Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiiiiiiiip

co daliscie dzis na sniadanie swoim 2 latkom? bark mi juz chyba pomyslow.

Polecane posty

Moj starszy syn uwielbiał szpinak i gotowaną marchewke jak był mały a teraz nie zje

Gość barbappa ja uwielbiam litago!
narobilas mi apetytu na vafler ;)

najlepszy dżem to swojski dżem :) a sklepowe najlepsze te, które mają największą ilość owoców na 100gr produktu i najmniej cukru.

no tak, swój i tylko swój ostatnio czytałam gdzieś na temat kupczych skład iście chemiczny, a owoców nie mozna tam się było doszukać wcale wiec chyba lepiej go wogóle nie dawać

Gość moj synek
wydrukowałąś :) Cool Mam nadzieję, że mu posmakuje ;) A serek- to albo wiejski, albo twaróg normalny kupuję. Dżemu nie kupuję raczej. Raz na pół roku ;) bo właśnie nie wiadomo co tam siedzi. Generalnie unikam przetworzonej żywności. Staram siebie i rodzinke zdrowo żywić. Ćwiczę 6 dni w tyg. i zależy mi na tzw czystej diecie :)

Gość moj syn jak byl maly
Na okraglo mogl jesc kielbase. Jak rosl to samo , nawet sernik jadl z kielbasa. Teraz mu juz przeszlo a ma 22 lata. Kielbase dalej lubi:D

Gość Barbapapa*
Oj rozne. W tej chwili wykanczamy Tine spesial innherredost. Dzemy tez rozne. Teraz akurat Noras hjemmelaget blåbærsyltetøy. Tez lubie Litago. :) Szczegolnie kokosowe, milk shake i smoothie. Fajne sa tez sezonowe np. jablko cynamon malina, albo czekolada karmel fistaszki. Pozdr. z Hovden.

Gość Barbapapa*
(Bywamy czasem w Stavanger, ale czesciej w Bergen. Mieszkamy w podobnej odleglosci od obu.)

Gość mama_mloda bo 26latek
kakao z kleikiem, za godzine 2 kanapki z bułki z maslem i łososiem wędzonym plus herbata z sokiem malinowym domowej roboty nie słodzona już. corka ma 21 miesiecy;)

Gość Barbapapa*
Fajne sa tez serki Sprett (wolne od konserwantow, z naturalnych skladnikow). Wysmienite do vafler i dzemu. Mozna robic z nich tez lody.

Gość nie mam na nic czasu i ciagle
Kobitki i kiedy wy macie czas na tak wspaniale sniadania. Praktycznie wszystkie te propozycje wymagaja czasu. U nas prawie codziennie kanapka z wedlina i ponidorem albo wczorajsza zup, czasem jajecznica.

Ja jak robię płatki na mleku to zazwyczaj mieszam kilka rodzai np. płatki jęczmienne+owsiane, ryżowe+otręby owsiane, jęczmienne+płatki z amarantusa i do tego pół łyżeczki miodu. Synek codziennie mógłby jeść jęczmienne bo najbardziej lubi ale zawsze mu do nich coś dosypię. Czasami dla urozmaicenia może być razowa bułeczka, kroję na pół i jedną ma z serkiem (np.Bieluch) i z pomidorkami koktajlowymi a drugą też z serkiem i dżemem porzeczkowym. W tym roku pierwszy raz robiłam porzeczkowy ale wyszedł mi naprawdę dobry. Lubi też jajko ze szpinakiem ale to tylko w sezonie jak mam swój szpinak. Na śniadanie to tyle. :)

A zapomniałam o kaszy! Manną albo kukurydzianą gotuję, czasami dodaję odrobinę kakao ale zwykłego nie rozpuszczalnego.

Ne wiem czy to można uznać za śnadane,ale moj 2latek jak tylko oczy otworzy krzyczy,,mleko,mleko,mleko,, dopóki umęczona matka nie odgrzeje trzesącymi się rękami.Odkąd przestałąm karmić piersią w godzinach5-6 wypija z butli te 300 ml kaszy manny gęstej,jak zrobie za rzadko krzyczy,że ,,to nie to,, Wg mnie normalne śniadanie zjada ok godziny 10 i są to kanapki,jajka,naleśniki,jogurty. I właśnie bardzo bym chciala to mleko wylaczyc,żeby jadl normalne rzeczy ale chyba musze przeczekać ten slynny bunt;)

Mój prawie dwulatek, nie ruszy surowego warzywa. A tu widzę że pomidory, ogórki dzieci jedzą...muszę go w końcu nakłonić jakoś. U nas śniadania to np. kanapki z pasztetem, wędliną, serem żółtym, jajkiem, jajecznica, parówki, no i ostatnio hit sezonu placki bananowe (mąka, jajko, banan w kostkę, konfitura z brzoskwiń, twarożek lub jogurt, oliwa - mieszam i smażę małe placki na teflonie bez tłuszczu). Do picia zazwyczaj kakao, kawa zbożowa na mleku + miód, kompot, herbatka owocowa lub sok z dzikiej róży z miodem. Na drugie śniadanie zawsze musi być kaszka rzadka z butli.

Gość fbfbfbfvdw
Fajny pomysł: kawałek chleba+masło+kiełbasa I z metalowych foremek do robienia ciastek wykroilam trzy motylki. Córka była zachwycona, zjadła wszystko. Można oczywiście ozdobić czym się chce.

Gość jak mozna 2laqtkom
podawac kielbase- przeciez to gowniane jest, solone, z chemkia i nie zdrowe