Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna mama...

Jak często spotykacie się na kawę i plotki z koleżankami?

Polecane posty

Gość Taka jedna mama...

Przyszła jesień i jakoś tak nie mam ochoty na spotkania z koleżankami, ledwo wyrabiam się na zakrętach przy swojej dwójce (3 latka i pół roku)...Dzieci tak bardzo mnie absorbują, że nie mam jak zaprosić do siebie koleżanek, czy do nich jechać na kawę i plotki...Jakoś tak mam gdy na świat przyszło moje drugie dziecko, macie tak samo?

Jak miałam w domu kilkumiesieczne dziecko, to też nie miałam ochoty na koleżanki. Teraz mam 3 dzieci, w wieku przedszkolno-zerówkowym i tez nie mam ochoty na koleżanki :-P Bardziej wolę wyskoczyc gdzies z mężem czy spotkac sie w wiekszym gronie - czyli nasza rodzina i jakas inna rodzina z dziecmi. My gadamy, smiejemy sie, dzieciaki szaleja. Owszem, widuje sie czasami z kolezankami, ale nie mam jakiegos parcia na to... Gdzies juz tu pisałam, ze troche chyba zdziczałamw domu :-P

O rety codziennie prawie...ja do njvh albo one do mnie ,basen zajecia gdzie dzieci sie bawia a my plotkujemu Synek ma2lata ,mam duzo kolezanek co maja dzieci to moze dlatego,ale codziennie gdzies jestem

Gość napoleonnka
Rzadko, a jak juz pójdę, to mnie to męczy, bo ja tego po prostu nie cierpię. Siedzenia i pierdolenia o nie wiadomo czym. Co innego jakieś zoo, jakies podchody, jakaś wycieczka rowerowa, gdzie sie człowiek trochę porusza i od razu się lepiej czuje

Gość ewka samoa0999
jasne mamuski polki0zadna ni chce do was bo o kupach i zupach temat:(czas mlodosci i luzu chyba minal juz

Gość pomidor i ogorek
Nigdy tego nie lubilam - kawa i ploty. a teraz nie lubie jeszcze bardziej. stado babsztyli,ktore kisza sie na krzesle,pija kawe i obrabiaja dupe wszystkim eookola. albo ktora jaka wspaniala. Jak mam wolna chwile,to wole sobi pojezdzic konno albo pograc w koszykowke ze znajomymi,zamiast manowac czas na jakies ploty

Gość radossna_ona_jesienią
Ja nie mam dzieci, a i tak zadko widuje sie na ploty i kaweczke. czasem jest chęć z kims porozmawiac, ale niestety "kolezanki" były chetne na spotkania tylko u mnie, gorzej bylo, gdy to one miały zaprosić.. :P

Gość radossna_ona_jesienią
** rzadko

Gość kudriga1
ja tez nigdy tego nie robilam :D

Gość ojtam ojtam
dołączam się że prawie wcale - te bez dzieci zajęte są innymi rzeczami i ciężko się dostosować im choćby do pory kiedy mi pasuje - a te z dziećmi to nieraz ciężko się wyrwać z domu bo to dziecko choruje, to nie mają auta, to trzeba do przedszkola i z przedszkola - ja sama mam czasem dość i ochote posiedzieć z mężem i nie mam sił na damskie ploty nie wiadomo o czym..

Przynajmniej raz w tygodniu - często do południa wpadnie na kawę któraś koleżanka (dzieci w przedszkolach) lub czasem ja gdzieś pójdę zabierając młodszą córkę. Ponadto prawie codziennie widzę się ze znajomymi mamuśkami na placu zabaw :)

Gość mamciaaaa
Ja jak byłam z dzieckiem w domu to średnio raz w tygodniu, czasem więcej czasem mniej.... A odkąd poszłam do pracy, brakuje czasu (dom, praca itd), bo jak już to wolę wyjść z dzieckiem na spacer, gdzieś wyjechać, pobyć z mężęm... Raz na 2-3 miesiące się umawiam na kawę teraz...

Minimum raz w tygodniu (mam tu na mysli kolezanki bezdzietne). Kolezanki z dziecmi ok 2 razy na tydzien. Co 2 tydzien mam zjazd na studiach i w czasie przerwy oraz po zajeciach obowiazkowy wspolny obiad/ kawa

Gość ahhahahah
w ogóle, nie interesują mnie ploty i durne tematy z pustymi babami wolę już towarzystwo facetów, z którymi można poruszyć ambitniejsze tematy niż kto z kim, gdzie i kiedy :o

Gość moja córka
średnio co 2 tyg spotkanie na kawę,rower czy basen Bardzo lubię takie spotkania:)

