabiałam. Praktycznie od drugiego miesiąca pobolewały mnie bez przerwy - bardziej, bądź mniej. W grudniu w okolicach świąt to już była masakra. Ratowałam się gorącym termoforem - generalnie pomagało, ból nie znikał, ale był mniej dokuczliwy. Ginekolog powiedziała, że mogę brać paracetamol - 1500 na dobę, ale ja nie chciałam. W końcu i tak musiałam, bo miałam wysoką gorączkę (38,5). Brałam 1000 co 8 godzin (dawka 500 co 4 godziny w ogóle mi nie obniżała temperatury). W sumie wzięłam chyba takie 3 dawki i przy okazji ból pleców zniknął :-) Może miałam jakiś stan zapalny? Nie wiem. W każdym bądź razie cieszę się, że pomogło. Rozmawiałam z ginekologiem o tych dawkach paracetamolu i uspokoił mnie, że na moim etapie ciąży (drugi trymestr) nie jest to szkodliwe dla dziecka. Wcześniej, kiedy nie wiedziałam dlaczego bolą mnie te plecy, czytałam w necie co może być przyczyną. Może być tak, że rozrastająca macica uciska na nerwy - i wtedy nie za bardzo można coś z tym zrobić. Jedyna rada, to urodzić ;-) Tak więc jeżeli miałabym coś poradzić niefarmakologicznego (bo sama mam obiekcje), to - masaże z oliwką - najlepiej przez drugą osobę. Na prawdę dużą ulgę miałam po takim masażu: http://www.youtube.com/watch?v=_aIPVzCWJf0 - termofor - piłkę do siedzenia, rehabilitacyjna - ja kupiłam za 38 zł z pompką. Używam jej przy telewizji, komputerze. Trzeba dobrać odpowiednią średnicę do wzrostu. Ale się rozpisałam. Nie chciałabym, abyście pomyślały, że jestem przemądrzała, czy coś takiego. Po prostu miałam podobny problem i szukałam różnych rozwiązań. Jeżeli komuś te rady pomogą, to dobrze. Co do bezsenności to ma podobnie. I nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Czasami w ciągu dnia chodzę też przymulona, jakbym była na jakiś prochach. Powiedziałam o tym endokrynologowi, ale jakoś nie zareagował. Zobaczę, czy zwiększona dawka hormonu coś pomoże. W sumie niewiele większa, ale może tyle wystarczy.

Gość anetkazet
byłam przed swiętami na wizycie i maleństwo się odwróciło, ale zrobił mi usg dopochwowe i stwiedził, że dziewczynka, ale nie jest pewny na 100% jeszcze, maleństwo miało 9,5 cm, cięzko stwierdzić. Teraz mam wizyte 14 stycznia i mam nadzieje, że juz będę wiedziała. A co do obaw, mam tak samo tymbardziej, że po macieżyńskim chciałabym wrócić do pracy. A Ty wiesz już?

Gość anetkazet
sorry za błąd, macierzyńskim *

june_mommy dzieki za cenne uwagi i wskazówki.. pracuje w branży lekowej i tez nie koniecznie hcialabym zażywać lek.... do anetkazet bede od środy wiem ze na 90% bede miała synusia...jestem przeszczesliwa w sobote ide na USG w 3d i juz nie moge sie doczekac jak on tam sie ma i jak wyglada...

sorry dziewczyny za byki ale to z pośpiechu bo nie chce żeby mnie ktos przylukał ze nie pracuje :P