Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coTuZrobic22lata

Zwiazek z facetem z indii, ale mamusia chce wygonic.. 22lata!

Polecane posty

Gość coTuZrobic22lata

Jestem 22letnia studentka. Kilka miesiecy temu rozstalam sie po toksycznym zwiazku,ktory trwal prawie 4lata. Zaczelam utrzymywac kontakt z facetem, ktory pochodzi z indii, ale od lat juz pracuje w irlandii - bardzo dobrze wyksztalcony i madry. Oczywiscie spotkalismy sie, spedzilismy ze soba kilka dni. To tak naprawde byla przyjazn, ktora zaczela sie samoczynnie przeradzac w cos wiecej. Teraz znowu przyleci do mnie na 2ni, bo mam urodziny, pozniej znowu planujemy 2tyg po moich urodzinach na kolejne 2-3dni. Problemem w tym wszystkim jest jednak moja mama. Wyzywa mnie tylko od idiotek, ze zadaje sie z kims, kto pochodzi indii i jak moge byc taka pusta i glupia. Warto jeszcze dodac, ze moja bratowa pochodzi z malezji, ale ona jest wychwalana kazdego dnia za najdrobniejsze sprawy, nawet przypalony obiad. Nie wiem czy mama ma faktycznie racje, ale czy pochodzenie w tym przypadku z indii ma kluczowe znaczenie??

Gość coTuZrobic22lata
prosze o pomoc

Gość autorko to już
jeśli zamierzacie mieszkać w ie lub pl to czemu nie? Natomiast za żadne skarby świata tam bym nie pojechała. Moja koleżanka również w irlandii poznała faceta z indii, wzięli ślub, miało być pięknie a on co zarobi wysyła swojej rodzinie. Tam panuje straszna bieda.

Gość prawictwo pospolite221
nie podobają mi sie kobiety z Indii .. Wolałbym juz Japonke albo Chinke na dziewczyne niz ciapatą ..

Gość jakie wyznanie
hinduista, sikh, muzułmanin, chrześcijanin? jego rodzina mieszka w Irlandii czy w Indiach?

Gość coTuZrobic22lata
On sam mowi, ze nigdy nie chcialby tam wrocic, tutaj ma bardzo dobra posade, a tam nie ma czego szukac. Rowniez pomaga finansowo rodzinie, a ja zrobilabym tak samo. Nigdy nie zostawilabym glodnych rodzicow. W okresie gdy bylismy przyjaciolmi dobrze go poznalam, jest taki opiekunczy, cierpliwy, wyrozumialy. Boje sie tylko brnac w to dalej ze wzgledu na moja matke.. Codzienne wyzwiska. Czuje sie jak w potrzasku..

to może czas pomyśleć o tym by się wyprowadzić od matki? rozumiem, że ona może się obawiać o Twoje dobro, ale żeby wyzywać? nie ma prawa.. nie ma pogadaj z nią, powiedz, że to Twoja decyzja, że Tobie zależy na nim i nie chcesz jej rasistowskich i obrażających Ciebie wyzwisk słuchać i albo przestanie, albo się wyprowadzisz bo wiesz.. różnice kulturowe itd to są w pewnym momencie związku problemy, ale Twoja mama powinna z Tobą o tym normalnie porozmawiać, a nie traktować Cię jak śmiecia Twoja sprawa z kim się spotykasz, ja np. przeciwna jestem związkom z muzułmanami i hindusami, tzn sama z racji różnic kulturowych bym się na to nie zdobyła ale jeśli Ty chcesz? to dlaczego nie? poza tym może ten mężczyzna jest bardzo wartościowy i warty Twoich uczuć polecam w każdym razie poczytać trochę o kulturze hindusów, o tym jak traktują kobiety, dzieci itd - abyś po prostu wiedziała z kim się spotykasz, jakie życie Cię czeka itd - nie mówię, że złe, sama wiele o tym nie wiem, po prostu dobrze wiedzieć o co chodzi

Gość coTuZrobic22lata
Wierzy w istniene Boga ale niezwiazanego z zadna religia. Niby troszke taki wyznaniowy ateista.

Gość soulsoul17
napisz jak go poznałaś. myślisz że wystarczająco go znasasz że mówisz o nim w samych superlatywach? powiem tak nie ważne jakiej jest narodowości , trzeba samemu poznać i stwierdzić.

Gość coTuZrobic22lata
Z nia nie da sie normalnie rozmawiac na ten temat bo zaraz szydzi ze mnie chociaz zwiazek mojego brata byl aprobowany od poczatku i to jak najbardziej. Ona wychwalana, ja wyzywana, ale trudno, chodzi mi tylko o swobode niektorych wyborow.. Jego rodzice mieszkaja w indiach.

