Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obecnie 31 tydzień

Wcześniaki. W którym tyg urodziłyście wcześniaki , jak zdrowie dziecka ?

Polecane posty

Gość obecnie 31 tydzień

Napiszce jak to było z waszymi wcześniaki.

a ty masz wcześniaczka? moja cora urodzila sie normalnie bo w 37tyg ale bratowej musieli robic cc w 32 tyg cora wazyla 800g ;/ organizm matki zaczal ja zwalczac jak bakterie i do tego zrosty poprzedniej cc nie daly sie powiekszac sie macicy teraz zuzia ma 17 miesiecy i jest ok chcociaz wolniej rosla slabo przybierala na wadze i w porownaniu do mojej cory jest miedzy nimi 2 miesiace roznicy moja mlodsza to zuzia jest mniej ruchliwa ale mysle ze to wina rodzicow bo oni zawsze trzymali ja w foteliku samochodowym wiecznie normalnie w domu na spacerze u znajomych ona nie miala ruchu przypieta do fotelika i jeszcze nie chodzi ale dosc duzo mowi

Gość zapytajkaa
ja urodziłam 34/34 tydz, mialam rzucawkę zagrażająca i zespół Hellp, masakra.. Niunio jest zdrowy , rozwija sie normalnie, natomiast u mnie takie zniszczenia w organizmie że nie moge wrócić do poprzedniego stanu. Urodził sie z wagą 2000 g i wzrostem 49 cm, ale dostał tylko 2 pkt przez to dziadostwo co nas spotkało :(

Gość Esma150000
i nie mów ze jeszcze blizniaki i do tego chłopaki ? :)

Gość zapytajkaa
nie nie, pojedyncza ciąża :)

moj synus urodził sie w 34+4, dostał 8pkt, samodzielnie oddychał i wszystko było z nim wporzadku tylko ze kruszynka mala.. 2400.. a poród u mnie poprostu sie zaczal.. nie było zadnych komplikacji czy nieprawidłowości, lekarz stwierdził ze młodemu sie spieszylo poprostu ;) teraz ciagne 36tydz ale czuje, ze to juz tuż tuż...

Gość Esma150000
a ja tak marze o drugiej ciązy mnogiej , bo juz córki blizniaczki mam teraz chce chłopców blizniaków

urodzilam w 31+2 tc. maly wazyl 1650g, 42 cm i 9 pkt. 84 h wczesniej dostalam sterydy na pluca, urodzilam sn. wszystko bylo pieknie przez kilka godzin, potem wysypka, antybiotyki, w koncu sepsa spowodowana zbyt duza iloscia antybiotykow. do tego wylewy w glowie I/II stopnia. teraz maly ma pol roku, skorygowanego 4. w spzitalu po porodzie byl 32 dni, potem 20, i potem 12. jest regularnie rehabilitowany, na wszelki wypadek choc rozwija sie dobrze.