Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ciekawa ona :)(:

Tycie w ciąży..

Polecane posty

Hej jestem w 33 tyg ciąży do tej pory miałam na plusie 12 kg ale zauważyłam, ze waga niemiłosiernie wzrasta nawet jak niewiele jem są dni gdzie nie mam apetytu i ogólnie staram się jeść mniej nie objadać się i nie jeść po 18 i tak się zastanawiam czy to możliwe, że zaczęła mi się już w organizmie zbierać woda? Ale nie zauważyłam u siebie obrzęków typu napuchnięte nogi, palce u rąk mi tylko puchą widać to wieczorem...

Gość Jtja
Hej ja w ciazy przytylam 35 kg pod koniec mialam duzo wody w organizmie ale apetyt tez mi dopisywal teraz jestem pol roku po porodzie i po ciazy zostalo jeszcze jakies 6 kg:-):-)

No tak ja właśnie słyszałam o tym, że pod koniec to już się dużo wody zbiera.. A jest na to jakiś sposób by to w jakimś stopniu ograniczyć? Np ruch? Ja chodze regularnie na spacery ogólnie jestem bardzo aktywna to mama ( bo mieszkamy z moimi rodzicami) mnie strofuje, że powinnam więcej odpoczywać i się oszczędzać..

ja w ciąży przytyłam 18 kg, i przy porodzie straciłam 12.. (dziecko, łożysko, wody itd..)