Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiamama2

Brak zameldowania jak sobie z tym poradzić???

Polecane posty

Gość sylwiamama2

Od dwoch lat nie mam stałego ani tymczasowego zameldowania posługuje się dowodem na stare zameldowanie co jest nie zgodne z prawem ale nie wiem gdzie isc i co zrobic zeby miec jakie kolwiek i boje sie ze dostane kare za to.

Gość aassfvggf
ja nie mialam meldunku zadnego i tez poslugiwalam sie starym dowodem. nic mi nie zrobili. nikt chyba sie nie dipatrzyl

Gość fourtyone
a gdzie mieszkasz?

Gość fourtyone
tzn. nie chodzi o dokładny adres tylko czy u kogoś czy jak to wygląda...

Gość sylwiamama2
o widzisz to było by dobrze tyle tylko że jak ja nie mam zameldowania to i moje dzieci i kurcze ostatnio mąż składał wniosek o rodzinne i wymagają ode mnie zaświadczenia z gminy na które mam to stare nieważne zameldowanie zaświadczenia że nie bede z tamtąd pobierac zasiłku i ze nie posiadam pola ale ja takich zaswiadczen nie dostane bo skoro jestem wymeldowana to skad i jak

Gość aassfvggf
dostaniesz zaswiadczenie.

Gość sylwiamama2
teraz mieszkamy w Ostrowcu wynajmujemy mieszkanie znalezlismy tanie i mieszkamy wlasciciele napewno nie beda chcieli mnie zameldowac bo beda sie bac a opcji na zameldowanie u kogo kolwiek nie mam mysle isc z tym do radcy prawnego bo nie wiem co w tym kierunku zrobic zeby jakos wszystko to bylo poukladane

Gość sylwiamama2
czyli co mam jechac do tej miejscowosci co kiedys tam mieszkalam i wybrac takie zaswiadczenia i dostane je?

Gość sylwiamama2
czyli co mam jechac do tej miejscowosci co kiedys tam mieszkalam i wybrac takie zaswiadczenia i dostane je?

Gość sylwiamama2
czy najlepiej bylo by sie wybrac do radcy prawnego zeby doradzil co i jak zrobic chciala bym tez starac sie o mieszkanie z urzedu miasta ale zeby sie starac to pewnie trzeba byc zameldowanym w miescie przynajmniej tymczasowo no i mogla bym zlozyc tu wniosek o zasilek rodzinny

Gość aassfvggf
czemu nie maasz meldunku?

Gość sylwiamama2
bo tam gdzie mialam to byl dom rodzinny moi rodzice zmarli a ze mialam rodzenstwo dlugow w h... to sprzedalismy podzielilismy sie kasa nie bylo jej za wiele i zostalam bez mieszkania i bez meldunku i tak sie to ciagnie traz za mna

Gość chrupcia
od stycznia już nie będzie obowiązywał meldunek trąbili w telewizji