Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sawa.83

kupne pierogi - skład

Polecane posty

Chciałam kupić sobie pierogi z mięsem takie paczkowane a tam: Pierogi z mięsem Pudliszki 400g cena 6,65zł skład: Skład: woda, mąka pszenna, mięso 16% (wieprzowe 9%, wołowe 7%), teksturat białka sojowego, cebula smażona (cebula, olej roślinny), sól, olej roślinny, pieprz, przyprawa klasyczna (sól, maltodekstryna, aromat), czosnek, substancja konserwująca (sorbinian potasu), drożdże. No to popatrzyłam na mrożone... a tam: Pierogi z mięsem Aviko 450g cena 6,59zł skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), mięso wieprzowe (33%), woda, cebula, mięso wołowe (3,5%), warzywa suszone (seler, pietruszka,marchew, por), sól, przyprawy (majeranek, pieprz, czosnek), olej roślinny, jaja w proszku, kurkuma. No więc zdecydowałam się na te mrożone, ale powiedzcie mi jak to jest że produkt gorszej jakości jest droższy od tego lepszego? Czy to możliwe, że to jedynie kwestia tego że jedne są mrożone a drugie nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dla własnego dobra powinnaś nauczyć się lepić pierogi ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Umiem lepić pierogi i robię to przynajmniej raz w miesiącu, więc bez takich proszę :) a teraz mam ciążową zachciankę i chciałam od tak zjeść kilka pierożków a nie od razu cały stos :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość r45435
Calluna - a co to kogo obchodzi? i jak to się ma do tematu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak widać- nie potrafisz ich lepić, więc nie jesteś pełnowartościową kobietą... dziękuję za uwagę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zjadłam właśnie te pierożki Aviko i na prawdę są smaczne :) Ja co prawda robię o połowę cieńsze ciasto, ale to chyba we wszystkich kupnych jest takie grube.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sawa- ja tam się boję kupować czegoś mielonego/ gotowego. Moja chrzestna przez lata była Dyr. zakładów mięsnych i się nasłuchałam co tam do mielonego mięsa wędruje :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niby tak, ale raz na jakiś czas się nie umrze od tego. I tak człowiek zjada z pożywieniem nieświadomie różne owady i inne świństwa. Wolę nawet nie wiedzieć co tam jest, tak jak i w parówkach, które bardzo lubię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość edf3
sam sobie lep pierogi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość edf3
kobieta jest wartościowa jak siedzi przy garach?weż ty się puknij

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sawa- jasne, ze tak. Jakbym miała ciągle się zastanawiać, czy aby na pewno jem wszystko, co zdrowe- to pewnie musiałabym sobie gospodarstwo rolne założyć :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie znoszę takich "gotowców" :( cała tablica mendelejewa, a jak juz jest porządku skład to i tak jakość składników marna - bo kto i jak to sprawdzi? robię tylko w domu i BARDZO uwazam na to z czego bo to naprawdę mało roboty!! W 40 minut obiad dla 4 osób gotowy... Ale kupuję dobre jajka (z targu, od znajomej która ma swoje kury i wiem czym je karmi), dobrej mąki (nie te napakowane wybielaczami "mąki" dużych koncernów tylko normalna polska mąka "tradycyjna" z moich regionów tj Szadek, gdzie nie pchają tych wszystkich "ulepszaczy" do środka...), woda nie z kranu (jak niektórzy robią) tylko mineralna, dobra sól no i do nadzienia to co kto lubi, albo świeże mięso (lepiej samemu mielić a nie kupować mielone) albo swieży twaróg też z targu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×