Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość światełek

Jak smakuje sushi?

Polecane posty

Gość gość
jak smakuje , ciężko opisać,ale ja uwielbiam sushi choć nie było tak od poczatku musiałam sie do niego przekonać;) to troche jak z paleniem papierosów na początku ohyda ,a potem dopiero smakują.ryż nie jest słony tylko doprawiony czymś tam ,ale sam by nie smakował dobrze. do tego jest surowa ryba ,ktora dopiero nadaje smak . ale i sos sojowy w ktorym sie macza sushi jest słonawy i chrzan wasabi ostry więc dopiero całość daje ten smak o ktory chodzi ;)

Gość kosska09
No tak, niektórzy mówia na to surowa ryba na ryżu :) ale taka jest prawda. Natomiast ja w Tekeda sushi we wtorki wybieram najczesciej pieczone sushi. Ze względu na mój zołądek.

Gość gość
Sushi jest bardzo dobre , ja kiedyś jadłam tak jakby słodkie było ryz był słodkawy nie wiem czy naturalnie czy dosypano cukru ale smak mi odpowiadał .Aha i ja tego zjesc duzo nie mogę bo wieksza ilosc powoduje mdłosci u mnie

Gość alina222
Smakuje dobrze. Aż czasami tak dobrze ze ma sie ochotę po prostu na więcej a wiadomo ze czasami dieta nie pozwala. Natomiast ja obok dobrego sushi lubie jeszcze tez w Tekedzie zamówić sobie sałatke z awokado.

Gość temeczka
Oj wszystko zależy od restauracji - generalnie jeśli natrafimy na kiepską knajpkę i nigdy nie jedliśmy sushi możemy się naprawdę zrazić. ... Ja swego czasu tak miałam :D Potem kilka lat nie chciałam tknąć nawet kawałeczka tego typu jedzenia. W końcu narzeczony namówił mnie wreszcie na kolację w jednym z warszawskich lokali. Wybrałam się do niego z pewnymi obawami. I od tamtej pory bardzo polubiłam japońską kuchnię ;) Sushi jest troszkę słodkie, troszkę słone. Przepyszny łosoś,. Bardzo smaczne jest california maki - ze smacznym serkiem śmietankowym;) Teraz najczęściej chodzimy do Besuto na Nowym Świecie w Warszawie.

Gość gość
Spróbuj sama zrobić, jest wiele filmików a necie jak. Wystarczy kupić trochę surowego świeżego łososia , glony , ryż , ogórek, i jakiś serek typu filadelfia. Ja kupnego nie jem , zawsze robię sama. A jeśli chodzi o smak , to specyficzny surowa ryba + glony. Nietuzinkowy smak, my z mężem uwielbiamy.

Gość facet po rozwodzie
Też czasem robię, fajna zabawa. I babeczkom to imponuję, kiedy na ich oczach przygotowuję sushi na wspólną kolację ;)

Gość Sushi jest mniam
Sushi jest specyficzne, ale na pewno jest lekkie i zdrowe. Nie lubie jak ktoś mowi, ze sushi je się tylko dla mody. Ja nie naleze do zamoznych osob, ale sushi naprawde uwielbiam i jak tylko mam okazje to jakiś mały zestaw zjem

Gość gość
Ja jadłam raz, koleżanka zachwalała, że takie smaczne, więc kiedyś poszłyśmy. Nawet już nie pamiętam z czego to było dokładnie, jakiś zestaw z łososiem i czymś tam jeszcze. Cholerstwo drogie i dla mnie niejadalne. Ale przynajmniej spróbowałam i wiem :P

Gość rozalka92
najlepiej na świecie! :D jeszcze zalezy jakie, ale np. posh set z orient corner wymiata. MEEGA!!

Gość gość
sushi smakuje... orientalnie. Zamiast się czaić po prostu spróbuj. Jak jesteś z okolic Warszawy,to fajnym miejscem jest Kanpai - www.kanpai.com.pl lubię tam chodzić ze względu na wystrój i dobrą kuchnię.

Gość gość
Chcesz wiedzieć jak smakuje sushi? Zapisz się na kurs sushi w centrum konferencyjnym Wilcza w Warszawie, tam będziesz miała okazje spróbować prawdziwego sushi.

Gość gość
gwarantuje że wywalisz nie jest to smaczne , tylko nieliczne restauracje z konkretnymi cenami mają sushi zbliżone do oryginału

Gość gość
Po prostu dostaję szału, gdy ludzie nazywają jedzenie z barów przydrożnych "chińskim". Takie jedzenie wcale nie jest azjatyckie. Dostaniecie tam Ramen czy inne azjatyckie danie? Nie. :) To jest tylko europejski wymysł.

Gość milionpiecset
a może warto spróbować dostać się na warsztaty sushi albo zobaczyć pokaz i robić samemu w domu dokładnie akie sushi jakie lubimy? Jeśli się na to piszecie, to zerknijcie tutaj: http://www.robimysushi.pl/nagrody

O konkurs od marki która robi naprawdę fajne produkty :) Jeśli jesteś w miarę sprawy w kuchni to można samemu sprawdzić smak sushi robiąc je ale lepiej zainwestować w markowe półprodukty :)

Gość nurtka
Sushi może zawsze smakowac inaczej. Wszystko zależy od tego jakich produktów używamy i kto je robi. Często nawet ryż smakuje inaczej w zalezności od tego jak jest doprawiony octem ryżowym. Osobiście sama robie sushi i dla mnie jeśli o produkty chodzi to BlueDragon -szczególnie ich ocet ryżowy, a jeśli o samo przygotowanie to najlepiej smakuje mi z serkiem, ogórkiem i sałatką z paluszka krabowego.

Gość kaarolajnaaa2
Uwielbiam sushi, ciężko opisać jak smakuje trzeba po prostu spróbować. Moje ulubione jest tutaj http://www.takamisushi.pl/, szczególnie lubię maki z pieczonym łososiem.

Gość gość
trudno opisać ten smak, to ryba i ryz w większości. Musisz spróbowac. jesli chcesz spróbować naprawdę dobrego sushi to wybierz się tutaj: www.kanpai.com.pl jest nieziemskie! Palce lizać!

Gość gość
sushi jest pyszne, ja zamawiam je zawsze z www.kanpai.com.pl :)

Gość gość
ja osttanio jadlam sushi tutaj www.kanpai.com.pl i bylo przepyszne :) moj smak !!!

Gość gość
Ja obecnie szukam jakiejś dobrej restauracji w Warszawie . Czy możecie polecić jakieś fajne miejsce gdzie można byloby sprobować smacznzego sushi?

Gość adrenka3
Restauracji w Warszawie jest sporo, sama mogę Ci polecić szczególnie Besuto: http://www.besuto.pl/ - sushi bardzo smaczne oraz w dobrej cenie. Restauracja znajduje sie na Nowym Świecie w centrum. Cięzko jest CI wytłumaczyć jak smakuje sushi. Ma swój specyficzny smak, ryż oraz wodorosty. Na pewno nie próbuj tych mini zestawów sushi z Biedronki czy Lidla bo są niesmaczne oraz się zawiedziesz. Jesli chcesz spróbować prawdziwego sushi to po prostu wybierz się do sprawdzonej restauracji.

Gość gość
jesli chcesz spróbować dobrego sushi to zjedz je w www.kanpai.com.pl/ tam na pewno sie nie zawiedziesz. od razu zapytaj o takie dla poczatkujacych, żebys się nie zrazila:)

Gość gość
Z***biscie :)