Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michałowa gusia00

Kobietki po 30 roku życia i pragnienie macierzyństwa

Polecane posty

Gość michałowa gusia00

są tutaj takie ? :-) Zapraszam :-) To mój pierwszy cykl, kiedy próbowalismy z narzeczonym. Po pewnym czasie od owulacji niemal codziennie boli mnie brzuch i mam bóle w krzyżu. Ponadto czesto chodzę do toalety, kilka razy miałam zawroty głowy. Okres powinnam dostać 10 października (mam cykle 31 dniowe). Wiem, że z racji wieku (mam 35 lat) to byłby cud, żebym zaszła w ciążę w I cyklu. I jeśli w ogole do tego dojdzie.. Czy moge zrobic test wczesniej, czy mam poczekac do tego 10-go ? Pozdrawiam serdecznie i prosze o info

Gość co by tu co by tam
a staracie sie o pierwsze dziecko?

Gość v cdszrfcvx
raczej objawy te nie pojawiają sie tak wcześnie możesz zorbić sobie betę

Gość michałowa gusia00
tak, to byloby moje pierwsze dziecko. A najwczesniej to kiedy moge zrobic HCG, aby wynik byl wiarygodny ? Eh, nie nastawiam sie, ale tak sie boje, ze moge juz nie zdazyc..

Gość tylko się nie śmiejcie
Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki lub 2,3 dni po niej wtedy to jest najpewniejsze. Badanie z krwi jest bardziej dokłądne niż test z moczu.

Gość tylko się nie śmiejcie
Nie jest ważne kiedy ważne że chcesz i to dziecko bezie kochane a nie niechciane ! Powodzenia !

Gość v cdszrfcvx
beta wykaże już coś teraz, ale z testem poczekałabym ja w dniu @ miałam słabiuteńką kreskę, to co mówić wcześniej

Gość uk2012
Moja rada to podejdz to tego na luzie i nie stresuj sie, czekaj do miesiaczki, ja sie staralam 4mce panikowalam robilam wczesnie testy i nic... potem powiedzialam koniec nie staramy sie o dziecko a spontan i kochanie i w 4ta rocznice slubu zobaczylam dwie kreski na tescie! (drugi raz bo mam juz corke). A i nie jestes najstarsza pierworodka wiec napewno ci sie uda!

Gość michałowa gusia00
to poczekam na dzien @ i wtedy wykonam test. niestety, u mnie w miescie nie ma tego testu, qiuck wue, ktory na forum jest chwalony ;-)

Gość v cdszrfcvx
oj możesz zrobić z rańca test, ale jak wyjdzie 1 kreska to załamka, a faktycznie może zaskoczyłaś

Gość makatka03
Witam :) również staramy się o pierwsze dziecko, i również termin miesiączki mam na 10.10, cykle 34 dniowe. Mam 31 lat, 2 cykl starań. W pierwszym cyklu bardzo się "nakręcałam", teraz już spokojniej - poczekam z testem do 10.10 :)

Gość michałowa gusia00
dziekuje za dobre slowo i wsparcie :-) Balam sie, ze zostane tutaj skrytykowana.

Gość michałowa gusia00
ojej makatka, trzymam rowniez kciuki za Ciebie :-) Wiem, ze sie nie nakrecasz, ale odczuwasz jakiejs objawy ? Mowiac zartem, miesiac temu widzialam wszedzie bociany, a i ostatnio mi kazdy mowi, ze ladnie wygladam :-P co znaczy sila sugestii :-P

Gość makatka03
bolą mnie piersi i kłują jajniki. Ale takie objawy mogą być ciążowe, a mogą równie dobrze być zwiastunem okresu. Tak samo miałam miesiąc temu

Gość michałowa gusia00
kurcze boli mnie teraz podbrzusze i w prawym boku, mial tak ktos ? czesto tak mam odpowiedzcie prosze

Gość michałowa gusia00
a jak tak nigdy nie mialam. qrcze, ciekawa jestem, ale jutro to za wczesnie zrobic test, nie ? to jednak tydzien do okresu.

Gość makatka03
na test domowy napewno za wcześnie. Tydzień do okresu i tydzień po owulacji. Jeśli jesteś w ciąży to zarodek dopiero się zagnieżdża, a dopiero po implantacji zaczyna się na dobre wydzielać hormon hcg

Gość dbdfkhubgv
ja mam 32 lata i zaszlam w 1 cyklu,powodzenia

Gość makatka03
jak tam michałowa? wytrzymalaś, czy zrobiłas test?

Gość makatka03
jesteście? ;)

Gość to_ja_anula
czesc! Jestem w tej samej sytuacji co Wy.. ponad 30 lat (36 :) ), mam dluzsze cykle (ostatni 39 dni niestety) i to byl moj pierwszy cykl kiedy staralismy sie o dzidzie... Czekam teraz, cala w nerwach, na dzien kiedy bede mogla zrobic test. Mam napiety brzuch i czuje sie troche slabo, ale moze to wszystko z nerwow..

Gość makatka03
witaj anula:) a kiedy mozesz zrobić test? u mnie jeszcze 5 dni

Gość to_ja_anula
Witaj Makatka! W zasadzie to nie wiem dokladnie..bo moje dlugasne cykle, w ciagu roku skrocily z 50kilku do 39 (ostatni), w zwiazku ze znacznym spadkiem waki.. Wiec liczac ostatni, to okres powinnam dostac 17, ale test chyba zrobie wczesniej, bo tak jakos dziwnie boli mnie podbrzusze... a ty?

Gość makatka03
no ja cykle tez mam nie najkrótsze-34 dni przez ostatnie kilka miesięcy. Test 10.10

Gość to_ja_anula
Makatka! a zauwazylas u siebie jakies objawy? moze mierzylas temperature?

Gość niebieskie_lato
Czesc dziewczyny, ja mam 36 lat, w tym cyklu bedziemy probowac pierwszy raz. Mialam dlugie cykle, za wysoka prolaktyne- poregulowalam to u endokrynologa, teraz cykle 29 dni. Trzymam kciuki za Wasze testowania:)

Gość makatka03
staramy sie 2 cykl. W pierwszym trochę się rozminęliśmy z owulacją. W tym miesiącu z ciekawości założyłam konto na ovufriend.pl i zaczęłam wpisywać objawy i mierzyć temperature. No i faktycznie widac ten skok po owulacji :) nigdy nie brałam na poważnie "metod naturalnych" i chciałam sprawdzić jak właściwie zachowuje sie nasze ciało w ciągu całego cyklu. Z objawów: temepratura 37,0 - 37,1, kłucie jajników i powiększone piersi, wrażliwe, gorące jakby parzyły (nigdy tak nie miałam).

Gość to_ja_anula
Makatka! to chyba dobry znak! trzymam za Ciebie kciuki :) Dziewczyny tez wspominaly plamienie w czasie implantacji. Ty zauwazylac cos u siebie? Nie wiem kiedy, ewentualnie, mozna sie spodziewac takich plamien? Od poczatku implementacji? ..czy raczej na koniec, tuz przed spodziwana @?

Gość makatka03
ja akurat plamienia nie miałam. Implantacja jest mniej wiecej w połowie między owulacją a spodziewaną miesiączką, różnie u różnych kobiet 6-10 dni po owulacji

Gość servisantka zycia
dziewczyno!!!! nie wiesz co chcesz zrobić! ;) mowie ci to jako 29letnia matka dwojki dzieci :P Nie rób tego!