Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajka26

marzec 2012 - kto ze mną?

Polecane posty

Gość pajka26

Cześć Jestem chora na endometriozę, ale udało mi się zajść w ciążę po paru latach starań :) Kończę 17 tydzień Termin mam na początek marca, może znajdzie się ktoś, kto chciałby podzielić się doświadczeniami?

Gość Udnndndj
Marzec 2012 ???? Hmmmmm

Gość pajka26
hehe faktycznie pomyliłam daty hehehe ale ktoś się odezwał więc dobrze wyszło z dwojga złego ;)

Gość pajka26
ja mam termin na 16 marca, a robiłyście może już usg na którym widać płeć? ja zastanawiam się nad tym 3D

Ja miałam narazie 1 usg w 13 tyg... Teraz na wizycie zapewne dostanę skierowanie na połówkowe w 20 tyg... fajnie by było gdyby było już widać płeć :)

Gość pajka26
ja będę miała połówkowe na koniec 21 tyg czyli na początku listopada, ponoć od 14 na dobrym sprzęcie już widać

Hej, można dołączyć:) Ja mam termin na 23 marca. Też mam endometriozę i udało się!!! Usg z rozpoznaniem płci jeszcze nie miałam, tylko w 13 tc genetyczne. Też zastanawiam się nad 3D, ale opinie są róże. Większość, że to raczej po ty by rodzice nacieszyli oko. I nie wiem co zrobić... A co Wy myślicie na ten temat?

Gość pajka26
ja chcę zrobić w przyszły piątek, to zacznę 19 tydzień akurat w ten dzień, przy 3d zawsze robią też 2d i potem przełączają ale od 14 tyg nie miałam usg, a miałam problemy z wynikami moczu i nadrzerka mi się pogłębia więc chce zrobić i dla spokoju i dla pamiątki ;) takie 2 w 1 :)

Gość pajka26
a co to jest genetyczne usg? jakieś inne?

nie, zwykłe usg, na którym lekarz robi dokładne pomiary. Sprawdza m.in. przezierność karkową, kość nosową. Takie usg robi się pomiędzy 11 a 14 tc.

Gość pajka26
hehe sorki za takie pytanie, tamto trwało jakieś pół godziny i z każdej strony było małe oglądnięte, ponoć wszystko w porządku ale po tym zapaleniu tak mnie lekarka wystraszyła że chyba do listopada nie wytrzymam i zaraz o wypłacie na piątek się umówię na to 3d, nie zaszkodzi jedno więcej zwłaszcza że u mnie w przychodni nie dają zdjęć do ręki i nie mam dzidzi znaczy mam z izby przyjęć ale wtedy była 1,5mm kropką