Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

catia86

Polska czy UK

Polecane posty

Mam pytanie do tych którzy żyją na emigracji - jak myślicie, gdzie jest lepiej? Ja pracowalam w UK w latach 2005-2007, wróciłam do Polski, założyłam rodzinę, kupiłam mieszkanie (na kredyt),mąż ma świetną pracę a i tak nie mogę się przyzwyczaic do polskich realiów - ciągle brakuje nam pieniędzy (pomimo dość dobrych zaobków). Jak teraz jest w UK? Dodam że mąż miałby tam pracę na dzień dobry (znajomości). Wyjaz wciąż chodzi mi po głowie...

Gość zhzgzhshx
Spoerdalac z polski jak najszybciej się da. Ja zarabiam najnozsza plus jakieś dodatki i na dwie osoby starcza nic nam nie brakuje a u odłożyć czy kupić coś fajnego nie ma problemu żadnego. Polska to po prostu drogi kraj do życia . W ul jest taniej. 1000funtow ma tu o wiele wirksza wartość niż 5tys e Polsce

Gość ja mam 33 lata,wiosną
wyjeżdzam z córką 13 letnia,zbieram pieniądze narazie. Dostaje na nia 300 zł alimentów,sąd mi nie podniósł!!! jak tu zyć??? Pracuję na nas oboje i ledwo wiążę koniec z końcem. Nic mnie tu nie trzyma. Pracuję za 1700 na siebie i dziecko + 300 alimentów.

Gość ja mam 33 lata,wiosną
czuję,że jestem intruzem dla tego kraju.

Gość inna277
jak dla mnie nie ma się nad czym zastawiać jeśli masz możliwość jedź do UK

Mieszkam w UK na stale. Zalezy czy chcesz tu przyjechac na kilka lat i sprobowac sie dorobic, czy chcesz sie na stale osidedlic. Jesli to pierwsze, pewnie, przyjezdzaj jesli tylko mozesz. Jesli to drugie, to zastanow sie bardzo dokladnie gdzie chcialabys mieszkac, bo tu jest tolerancja dla wszystkich, ale przyjacielskosc i szacunek juz niekoniecznie.