Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedemama

kwas foliowy

Polecane posty

Gość bedemama

witam wszystkie mamusie obecne i przyszle :) okres spuznial mi sie 11 dni,dzisiaj rano zrobilam test i wyszly dwie kreseczki ta jedna slaba ale jest. mam takie pytanie czy powinnam juz zaczac brac kwas foliowy czy poczekac do pierwszej wizyty u lekarza?

Gość future mama
kwas foliowy powinno się brać już przed poczęciem aż do końca 3 miesiąca. Więc nie zaszkodzi go zacząć brac

Gość kwas foliowy to Ty powinnaś
brać na minimum 3 miesiace przed zajściem w ciążę bierz i to od dziś! koniecznie!

Gość TAKAZLA
lec do apteki i kup, jest bardzo wazny na poczatku ciazy!

Gość bedemama
kolo 16.00 bede szla na zakupy to zajde do apteki. Narazie nie mam zadnych mdlosci czuje sie zupelnie dobrze.A jak bylo u Was od kiedy zaczely sie mdlosci,a moze udalo wam sie przejsc przez ciaze bez nich? ;)

Gość dsdnsd dd
lepiej idz najpier do ginekologa. Moja kuzynka jak sie dowiedziala , ze jest w ciazy miala kategoryczny zakaz brania kwasu i nie wiem dlaczego.

Gość bedemama
a tak wracejac do stosowania kwasu przed ciaza to nie bralam bo zawsze sie zabezpieczalismy ale ostatnio nie pomyslelismy o tym i... stalo sie, jednak nawet sie ciesze ze tak wyszlo bo i tak za rok mamy brac slub wiec chyba beda chrzciny tez ;)

Gość bedemama
dsdnsd dd zmartwilas mnie troche nie chcialabym dziecku zaszkodzic a wiec juz teraz sama nie wiem :/ moze spytam w aptece? kurcze szkoda ze nie znasz przyczyny tego zakazu,ale coz... dzieki za ostrzezenie :)

Gość po porodowa...
Zależy od diety... poza tym ten cały kwas jest tak samo niezbędny jak pierść/mm do 3go r.ż.