Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubek Niekapek

Kubek Niekapek

Polecane posty

Gość Kubek Niekapek

Jak w temacie. Mam 6 miesięcznego brzdąca. Od jakiego momentu soki podawać mu w kubku niekapku. Pisza, że szybko bo prochnica

Gość Kubek Niekapek
Błagam pomożcie bo nie chcę by dziecko miało prochnicę a jakos sie obawiam tego kubka

Gość a ja a ja
od 6 mca mozesz dac w niekapku jesli bedzie chcial pic, moja ma 11mcy i nie ruszy niekapka ani bidonu i wode napoje pije z butelki...:/

Gość Może dopowiem
ale o co chodzi z tą próchnicą? Możesz próbować już dawać z niekapka a najlepiej to z "kapka" będzie miała jedną naukę z głowy

z kubków lovi 360, chyba najlepszy próchnica nie jest od picia soków z kubka, ale od niedbania o higienę jamy ustnej dziecka.

Gość Kubek Niekapek
Chodzi mi o to, że pisza, zeby wszelkie soki jak najszybciej podawać z tego kubka bo z butelki i smoczka próchnica

Gość Może dopowiem
Jakie ma znaczenie to w jaki sposób pije dziecko sok. To jakaś bzdura. No ja właśnie mam ten kubek 360 z lovi ale ciężko nam idzie nauka.

Gość princepoloxxl
ja uzywam kubka niekapka tommee teepee , mozesz podawac od 6 mies , nie musisz go sterylizowac bo od 6 mies sterylizuje sie tylko butelki na mleko, pruchnica moze wystapic przy uzywaniu butelek, moj syn ma juz 10 mies. i ma duzy kubek ze sloka ,tez niekapek, corka 3.5 lat jest na niekapkach od 6 miesiaca zycia i ma ladne zeby.

Ja miałam ten lovi 360 i jak dla mnie porażka!! Kapie to z każdej możliwej strony (może miałam felerny model?) Ale za to Avent od 6 mc sprawdził się idealnie!! Nic nie kapie, dzióbek jest mięciutki no i design też niczego sobie:) Ja polecam ten właśnie kubeczek :)

Gość autorko
prochnica od picia z butli??? pierwsze slysze dziecko moze miec prochnice wtedy gdy dorosly czlowiek czyli gdy nie bedziesz myla mu zebow! mi pani doktor w przychodni do ktorej chodzimy kazala myc dziecku zeby juz od pojawienia sie pierwszego zabka sa w sprzedazy specjalne male szczoteczki i pasty bez fluoru moj syn nie chce pic z niekapka ale tez nie lubi sokow pije wode i herbatke tylko jak nie bedziesz dziecku myc zabkow to moze miec prochnice od picia w niekapku jak i butla wytlumacz mi w jaki sposob niekapek chroni wedlug ciebie dziecko przed prochnica?????

Gość princepoloxxl
dla mnie niekapek to rewelacja ze wzgledu na to ze mam wszedzie kremowe wykladziny i nie chce plam, ale zgadzam sie ze to jest osobisty wybor, jesli nie przejmuja cie mokre podlogi to dawaj normalny. ja mlodemu zostawiam niekapka na podlodze i jak mu sie chce pic to sam bierze i pije.

Gość Może dopowiem
Aha doczytałam że to chodzi o to że z butelki dziecko dłużej pije niż z kubeczka i tym samym ząbki są dłużej narażone na kontakt z cukrem. Moim zdaniem najfajniejszy jest kubek "kapek" z TT on jest od 4 miesiąca.

Gość djdhjha
Próchnica rzeczywiście jest od słodkich soków. Proponuję podawać w takich kubeczkach wodę

Gość princepoloxxl
tak nawet jak kupujesz butelki czy kubki to powinna byc informacja na ulotce ze dawanie picia za pomoca butelki ze smoczkiemmoze doprowadzic do pruchnicy

Gość ojtam ojtam
u mnie było tak - najpierw kubek kapek z TT http://allegro.pl/kubek-pierwszy-4-z-uchwytami-tommee-tippee-i2622218015.html świetnie sie sprawdza bo leje sie z niego wiec dziecko nie musi wciągać ale przepływ jest niewielki - a bezpośrednio po tym kubku http://allegro.pl/bidon-sportowy-z-rurka-370-ml-canpol-nowosc-i2671560202.html - koło roczku zostawiłam dziecko sam na sam z tym kubkiem - macał, kręcił, gryzł aż pociągnął i się napił i odtąd w nim pije ..

Gość Kubek Niekapek
No własnie. Nawet na sokach jest napisane, że picie tych soków z butelki a nie kubka powoduje próchnicę. Tez mam kubek niekapek TT. Dzis zacznę próbowac

a pierwszy niekapek to mieliśmy chyba avent z miękim gumowym dziubkiem. Avent ma tez fajne kubki niekapki. Jak się boisz próchnicy to podawaj sok dziecku raz dziennie, i po nim umyj mu ząbki.