Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatecznyoskarzony

Sad ostateczny ...

Polecane posty

Gość sonia z lasu
hahahaha w jakie duchy? pierwsze słyszę :D normalnie czyli jak? nie wiesz? to skąd masz pewność że zostali osądzeni skoro nawet nie masz pojęcia jak to wyglada. W Biblii jest opisane jak bedzie wyglądał sąd ostateczny. A piekła również nie ma

Gość kama2hjkoooo
sekta to kk nie ma zadnego czysca- to wymysl kk, juz blizej prawdy sa sw. Jehowy, ale i tak yo jeszcze nie to

no tak , ikła nie ma -czyli wszyscy wierzący i niewierzący skończą w niebie ? widzisz w tym sens i logikę ? po co więc Jezus oddawał swoje życie skoro piekła nie ma , nie ma też śmierci wiecznej ?

Gość slawexs
Jasne możecie pier...lić na prawo i lewo i tak wejdziecie do nieba, to jakieś głupoty ateistyczno-jehowe!!!!!!!! Tak zachowują się ateiści czyli nie uznają 6 przykazania tak jak Jehowcy!!!!1

Gość sonia z lasu
allium nie ma piekła, ale jest śmierć wieczna. Ci, którzy zyją zgodnie z Bożymi naukami po smierci zmartwychwstaną i będą żyć w raju na ziemi, reszta będzie , jak to mówią, uzyźniać glebę.

Gość joij
sonia z lasu ja może i pewności nie mam ale ty również:)nikt żyjący na ziemi tego nie wie więc za kogo się uważasz żeby mówić jak jest ?

Gość astorox
Czyli wg Jehowców Hitler jest w Niebie i pewnie dalej pali Jewishów!:D

Gość sonia z lasu
do nieba nie wejdą wszyscy , za szybko wyciagacie błedne wnioski i niepotzrebnie sie oburzacie. Co do przykazań to kościół usunął drugie które jest w Biblii więc kto nie uznaje przykazań ten nie uznaje. joij ja mam pewność bo czytam Biblię, a tam jest wszystko.

Gość joij
i nie wyznaje jednej religii bo uważam że nie mamy pewności która jest prawdziwa w każdej coś jest co się pokrywa z innymi ale sa też powypisywane brednie a w Boga wierzę

skoro piekła nie ma to czemu Biblia tak cżęto wspomina o miejscu " gdzie będize płacz izgrzytanie zębów ?" bo raczej nie jest to opis milutkiego miejsca ?

Gość sonia z lasu
astorox wg jehowców hitler użyżnia glebę po której będą stąpać zmartwychwstani do życia wiecznego

Gość sonia z lasu
alium podaj werset

Gość sadsdf
Nie rozmawiajcie z naciągaczami, tylko o rozgłos im chodzi!!!!!!!

(41) Syn Człowieczy pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, (42) i wrzucą ich w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (43) Wtedy sprawiedliwi jaśnieć będą jak słońce w królestwie Ojca swego. Kto ma uszy, niechaj słucha! (Ew. Mateusza 13:41-43, Biblia Tysiąclecia)

49) Tak będzie przy końcu świata: wyjdą aniołowie, wyłączą złych spośród sprawiedliwych (50) i wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów. (51) Zrozumieliście to wszystko? Odpowiedzieli Mu: Tak jest. (Ew. Mateusza 13:49-51, Biblia Tysiąclecia)

(27) Lecz On rzecze: Powiadam wam, nie wiem, skąd jesteście. Odstąpcie ode Mnie wszyscy opuszczający się niesprawiedliwości! (28) Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów, gdy ujrzycie Abrahama, Izaaka i Jakuba, i wszystkich proroków w królestwie Bożym, a siebie samych precz wyrzuconych. (29) Przyjdą ze wschodu i zachodu, z północy i południa i siądą za stołem w królestwie Bożym. (Ew. Łukasza 13:27-29, Biblia Tysiąclecia)

to tylko z ewangelii - nie wspomnę o innych synonimach piekła w Listach czy ST . to jak mozesz twierdzić , ze piekła nie ma ?

Gość katerina111
na sadzie ostatecznym będą jeszcze raz osądzeni wszyscy zmarli i żywi, kochajacy Boga pojda do nieba(raju, nowej ziemi), a źli pójdą do piekla

Gość cdefnckeml
ziemia bedzie spalona podobno

Gość jqwkdjde
Objawienia w Medugorje świetnie pasują do propagandy Jehowców, objawił się "anioł" o twarzy wkurzonego 10-latka, oraz diabeł w postaci Marii bez nóg!!!!!!! To są diabelskie podstępni!!!! Bardzo dobrze KK nie uznał objawień w Medugorje i Garabandal!!!!! Dzieci z Medugorje zrobiły sobie biznes, a dzieci z Garabandal żyją w związkach niesakramentalnych na kocią łapę!!!!!!!!!

Gość katerina111
na sadzie ostatecznym będą jeszcze raz osądzeni wszyscy zmarli i żywi, kochajacy Boga pojda do nieba(raju, nowej ziemi), a źli pójdą do piekla

Gość ja mam podobnie do
pieklo jest na bank

Gość sonia z lasu
aha, ok już wiem. To miejsce o którym piszesz to gehenna, czyli miejsce wiecznej zagłady. Z gehenny nie mozna zmartwychwstać ponieważ trafią tam najbardziej źli ludzie, jednakże nie ma ona nic wspólnego z kościelnym piekłem

Gość sonia z lasu
nie ma piekła. Kościół straszne wiecznymi mekami i ogniem a nic takiego nie ma

Gość jqwkdjde
Wielu bowiem przyjdzie w imieniu moim, mowiac: Ja jestem, i czas sie przyblizyl. Nie idzcie za nimi!" (Lukasza 21:8) Tacy właśnie są m.i.n Jehowcy!!!, Zbawienie jest możliwe tylko dzięki uznawaniu zasad Świętego Kościoła Katolickiego i nikt nie każe wam wierzyć w księży, ale w Boga w Trójcy Jedynego!!!

Gość joij
musi być piekło,mordercy,gwałciciele nie będą sobie spokojnie istnieć po śmierci ,to byłoby nie fair

co to znaczy - kościelne piekło ? piekło jest piekłem . Jesy miejscem ostatecznego pobytu tych , którzy wzgardzili Dfiarą Jezusa i Mu nie uwierzyli . Nie ma z niego już żadnego odwrotu ,zadenj nadziei , jest m miejscem całkowitego oddzielenia od Boga .

bawienie jest możliwe tylko dzięki uznawaniu zasad Świętego Kościoła Katolickiego i nikt nie każe wam wierzyć w księży, ale w Boga w Trójcy Jedynego!!! no ,bez jaj ... zbawienie jest tylko przez wiarę w Jezusa Chrystusa a nie przez wiarę w KK . ogarnij sie człowieku i herezji nie twórz .

Gość sonia z lasu
kościelne piekło to smażenie się w ogniu. Jest gehenna czyli miejsce wiecznej śmierci, wiecznego zatracenia z którego się nie wraca.

soni - za dużo ogladasz kolorowych obrazków . Jesli czytasz Biblię to wiesz ,ze ogień a nawet siarka śa związane z obrazem piekła i nie jest to mit . Ja iwem , ze wolisz sobie humanistycznie myśleć ,ze to taka bajak ale piekło , p rawdizwe piekło to nie jest miejsce wobec którego mozan pozostać obojętnym .