Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jpjpnjx

Pytanie do Panów..

Polecane posty

Gość jpjpnjx

Który z podanych niżej opisów, najbardziej by Was zachęcił, zmotywował., przekonał, do tego, żeby podejść do dziewczyny(powiedzmy..koleżanki, nie jakiejś bliskiej, bo nie znacie jej długo, ale nie całkiem obojętnej..), zagadać, ogólnie podjąć inicjatywę, gdyby: 1. zobaczylibyście, że się ciągle uśmiecha, jak wasz wzrok sie spotka, to również, ogólnie taka wesoła, moze nawet szuka kontaktu wzrokowego, ale rozmawia z kimś, jednak zwraca na was uwagę, 2. siedzi sama, zamyślona, nie patrzy, może nawet nie zauważyła, że ją widzicie, ale nie jest niczym innym zajęta, 3. zobaczylibyście, że jest smutna, może nawet skapnęlibyście się, że płacze, lub płakała. Te sytuacje, powiedzmy, że mogły by sie odbyć w szkole, w pracy, ogólnie w takim miejscu publicznym. Panie, które mają doświadczenie z czymś takim, moze same tez przetestowały, tez prosze o odpowiedzi;)

Gość Pan_co_kiedyś_był_tam
Ponieważ jestem nieśmiały i w tych sprawach jestem lejbą. To podszedł bym jedynie wtedy gdyby kobieta płakała....

Gość kgrvn;tgvonr
Bramka numer 1. Wiadomo o co chodzi takiej, duża szansa na szybkie wyrko.

Gość coz wspolczuje
3 wybierz trojke panie- A co chcesz przetestowac?

Twoje pytanie sugeruje, że chcesz wybrać jakąś strategię. Jeśli taki stan będzie "zagrany" lub "udawany" to ktoś naiwny, kto nie umie odczytywać ludzi. Wtedy będzie porażka i kłopot. Ja w każdej z tych sytuacji mogę podejść jeśli tylko odczytam sygnał "CHCĘ KONTAKTU". Nie ma znaczenia czy ktoś płacze, czy się śmieje, czy jest zamyślona. Po kontakcie wzrokowym i spojrzeniu widać, czy ktoś SZUKA kontaktu z innym człowiekiem czy nie. Po drugie chodzi o całą mowę ciała - ręce, nogi, pozycja korpusu, intonacja głosu. Reasumując - odegranie takiej sceny nabierze kogoś nieumiejącego czytać. Ktoś wrażliwy w każdej sytuacji odczyta chęć kontaktu. Po trzecie - czemu w tych wszystkich sytuacjach inicjatywa jest po stronie faceta? Dlaczego kobieta nie może podejść i powiedzieć "Cześć! Jak minął Ci weekend?"

Gość kgrvn;tgvonr
Jacek dobrze prawi. Zeby było lepiej podejdź i zapytaj czy reflektuje na fakanko. Szybko i bez komplikacji bedzie

Gość jpjpnjx
Nie:) Jestem dziewczyna i chcę dać chłopakowi szansę, na podjęcie jakis kroków i inicjatywy, chcę mu to..ułatwić, żeby np nie miał wymówek ''że mnie nie widuje'', albo, że ''jestem ciągle zajęta i ciągle z kimś''. Tylko nie wiem własnie jak co na niego podziala, dlatego jestem ciekawa opinii innych:)

Gość coz wspolczuje
a podejsc do niego i poprostu pogadac nie mozesz?

Ty mu nie musisz dawać szansy. Po prostu zainicjuj jedną rozmowę. Jeśli on Cie lubi (polubi) będzie inicjował kolejne. Możesz się z nim zakumplować i potem zobaczyć, czy to się rozwinie w coś poważnego.

Gość kgrvn;tgvonr
Mni esie taka jedna podoba ale boje sie podejśc, może to Ty hmmm

Gość jpjpnjx
Jacek, tak, masz całkowita racje, ale powiedzmy, że to ma byc test dla niego, nie chodzi o to, że ja nie mogę zacząć, tylko chce sprawdzic czy on to zrobi..sprawdzić czy w ogóle zalezy mu na kontakcie. Wiem, że to nie powinno być udawane, ale nie wiem jak mu pokazać, że chce, szukam tego kontaktu.. mówisz, że mowa ciała itd..staram się, ale widocznie nie zauważa tego.. moze masz jakieś rady? Bo w końcu wy sami wiecie najlepiej co na was dziąła i jak odczytujecie dane sygnały:)

Powtarzam - czemu boisz się podejść i powiedzieć "Cześć!"? Zapytać o coś banalnego "Czy masz długopis? Czy możesz pożyczyć ... ?" Po takiej jednej probie - wszystko się wyjaśni. Czemu tego się boisz?

