Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hannibal111

Co myślicie o likwidacji powszechnego poboru do wojska ?

Polecane posty

Gość takaotoja
myślę, ze zamiast się rozwijać to cofamy się dzięki naszym inteligentnym politykom... coraz częsciej bedzie mozna na ulicach spotkac wychudzonego, stuningowanego cipka z biberowską grzywką...:O jestem dziewczyną i sama poszłabym do wojska ale niestety dowiedziałam się ze jestem troche za stara bo mozna tylko do 22 r.ż :P

A ty Tomuś myślisz że ja przypadkiem uda Ci się trafić czymś takim w czołg to od razu zniszczony?Takie coś to tylko na filmach.

Zależy. Jeżeli to czołg II generacji, pokryty pancerzem mono-stalowym i bez pancerza reaktywnego, to jedno trafienie z RPG-7 wystarczy.

Niemieccy żołnierze podczas II wojny światowej używali panzerfaustów. Tyle że panzerfaust miał zasięg 60 metrów i mógł przebić 14 cm stali. RPG-7 ma zasięg skuteczny 200 metrów i przebija 20 cm stali.

W 2008 roku na rynku pojawił się, obecnie szeroko już upowszechniony, RPG-32. Broń ma zasięg skuteczny 200 metrów i przebija 65 cm stali (!)

Gość sBIG simian raticus 666 HHAH
W Polsce nic się nieopłaca! Polska to jest dno! POLSKA DO PIACHU! POLAND IS DEAD! POLSKA MA GŁUPIE RZĄDY! NA POLSKĘ NIKT NAPADAĆ NIE BĘDZIE, BO TUTAJ NIC NIE MA! ROSJA NIE ZAATAKUJE POLSKI! POLSKA TO PIONEK W ŚWIECIE! POLSKA SIĘ NIE LICZY NIGDZIE! W POLSCE NIC NIE MA! POLSKA SIĘ ROZLECI I ROZPADNIE! W POLSCE NIE MA CO KRAŚĆ JUŻ! POLSKĘ SIĘ OLEWA! TERRORYŚCI NAWET NA POLSKĘ NIE UDERZAJĄ! ROSJI I CHINOM SZKODA NAWET GŁOWIC NUKLEARNYCH NA POLSKĘ! JAKBY CHCIELI TO BY POLSKĘ I SEJM JUŻ DAWNO TEMU ROZWALILI!

nie wdając się w szczegoły uważam, że w ogóle polska armia powinna zostać zlikwidowana zostawiłabym antyterrorystów i jakiś oddział do działań kryzysowych typu powódź i tyle żadnych samolotów bojowych, helikopterów, statków (mamy jakiś okręt wojenny?), czołgów, pojazdów opancerzonych itp. do tego cała rzesza generalicji za ciężką kasę ile to by było oszczędności i druga duża likwidacja - pzpn z cała strukturą piłkarską z takiej kasy uzdrowilibyśmy slużbę zdrowia na 100 lat o klerze nie wspomnę, bo to kolejna rzeka kasy no i krus to taki mój mały program wyborczy ;)

Obecnie na globalnym rynku jest coraz więcej nowoczesnych granatników, a coraz mniej nowoczesnych czołgów. Wynika to głównie z tego iż z upływem czasu Związek Radziecki/Rosja produkował kolejnych modeli coraz mniej: T-34 - około 84 tysięcy egzemplarzy. T-55 - około 100 tysięcy. T-72- około 25 tysięcy. T-80 - około 5 tysięcy. T-90 - około 1,5 tysiąca. W Polsce elitę wojsk pancernych stanowi około 100 czołgów Leopard 2A4, odkupionych od Niemiec w 2002 roku.

Gość gość

.