Gość ahhahahah
ty scarlet pewnie jesteś inna 😴

Gość garna
ja prawie codziennie z jakąś się widuję, tak się złożyło że wszystkie moje koleżanki urodziły dzieci praktycznie w tym samym czasie ;) na miejscu mam 2 z którymi chodzę na plac zabaw i odwiedzamy się u siebie, a do jednej jeżdżę raz na 2tyg bo mieszka dalej, mam też koleżankę bezdzietną i rzadko ma dla nas czas bo jest zajęta pracą ale przez tel potrafimy gadać z godzinę i wcale nie o kupkach i moim dziecku ;) ja pracując nie utrzymywałam tak kontaktów z koleżankami jak teraz mając dziecko, mam czas wychodzić a syn zadowolony jak idzie do innych dzieci :)

Gość ahhahahah
scarlet - powiedziałabym że nawet nie mam złudzeń co do tego, że jesteś taką samą pustą idiotką jak "moje koleżanki" szkoda czasu na czczą gadkę z tak tępą dzidą więc adieu 🖐️

Widzę, że mianowałaś się wyznacznikiem, ale ludzie o niskiej inteligencji tak mają :D A określenia typu "tępa dzida" nie brzmią zbyt dostojnie u osoby, która porusza tylko "ambitne" tematy :D:D:D:D

Gość oj tammmm przesadzasz
ahhahahah pewnie nikt Cie nie lubi i dlatego jesteś taka zestresowana:)

mam czwórkę. Jak mam ochotę to schodzę do koleżanki na parter przy okazji wyrzucania śmieci i wracam za 3 godziny :D A najlepiej jak mąż jest w domu i wychodzę z naleweczką z wiśni albo jakimś likierem :D Istna patologia wtedy się dzieje :D:D:D:D::D Mam jeszcze inną fajną kumpelkę, ale do niej to chodzę na noc jak jej mąż idzie na noc do pracy ;P Do tej na dół chodzę z raz w tygodniu Do tej drugiej raz w m-cu ;P

Gość Monisia, przyszła mama
Ja nie mam dzieci a czas na kawe i plotki może 2 razy w miesiącu A czasami nawet potrafilam po kilka miesiecy sie z nimi nie spotkać. Jestem zajętą osobą ale teraz jestem w ciąży i wszystkie dodatkowe zajęcia odsuwam na bok więc wkoncu będę latala z wózkiem po kolezankach

Gość Taka jedna mama...
Tak sobie myślę, że pewnie nie mam siły na kawkę i plotki, bo za dużo mam obowiązków..Chodzi o to, że gdy spodziewam się jakiejś koleżanki, biegam z mopem po mieszkaniu, aby lśniło i pachniało..Bo nie znoszę potem głupich komentarzy, że jak mam dzieci to brud, syf i zabawki pod nogami..A gdy to mnie zapraszają, to zwykle wiadomo sprzątam, gotuję obiad, wstawiam pranie, składam pranie, wstawiam zmywarkę, rozkładam naczynia itd. zajmuję się młodszym i gdy już tak wszystko zrobię, to nie mam po prostu siły aby gdziekolwiek pójść... Czy wy też sprzątacie tak dużo jak ja? Bo może to jakaś obsesja?

pomidor i ogorek Nigdy tego nie lubilam - kawa i ploty. a teraz nie lubie jeszcze bardziej. stado babsztyli,ktore kisza sie na krzesle,pija kawe i obrabiaja d**e wszystkim eookola. albo ktora jaka wspaniala. Jak mam wolna chwile,to wole sobi pojezdzic konno albo pograc w koszykowke ze znajomymi,zamiast manowac czas na jakies ploty" Mam to samo, nie lubie plotkowac :P i wlasciwie pozbylam sie "kolezanek" ze swojego zycia. Teraz moim najwielkszym przyjacilem jest moj maz. W wolnym czasie rozmawiamy , ja ugotuje cos dobrego to jemy na kolacje kiedy dzieci spia.

jagoda369 Nie chce Cie urazić ale współczuje Ci bardzo... Jak mozna sie pozbyc koleżanek :-( Ja tez uważam, że mój mąż jest moim najlepszym przyjacielem. Ale spotkanie z dziewczynami to spotkanie z dziewczynami. A Twój mąz nie ma kolegów? Ja dzis np lecę na pazury (specjalnie mama moja malutkiej pilnuje) a potem najpierw spotykam sie z jedna koleżanką a nastepnie wracam do domku nakarmic małą i wieczorem widzę sie z koleżankami z pracy ( bo zaraz wracam do pracy). Uwielbiam spotkania z dziewczynami. Czekałam na ten dzien cały tydzień. Nie zawsze plotkujemy. rozmawiamy o wszystkim. A raz w miesiącu jak juz pisałam mam z dziewczynami nocne wyjście na miasto z tańcami :-) Dwa miesiace po porodzie juz sie odbyło :-) Do autorki Ja tez sprzatam obsesyjnie mąz mi zarzuca, że odbiło mi po porodzie juz całkowicie :-)