Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaOliwki3333333

strasznie słabe włosy u 6latki

Polecane posty

Gość mamaOliwki3333333

moja córka jak się urodzila to była prawie łysa, włoski rosną bardzo wolno i są strasznie rzadkie, w wieku 6 lat ma włosy takie jak 2,3 latki:( takie jak piórka kucyk tylko na samym czubku bo nie da się zebrać tych od spodu, co prawda włosy maja jakies 10-15cm w najdłuższym miejscu ale kucyk jest grubości małego palca nie widziałam jeszcze u żadnego dziecka tak słabych włosów, jej koleżanki mają długie nawet do pasa włosy ja jako dziecko miałam słabe ale w jej wieku miałam cienkiego kucyczka ale do ramion jej ojciec brał kiedyś różne używki i bardzo wcześnie zaczął łysieć, jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie to ale czy mżna coś z tym zrobić?

Gość mamaOliwki3333333
Gość Webmasterka,traderka-iwww.
Olej rycynowy i zółtko jaja kurzego zmieszaj podgrzej w gorącejkąpieli a potem na główkę szczególnie w okolice skroni i czoła. przykryj czepkiem owiń ciepłym ręcznikiem trzymaj ile możesz i myj dwukrotnie delikatnym szamponem dla dzieci bez dodatku rumianku. Jeśli suszysz suszarką używaj jonizacji i susz w bezpiecznej odległości od główki. Jeśli używasz odżywek ułatwiających rozczesywanie uważaj aby nie przenosić ich do nasady włosów,traktuj nimi tylko końcóweczki włosków i szybko spłukuj. Jeśli włoski i tak się plączą używaj na koniuszki jedwabiu do włosów w minimalnych ilościach. Takie zabiegi powtarzaj za każdym razem jak masz dziecku myć włoski. Nigdy nie szarp jej włosów grzebieniami i szczotkami-niech fryzjer nauczy cie je rozczesywać jeśli nie potrafisz bo nazdjęciu widzę dziecko zalane łzami z wplątanym we włosy grzebieniem ((((

Gość napoleonnka
Żadne tam specyfiki babuni nie pomogą. Widac taka jej uroda, skoro ty miałas tak samo mizerne włosy - z ta jedynie różnicą, że dłuższe. Na pewno nie powinnaś za duz.o wydziwiać, bo to juz duża dziewczynka i rozumna. Wywołasz u niej kompleksy na punkcie włosów, jak będziesz tak sie przy nich dwoić i troic - tu odżywka, tam jajeczko, tam jeszcze jedwab i nie wiadomo co. Jak ma trzy piórka na krzyż, to nie hoduj tego, byle dłuzej, bo to tym gorzej wyglada. Niech jej fryzjer zrobi jakąś fajna fryzurę do brody - włosy starannie obciete od razu wygladają lepiej niż taki ostrzępiony chochoł. Na pewno jej jeszcze czupryna zgęstnieje, ale raczej nie będą to włosy jak z reklamy. Są większe problemy, więc nie wciskaj swojemu dziecku, że to wielka tragedia i trzeba stawac na rzęsach

Czasami powodem wypadania włosów może być stres, trudna sytuacja życiowa, generalnie uwarunkowania psychiczne również mają pewien wpływ. Zwracaj uwagę na atmosfere, jaka panuje wokol dziecka

Gość mamaOliwki3333333
nie mam problemów z rozczesywaniem, dałam to zdjęcie bo dziewczynka ma podobne włoski, chodzi mi o gęstość ja nie mówie dziecku że coś jest nie tak, nie stosuje żadnych zabiegów i nie robie z tego problemu ale jak patrze to aż wierzyć mi sie nie chce żeby taka różnica była w dzieciach ja owszem miałam rzadkie ale nie aż tak, miałam kilka razy więcej włosów mimo że dalej były słabe, ona ma włosy jak 2,3 latka każdy myśli że jej obcinałam i one raczej nie wypadają, po prostu tak wolno rosną

Gość kju765aq
ja miałam takie same włosy, szłam do komunii i objętośc mojego kucyka była jak palec :o nie wiem w jakim stopniu jest to zależne od stresu ale ja jako dziecko byłam bardzo zestresowana, ojciec alkoholik i inne nieciekawe historie, w każdym razie teraz jako 27 letnia kobieta włosy nadal mam cienkie i jest ich mało ale jest ich o wiele więcej niż jak byłam dzieckiem. Mimo to włosy to mój największy kompleks :o

Gość kju765aq
teraz dopiero zobaczyłam jakie dodałaś zdjęcie... ja miałam rzadsze włosy jak byłam dzieckiem niż ten dzieciak na zdjęciu :o