Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizeee

Coś ciepłego pod spód dla ośmiolatki?

Polecane posty

Gość elizeee

Witam wszystkie mamy. Mam następujący problem: zrobiło się chłodniej, a moja ośmioletnia córka - Ewa nie chce się ciepło ubierać. Tzn. założy jakąś swoją ulubioną bejsbolówkę, ale ta kurtka jest krótka i często jej się podwija. Wbiła się w tę bejsbolówkę i nie chce zakładać dłuższych kurtek. Wprawdzie kupuje jej dłuższe bluzki, tuniki, ale niestety moja Ewa, jeśli chodzi o styl noszenia ubrania jest osobą dość niechlujną, często jej te bluzki się podwijają, chodzi z odsłoniętym krzyżem i zaczęła mi się często przeziębiać. Namawiałam ją na noszenie podkoszulek pod bluzką, włożoną do spodni albo body, ale mówi mi, że to jest niemodne, że jej koleżanki tego nie noszą i ona się tak nie ubierze. Zastanawiam się, jaki by tutaj dobrać jakiś ciekawy, ciepły modny dodatek, by nie było jej chłodno. Proszę, napiszcie.

Gość megi_mama
Ech, te dzieci... Miałam podobny problem z moją 11-letnią Martą. Niestety jest strasznie niechlujna i zawsze ciepły podkoszulek, który kazałam jej nakładać pod spód, "wyłaził jej na zewnątrz." Co ja się namęczyłam z tym upominaniem jej, że powinna większą uwagę przykładać do swojego wyglądu i bardziej starannie nosić ubrania. Na szczęście od pewnego czasu nie mam z tym problemu, bo kupiłam mojej córce ocieplany, bawełniany pas Hipps, który nakłada pod spód, dzięki czemu już się tak nie przeziębia i wygląda "normalnie" - w sensie nic jej nie wystaje spod bluzy, itp.

Gość moondog
Patrząc po zdjęciach na stronie, to te pasy są całkiem ładne i kolorowe. W sumie nie dziwie się, że dzieci wam się buntują przed noszeniem podkoszulek. Nie dość, że wygląda to nie najlepiej, to ciężko dyskretnie zdjąć je w pomieszczeniu, gdy zrobi się za ciepło.

Gość KAśkaSZcz
Zastanawiałam się jak rozwiązać problem podkoszulki, małej kupiłam takie dziecięce body, ale strasznie się w nim grzała, no i w toalecie miała problem aby zapiąć. Taki pas na bioderka jest fajnym rozwiązaniem, tym bardziej że dzieci nie uważają na to czy jest in ciepło.

Gość katrina_berg
Moondog, chyba trafiłaś w sedno. Dzieciaki od najmłodszych lat nienawidzą się przebierać. Tylko zastanawiam się, czy są dostępne pasy w takich małych rozmiarach - na dzieci?

Gość katrina_berg
W sensie chodzi mi o to, że na 11 - latkę pewnie coś dostaniesz, ale na ośmiolatkę?

Gość megi_mama
Te pasy są w wielu rozmiarach: od XS po XXL, więc można dobrać też taki, dobry dla dziecka.

Gość wallenrod
Najwyżej XS trzeba będzie jeszcze zwężać.