Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle from Zurich (R)

Najlepsza uczelnia świata jest w Kalifornii. Polska na końcu listy

Polecane posty

Mała prywatna uczelnia z Pasadeny - California Institute of Technology, która ma zaledwie 2,2 tys. studentów, ale za to jej absolwenci zdobyli 32 nagrody Nobla - wygrała w rankingu najlepszych uczelni na świecie. Drugi raz z rzędu pokonała takie legendy, jak Oxford, Harvard i Cambridge. Dwie polskie uczelnie, które znalazły się w rankingu, zamykają listę w ostatniej 400.:classic_cool::D http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2012-13/world-ranking/range/001-200 i co wy na to, nygusy!?!? 🖐️:D:classic_cool:

a wy się dziwicie, że zarabiacie 2000 zł. 🖐️:D:classic_cool:

Gość Jestem. w szoku
Jak na tym tle wypadła Polska? Wzięto pod uwagę tylko dwie uczelnie - Uniwersytet Jagielloński i Uniwersytet Warszawski. Obie uplasowały się na szarym końcu - w ostatniej 400. Krakowska szkoła zajęła 369. miejsce, a warszawska trzecie od końca. I lepsza jest jedynie od japońskiego Waseda Univesity i uczelni w amerykańskim Wyoming.

Ranking przygotowała firma Thomson Reuters, która jest firmą z USA. Jaki mieliby interes promować i klasyfikować NIE-amerykańskie uczelnie. Gdyby taki raport zrobiła firma chińska, na pewno wysoko byłoby kilka chińskich uczelni :)

lekarze polscy uznawani są za najlepszych na świecie, czyli poziom uczelni medycznych jest naprawdę wysoki. Wiele lekarze zachodni czy amerykańscy mogą się od naszych uczyć ;)

Gość Ale anglicy i
ogolnie cala zachodnia Eurpa dobrze wyszla. Nic dziwnego, my nawet swojego auta nie mamy:O

Gość Jaka uczelnia
Takie zarobki:D🖐️

Gość lejdimutter
hgg swoj swojego chwali co? powiedziala wielka pani doktor lekarze w polsce powinni przechodzic kursy zeby moc pracowac z ludzmi bo jak na razie im nie wychodzi:o

Gość dfsdfd
patrząc na amerykanów trudno w ten ranking uwierzyć :classic_cool:

etam, wielka to ja nie jestem ;) ale mamy w Polsce WIELKICH lekarzy, do których przyjeżdżają leczyć się z całego świata, którzy mają wiele patentów na operacje. I można tu wymienić wiele nazwisk

Gość Lekarze w Polsce to cholota
Zeby nie dary Owsiaka to by leczyli chyba dlugopisami. Wystarczy wejsc do pierwszego lepszego szpitala i zaobaczyc, ze polacy sa 100 lat za murzynami.

Gość lejdimutter
ale wielu lekarzom można też wiele zarzucić. Olewają swoją pracę. Ginekolog który nie zauważył przez całą ciąże powaznej wady serca, zbyt niskiej wagi dziecka, braku rączek naprawdę ma się czym szczycić :o Jak przypadki są łątwe to lekarz jest dobry, ale jak pojawiają się problemy to udają debili :o

ale to wina systemu, a nie wykształcenia lekarzy. Co do WOŚPU- świetna idea, poza tym że wyposażają tylko szpitale dziecięce. A te dla dorosłych też jakoś się trzymają i nawet coraz lepiej wyglądają.

Gość Zarabiam po studiach 1500 zl
PS. Jestem smiecie🖐️

Gość fhjofsfhkidfghjtdxgu
Szczerze? Mam to w dupie. Studiuję sobie na UMK, które może i jest na 9999999. miejscu na świecie, ale w Polsce opinię ma dobrą, nie muszę się wstydzić uczelni. Co mnie interesuje, która jest w świecie? Pracy zamierzam szukać w Polsce, zresztą gdzie ją z moim wykształceniem pracę znajdę... :)

w Europie najbardziej znany jest KUL, a jaki jest poziom tej uczelni? żenady tej żadne słowa nie opiszą,wiem co mówię, znam sporo absolwentów

Gość Halley Comet_
Nieprawda.....najlepsza jest Massachusetts Institute of ... Massachusetts Institute of Technology (MIT) Cooya tam wiesz misiu patysiu

Gość fhjofsfhkidfghjtdxgu
KUL? Fatalni studenci dobili...

Gość Polska mysl techniczna
Juz za komuny bylo wiecej produktow. Rocznie Ponad 200 tys absolwentow szkol wyzszych, ktorzy nadaja sie do zmywaka w UK. Tak jest prawda. Bez ochlapow z zachodu w Polsce nic bysmy nie mieli. Zarobki do dupy bo nic nie robimy tylko czekamy na jalmuzny z Brukseli.

Gość odpowiem zbiorczo
nie macie własnego samochodu? bo wam się wasze nie podobają, coz z tego ze Polonez na licencji? w kraju był produkowany, kazdy kmiot uwazał ze zły, więc nie macie nic i sprowadzacie smieci o duzo gorszych parametrach (wiem co mowię) SPRZEDANO lub ZNISZCZONO (lub sami do tego parliscie) wam przemysł, sami dobrze wiedzieliscie jakie buble robiliscie, nie chcieliscie swojego kupowac, więc teraz na bruk kmioty, niska wygajnosc spowodowana była głownie potęzną iloscią NIEROBOW z syjonistyczno-geschefciarskiego układu na stanowiskach kierowniczych lub urzędniczych (tak jest do dzis), ja pracowałem w firmie, gdzie w dziale informatyki na jednego pracownika (czyli np. mnie) przypadało 2.5 kierownika!! z lekarzami jak ze wszystkimi, ci co by chcieli wysłuchać pacjenta i pomysleć nad przyczynami jego dolegliwosci są limitowani czasem i pierdołami biurokratycznymi, przypada po 3 minuty na pacjenta, więc czego wy chcecie? a tam gdzie mozna by pomysleć, bo czas jest, znajdą się leniwce ktore i tak oleją temat i na koniec, mysleliscie ze UE da wam papu? zebraki i nieroby

Gość Les Amours imaginaires__
:D

Gość soulsoul17
weźcie pod uwagę ile w ogóle jest uczelnii. a brano pod uwagę tylko 400. moim zdaniem mimo wszystko Polska ma dość wysoki poziom. tylko nauczyciele podchodzą niepoważnie i mają w dupie, opierdalają się !! zaprzeproszeniem

Gość Musialam napisac
Teraz wiecie glupie chu_je dlaczego tak malo zarabiacie:D

Gość hooskwarna
przeciez uczelni na świecie jest kilka tysięcy więc miejsce 400 coś nie jest złe dalszych miejsc nie ulokowali to wogóle cud że na liście sa dwie uczelnie polskie

Gość Do Biedronki na kase
Smiecie:D🖐️

Gość Johny__ze__stanów
:classic_cool:🖐️