Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lqpqmqncbvzbdxs

Kto wręcza kopertę, kobieta czy mężczyzna?

Polecane posty

Gość lqpqmqncbvzbdxs

Witam! Niebawem wybieram się na weselę z moim kolegą (nie jest moim chłopakiem i raczej nie będzie) To ja zaprosiłam jego na ten ślub. Do koperty wkładam pieniądze wyłącznie ja, on nie. Jak wiadomo obok koperty wręcza się też kwiaty (ja je kupuję). I mam problem.. kto powinien wręczyć kwiaty, a kto kopertę(ja czy on), a może jedna osoba obie rzeczy?

Gość lqpqmqncbvzbdxs
Bardzo proszę o pomoc!

Gość była studentkaaaaaa
kobieta kwiaty, mężczyzna koperte. Ale jeśli masz taką ochotę to możesz sama wszystko dać, bo bardzo podkreślasz że to Ty dajesz w koperte i Ty kupujesz kwiaty

Gość lqpqmqncbvzbdxs
Ale skoro wyłącznie ja wkładam kasę do koperty, to dlaczego facet ma ją wręczać? :P

To pieniądze od ciebie, więc raczej ty powinnaś je wręczyć. Co innego jakby to byly od was, wtedy lepiej by wygladalo gdyby to on wręczał. :)

Gość Konstancja34
Ja uważam, że ty dajesz prezent (kopertę), bo to ty byłaś zaproszona. On daje kwiaty, jak na faceta przystało! (Aczkolwiek kwiaty mógł sam kupić - taki gest)

Gość najbrzydsze sa golfy
ty kopertę on kwiaty jak chce.On jest osoba towarzyszącą o może złożyć tylko życzenia.Prezent jest od ciebie.

Gość była studentkaaaaaa
Przecież w karcie będzie od kogo jest prezent. Piszesz tam siebie tylko i po sprawie. Zapewniam Cię, że nikt a już na pewno nie Państwo Młodzi nie będzie zwracał uwagi, kto i co daje. Liczenie odbywa się w noc poślubną :)