Gość jpjpnjx
Może, kto wie:) Problem w tym, że inicjowałam rozmowe, co prawda krótką, ale np do tej pory, ja ''wychodziłam'' z propozycją, żeby na przywitanie pocałować go w policzek, zawsze, chciał tak jakby zbliżyc sie do niego, ale chyba nie odczytał tego, dlatego chce wiedziec, czy jesli ja nic nie zrobie, to czy on sam zainicjuje rozmowe, czy da jakiś znak, ze szuka kontaktu.

Gość jpjpnjx
To, że sie stresuje troche przed nim to inna sprawa.. ale nie daje mu tego po sobie poznać.. Jak tylko widzę, że mnie zauważył i jestesmy dostatecznie blisko to wiadomo, że mówie pierwsza czesc, całuje go i nie zdarzyło mi sie zeby on o cos zagadał..po prostu idzie dalej, natomiast ja juz coś tam nawiązywałam..

Gość kgrvn;tgvonr
teraz zamiast inicjowac w policzek, to weź od razu ukleknij. domysli się momentalnie o co chodzi

Jeśli była między wami interakcja (rozmowa na żywo na jakiś luźny temat) i on nie szuka z Tobą okazji do kolejnych rozmów - to słabo to widzę. Gdyby Cię choć trochę polubił to poszukałby kontaktu. Jeśli wykonałaś już pewne kroki i nie ma między wami jakiejś nici sympatii, akceptacji - to najwyżej możesz go zaciągnąć do łóżka, ale nie licz na jakiś związek.

Gość coz wspolczuje
Przykro mi ale nie sadze by on chcial nawiazywac blizsza znajomosc. Niestety JJ moze miec racje

Inaczej... 1. Niemożliwe. 2. Niech dalej sobie siedzi. 3. Może ktoś ją pocieszy, jakiś koleś lepszy ode mnie, bo co będzie taki terrorysta podchodził, jeszcze zemdleję czy coś.

Gość jpjpnjx
Właśnie chodzi o to, że mnie polubił..dlatego nie wiem o co chodzi. Osoby obiektywne mówią mi, że sie cieszy na mój widok, zawsze sie usmiechnie jak zobaczy, a jednak nic więcej nie robi..Może akurat okazje do tej pory były niekorzystne..nie wiem. To jest taki problem, ze nic do siebie nie pasuje..Nie wyglada na nieśmiałego, ale w sumie nie wiadomo, może nie wie co powiedziec. A tak poza tym, jeszcze za wcześnie żeby mu zależało, nie zna mnie za dorze, więc wątpie, żeby skreślił..

@jpjpnjx Lubie Cię i nie umie sie ODEZWAĆ? Lubie CIę, nie jest nieśmiały i nie zaczepia Cię? Wybacz, ale to jest niemożliwe. Ktoś Cię wkręca albo sama masz parcie na miłość. Patrz na jego czyny, reakcje. Jeśli tylko się z daleka uśmiecha i nie robi nic więcej - TO ZNACZY ŻE TYLKO TYLE KONTAKTY CHCE MIEĆ Z TOBĄ.

Gość jpjpnjx
Samotnik, dlaczego 1. Niemożliwe?? A i jeśli chodzi o nić sympatii i akcpetacji, to moim zdaniem jak najbardziej jest..poza tym, ja nie oczekuje, że sie od razu zakocha, tylko najpierw trzeba sie bliżej poznać, zaprzyjaźnić, co przecież nie koniecznie musi sie skończyć związkiem..Przecież rozmowa ze mną na pewno nie oznacza dla niego jakiejs obietnicy, czy wiązania się..a on nie ma mnie za co nie lubić, wręcz przeciwnie.

Gdyby chciał Cię bliżej poznać i nie jest nieśmiały - TO BY CIĘ ZAPRASZAŁ. Do kina, na kawe, na rozmowę, na pizze.

No nigdy nie miałem takiej sytuacji, że którakolwiek by się uśmiechała i dawała znaki, że niby chce mnie poznać. Co najwyżej pokazują obrzydzenie.

Gość wyjebane totalnie
baby to kłamliwe chuje 🖐️

Gość jpjpnjx
Nawet jeśli to prawda-że tylko chce miec tyle kontaktu-to nie znaczy, ze nie mozna tego zmienić..poza tym nie zanmy sie za dobrze, krótko w sumie i mało mieliśmy jakiś rozmów i możliwości na bliższe poznanie.. Jeszcze dodam, ze on jest tego typu facetem, że nie lata za dziewczyną, przkładowo jesli tylko ją widzi to nie podchodzi od razu- wiem, bo widze jak sie zachowuje, nie narzuca sie nigdy, raczej trzyma dystans. Dlatego też jakos specjalnie mnie nie dziwi, że nie zagaduje, więc chce sprawdzic, czy jesli bedzie miał niezaprzeczalną okazje, to czy ją podejmie..