Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna666

Czy dziekan ma prawo...

Polecane posty

Gość była studentkaaaaaa
z powodu np zbyt małej ilości chętnych może

Gość była studentkaaaaaa
zawsze są jacyś chętni, ale to zależy od ustaleń danej uczelni. Musieli was informować w jakich przypadkach może się nie uruchomić kierunek. NA tej na której ja kiedyś pracowałam, warunkiem było conajmniej 2 grupy dziekańskie, po conajmniej 16 osób w jednej. Ale tak jak ci pisałam, każda ma swoje "widzi misię" :)

Ach powinnac się jak najszybciej nauczyć, że dziekan może wszystko. Prawie jak Bóg, ale w dziekana nie da się nie wierzyć.

chodzi o to, że jestem teraz na drugim roku i się dowiedziałam, że zamkną mi kierunek jak odpadnie jedna osoba ;__;

Gość była studentkaaaaaa
No i ma do tego prawo. Tak jak pisałam ilość osób to główny warunek. Przy mniejszej ilości niż wymagana, przestaje się to opłacać uczelni. Na pewno macie gdzieś w umowie lub statucie uczelni taki zapis.

Gość może zamknąć kierunek ale
na pewno umożliwi Ci i innym studentom ukończenie studiów i uzyskaniu dyplomu - choćbyś została sama jedna. Czasem stosuje się dziwne rozwiązania np. łączenie lat, egzaminy eksternistyczne, ale raczej nie będzie tak, że dziekan powie "do widzenia, nie ma studiów, straciliście 2 lata". Mam na myśli uczelnię państwową, bo jeśli to prywatna, to odpowiednie przepisy masz zawarte w umowie, jaką zawarłaś z uczelnią.

dobra, sprawdziłam i inne specjalności mają przedmioty, które miałabym na swoim kierunku, czyli trzeba by było się starać chodzić do kilku specjalności na zajęcia...