Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem juz nic

czy moge byc w ciazy? pomocy..

Polecane posty

Gość Nie wiem juz nic

Dziewczyny pomozcie! Mianowicie to spoznia mi sie okres, jestem klebkiem nerwow.. Robilam juz jeden test, ale byl negatywny, dzis miezylam tem i mialam. 37C, do tego z pochwy leci mi bialy sluz, jest dosc gesty, czy to moze byc ciaza?

Gość wiesiłka
a jak dł masz cykle i w którym dniu cyklu współżyłaś?

Gość do niewiedzącej
Drogie dziecko, 11 dni przed spodziewaną miesiączką są dni niepłodne, minus 6dni niebezpieczne & płodne, reszta też niepłodne. Długi cykl daje dużo dni niepłodnych w 1-szym okresie niepłodności, krótki cykl daje mało dni niepłodnych lub wcale. No, chyba, że zaskoczyłaś w wyniku zdażającej się owulacji nadproramowej np. w wyniku stresu. Znajdź w necie t. Fizjologia i filozofia seksu, Antykoncepcja lub świadoma prokreacja, może na przyszłość Ci się coś przyda. A o antykoncepcji TY coś kumasz? Bezmyślnie dupy dajesz, a później błagasz o pomoc? Ile Ty masz lat? Dla uspokojenia: Notabene, gęsty śluz jest oznaką dni niepłodnych, utrudniając podróż plemnikom, wtedy plemniki giną i nie docierają do jajeczka.

Gość cyt. z netu
Im dłuższy cykl miesiączkowy tym więcej dni niepłodnych nadaje się do współżycia seksualnego, im cykl krótszy tym mniej, oczywiście w I okresie niepłodności, gdyż II okres niepłodności jest stały i wynosi 11 dni. OKRES PŁODNOŚCI - w tym okresie z jajnika wydalane jest jajo i jeśli napotka plemnik (odpowiednio silny) następuje zapłodnienie. Zagnieżdżenie się komórki jajowej w macicy następuje ok. 5-tego dnia od zapłodnienia, wtedy rozpoczyna się CIĄŻA. Plemniki w drogach rodnych żyją tylko 48 godzin, dlatego na "suwce ruchomej" od środka owulacji w każdą stronę jest aż 4 dni zapasu dla bezpieczeństwa ( 4x24 = 96 h = 200% pewności, że nie będzie ciąży ale pod warunkiem, że nie zdarzy się nadprogramowa owulacja).

Gość Nie wiem juz nic
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę czternastoą wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.

Gość Nie wiem juz nic
Mam swoje lata, nie jestem jakas pusta 14stka czy 16stka i wiem co to jest antykoncepcja.. Nie mow ze daje bezmyslnie d***y, bo seks uprawiam tylko z moim mezem.. Fajnie ze wiesz wiecej i chcesz pomoc, ale nie osadzaj osoby ktorej nawet nie znasz..

Gość Do niewiedzącej
Trzeba było napisać, że jesteś mężatką, i to kumatą, ale po Twoim poście czuć było, że jesteś nieopierzoną 16-stolatką. Niemniej, przepraszam, za niecenzuuralne słowa. 🖐️ Poszukałaś w necie Fizjologię seksu?

Gość Nie wiem juz nic
Juz dostalam miesiaczki.. Poszlam do ginekologa, powiedzial mi, ze po prostu misiaczka mi sie przesunela z powodu choroby ktora niedawno przechodzilam i leki ktore podali mi w szpitalu.. A co do czytania o Fizjologi seksu- na pewno przeczytam, przy okazji przeszkole meza ;) Dziekuje za pomoc, pozdrawiam serdecznie..