Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pesymistyczna

Ile lat miałaś gdy po raz pierwszy udałaś się do ginekologa?

Polecane posty

Gość 21latkaaaa
Ja mam 21 lat i jeszcze nie byłam. Nic mi nie dolegało, okresy regularne i bezbolesne - to po co miałam iśc? Niestety coś mi się chyba przypałętało, jakaś infekcja, bo swęęędzi mnie i piecze ostatnio, wiec chyba będę musiała się wybrać :(

Gość Pesymistyczna
Mogę was prosić abyście nie wyzwali się na "moim forum"...(założonym przeze mnie wątku) , róbcie to gdzie indziej.

Gość hahahh same zjjjeby tu
Tak tak jasne to mitoman/ka daje zdjecia swojej gęby na forum pierdoli o gwałcie, kiedys pisała że jej ex się zabił z jej powodu, wyśmiano ją, po czym przepraszała za te kłamstwa etc Ja się dziwie że takie obrzydliwe projekty sa tolerowane na tym forum!!! Mozecie sie babrac w tym gónie jeżeli jesteście na poziomie świń...

Gość Pesymistyczna
Ciiiii , już nie kłócić się ! ;d Oboje macie rację.Taka osoba powinna być pod opieką psychologa a także udać się do ginekologa.Ale tak jak napisałaś , to tak wstydliwa i nieprzyjemna sprawa , że często takie osoby zamykają się w sobie i boją się komukolwiek o tym powiedzieć.

Gość ...???...???...
mam 20 lat i od roku współżyje i jeszcze nie byłam bo sie boje tzn.nie tyle co boje ale wstydze, wiem ze kiedys bede musiala sie przelamac i isc bo to przeciez dla mojego dobra.

Gość kate_skate!
ja 24,5 po pierwszym stosunku, wcześniej nie byłam i nawet o tym nie myslalam zeby isc. bo po co. Niczego tam nie wkladalam, nikt mi niczego nie wkladal to co- z powietrza miałam dostać zakażenie? btw. wcześniej miałam upławy i teraz też mam. Taka moja natura. GIn tego nie zmienił.

Gość ...???...???...
to koleżanki które były moze opiszecie wizyte? jak to mniejwiecej wyglada.. hmmm??

Gość dopiero majac 23 lata
a ja bedac dziewica (tez niczego sobie nie robilam) zlapalam wirusowa wstretna przypadlosc intymna i do dzis nie wiem skad- basen, moze recznik, moze wc...

Gość Pesymistyczna
Niektóre kobiety pewnie chodzą też jak chcą żeby im przepisał jakieś tabletki antykoncepcyjne. Właśnie o to mi chodzi czy przy każdej wizycie (każdej z was) zdarzyło się zeby wkładano tam palec? Zwykłe oględziny nie wystarczają?;|

Gość alweryyns
Ja byłąm majac 19l u kobiety. Najpierw siadasz na krzesle pyta w jakim celu przychodzisz :) Pyta też o ostatnią miesiączke długość cyklu upławy i współżycie. Następnie każe wejść na fotel do badania ( wcześniej się rozbierasz) oglada zewnetrzne narządy płciowe dziewice bada przez odbyt i tyle.

Gość Pesymistyczna
Właśnie , jeśli możecie to opiszcie jak to mnie więcej wyglądało(to badanie). Będę bardzo wdzięczna.

U mnie wyglada tak, ze najpierw jest USG, a potem idzie sie na fotel ginekologiczny i jest badanie. lekarz zaklada jakies klamry na wargi sromowe i patrzy sie czy nie ma jakis grzybow, stanow zapalnych ecc, po czym pobiera patyczkiem wydzieline. Potem wklada palec glebiej by zbadac szyjke macicy. Nie boli ale przyjemne tez to nie jest.

Gość nienaiwdze takich wizyt
nie wlozy jesli sie nie zgodzisz, mnie lekarz pytal czy moze zrobic usg, cyto bo tak panikowalam, ze musi mnie obejrzec i jesli nie chce to ok, oczywiscie powiedzialam zeby szperal, ze musze to miec za soba :-/

Gość ...???...???...
aha :) krótko..ale stresująco :/

Gość Pesymistyczna
Może to i lepiej przez odbyt

Gość alweryyns
thaisse80 U mnie nigdy żaden z gin nie zakładał klamr, a byłam w ciagu 4 lat u 6 :)

Gość ...???...???...
zartujesz? pewnie gorzej

Najgorzej jest jak mowi idz na fotel i szykuje rece do badania. Potem w sumie mija szybko (pare minut).

Gość Pesymistyczna
w sumie i tak źle i tak niedobrze... Jezu , przestraszyłaś mnie teraz tymi klamrami

Gość fght
wziernik musi byc, ja miala taki najmniejszy, nie bolalo dziewice bada od tylu, ciekawe co mozna w ten spoosb wybadac, prostate :P

Gość ...???...???...
ja to sie wogole boje i tak zwlekam z wizyta :/

alweryyns - a mi zaklada, nie wiem czy pofesjonalna nazwa to klamry, w kazdym razie to cos rozszerza wargi sromowe, dzieki czemu lepiej widzi. ma tez taki ekranik i mozna patrzec sie co sie tam dzieje, ale ja odwracam glowe bo sie brzydze.

boze;/ widzisz i nie grzmisz;-) to s akonsekwencje braku edukacji seksualnej - ze dosrosle kobiety zamaist slow apochwa uzywaja slowa "tam" ;//// jak sie wstydzisz pana to idz do pani, lekarz nie wklada palca tylko bada - najczesciej przy uzyciu narzedzia, a dentysya tez ci wklada "palce" tam - tzn. do jamy ustnej?

Gość vevbeaaqa
lat mialam20

Gość Pesymistyczna
ROR nie czepiaj się ;d wszyscy wiedzą o jaką część ciała mi chodzi jeśli pytam o wizytę u ginekologa.A nie lubię mówić i pisać o takich sprawach prosto z mostu.Wolę napisać tak a nie inaczej i tyle.

Gość ło matko boska!!!
Jakie znowu klamry???? I do czego ci je zaczepia? Do uszu :D? Widziałaś wziernik chyba (i ci się coś potentegowało) jest on używany tylko do cytologii :D. Rozbierasz się. Wskakujesz na fotel, dupką zsuwasz się jak najbliżej końca fotela. Nóżki zakładasz na podnośniki, kładziesz się. Lekarz zakłada rękawiczki, wsuwa palec szukając szyjki macicy, uciska brzuch oceniając stan macicy i przydatków. Zdejmuje rękawiczki, Ty wstajesz, zeskakujesz z fotela i się ubierasz. Czas operacyjny - 2 minuty.