Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kulka2012

Kulki ziemniaczane!

Polecane posty

Gość Kulka2012

Witam. Bardzo proszę o przepis, lub link, do kuleczek ziemniaczanych, ale takich jakie robią w restauracjach!!! Próbowałam szukać przepisu i jedyne co znalazłam w google, to kulki które robi się z gotowanych ziemniaków oczywiście startych czy zgniecionych, plus jajka, plus mąka, ale TO NIE JEST TO! Zupełnie nie smakują jak te z restauracji. Znacie może przepis na takie o które pytam? Wiem że są jeszcze jakieś mrozone w sklepie, ale nigdy nie kupowałam i nie wiem z czego są konkretnie zrobione i czy w ogole smakują jak te z restauracji.

Gość ja daje maki ziemniaczanej
i troche zwyklej, jajko, sol, pieprz, majeranek i formuje kulki ktore obtaczam jeszcze w jajku i bulce tartej i smaze, sa pyszne. Nie wiem czy o te chodzi

Gość Kulka2012
No właśnie chyba nie o te, bo mi nie smakują jak te z restauracji. Te o które pytam smakują bardziej jak frytki, no powiedzmy, ale coś zbliżonego, tylko jak się je robi??? Te z mąką i jajkiem to inny smak.

Gość Kulka2012
kto wie, pomóżcie!

Gość assa tadarassa assa
Bo to są frytki. Smażone na głębokim oleju kulki.

Gość Bardzo pracochlonne
Ugotowane ziemniaki przekręcam przez maszynkę,może być ręczna wyciskarka. następnie smażę kiełbasę na oleju pokrojną w kostę, potem smażę cebule również pokrojoną w kostkę.Wszystko mieszam z ziemniakami, dodaje mąkę pszenną + odrobinę ziemniaczanej.Formuje kuleczki.Ukladam na brytfannie i wkladam do piekarnika do 180 stopni,po pół godzinie gotowe do jedzenia.Takie danie czasami życzą sobie na weselu.

Gość Kulka2012
assa tadarassa assa - najbardziej pasuje mi ten pierwszy podany przez Ciebie link, drugi nie, bo wypróbowałam i to nie to. Spróbuję i dopiero się dowiem. Dzięki za przepis, jutro zabieram się do roboty, oby to było TO!

Gość Kulka2012
znafca tematu s - kozo? hahaha, dzięki za link, ale ja chcę je sama zrobić, chyba nie doczytałeś :P

Gość znafca tematu s
sama to mozesz kupe zrobic w restauracjach kulki biora z mccaia albo aviko kozo to sa zwykle frytki w ksztalcie kulek

Gość Kulka2012
o znawco - a czym wyciskają te kulki z niegotowanych rozumiem ziemniaków?

Gość oto la to nie ta litera
zawsze na koncu

gotować nie umiem jeść nie potrafię a tak wogóle to ciemna ze mnie masa

moja kariera sie skończyła na ziemniakach

Gość Kulka2012
Jeśli chodzi o mnie, to moja kariera KUCHENNA rzeczywiście kończy się na ziemniakach :D Za to kariera zawodowa jest całkiem niezła :P Dzięki za linki 🖐️