Gość coTuZrobic22lata
Znam go 2lata. Ale zapoznalismy przez internet, zaczelismy spotykac sie 3mce temu, osttanio byl tydzien temu, teraz bedzie za 2 tyg. Podobnie jak i moj brat z juz zona, ktory po 3tyg spedzonego ze soba czasu wzial tam slub i to w obrzadku muzulmanskim.

Gość Kogiel mogiel 88
"Moja koleżanka również w irlandii poznała faceta z indii, wzięli ślub, miało być pięknie a on co zarobi wysyła swojej rodzinie. Tam panuje straszna bieda." Buhahhaha a Polacy to może nie wysyłają pieniazkow swoim rodzinom w Polsce? Chyba każdy jakoś pomaga finansowo rodzicom, tym bardziej jeśli wyjechało sie za granice ma sie trochę wiecej kasy. A z ta bieda w Indiach... poczytaj troszkę wiecej na ten temat dziewczynko a wtedy zrozumiesz, ze Indie są znacznie bogatsze od Twojej Polski :)

wyprowadź się od matki studia to nie przeszkoda- znajdź pracę w jakiejś kawiarni załatw sobie akademik przynajmniej nie będzie poniżać Cię a co do faceta to stopniowo go poznawaj ale nie oddawaj się mu za szybko, będziesz wiedzieć czy mu zależy na tobie czy na...

Gość coTuZrobic22lata
Nie oddam mu sie szybko, to napewno nie, nawet kwestia zasad. Gdy postanowilismy razem wyjechac na 2 dni w gory to wynajal 2 osobne pokoje,bo wie jakie mam zdanie na ten temat. Ale nie dam rady sie wyprowadzic, przy 2 kieurnkach nie znajde czasu na prace, ktora pozwoli mi sie utrzymac. Nie naleze do najzdolniejszych. Jedynie w przyszlym roku gdy ukoncze jeden z kierunkow, to moze on nawet wprowadzi sie bo pl

Gość prawictwo pospolite126
przecież w Indiach zyja na nizszym poziomie niz w Polsce bylo za komuny .

Gość coTuZrobic22lata
Nie ma co ukrywac, ze w indiach jest straszna bieda, o ktorej on sam opowiadal mi wiele razy. Warszawa w porownaniu do dubaju jest niczym, ale biorac pod uwage caloksztalt, nie ejdno miejsce to jednak my przodujemy.

Gość jakie wyznanie
"Wierzy w istniene Boga ale niezwiazanego z zadna religia. Niby troszke taki wyznaniowy ateista. " A jego rodzice?

Dubaj nie leży w indiach LOL

Gość coTuZrobic22lata
Rodzice wyznaja hinduizm, ale nie on. Nie uznaje hinduzimu i islamu, a podobaja mu sie niektore elementy chrzescijanstwa i buddyzmu. Modlil sie ze mna nawet w kosciele, sam chcial tam isc

Gość coTuZrobic22lata
Oh nie wiem co mi sie pojeb*** :D Ale powracajac do tematu wyznania wiem, ze religia ma duzy wplyw na ksztaltowanie swiatopogladu, zwlaszcza w przypadku islamu, ale gdy on jest bezwyznaniowcem?

dochod na mieszkanca w Indiach wynosi - 3 tys dolarów w Polsce 20 tys dolarów we Włoszech - 30 tys dolarów . takie sa roznice w poziomie zycia

za komuny czyli 25 lat temu Polska miałą dochód około 6 tys dolarów na mieszkanca .

Gość coTuZrobic22lata
Tak, jednalk nalezy jeszcze wziac pod uwage kwestie przestrzegania nie tyle praw czlowieka, co zobowiazanie panstwa w stopsunku do obywatlea do zapewnienia praw ekonomicznym socjalnych, kulturalne. One tam praktycznie nie funkcjonuja

Gość paninairo
Indie faktycznie są biedne, ale jednak miasta jak Dubaj, Katar, Mekka, Hurghada i Szanghaj ciągną ten kraj naprzód jak lokomotywa :D Po raz kolejny potwierdza się jakie mądre laski zadają się ze smoluchami :)

Gość coTuZrobic22lata
Kochana, nie mozna miec wiedzy na kazdy temat. Chcesz to porozmawiajmy na temat sytuacji gospodraczej unii europejskiej, dostosowywania prawa wewnetrznego do unni europejskiej, przyczyn najwyzeszgo wspolczynnika skarg do ETPC w strasburgu, zmian wprowadzanych do prawa zamowien publicznych, niektorych absurdalnych regulacjach kodeksu cywilnego itd studiuje prawo i filologie klasyczna wiec wszytkim interesowac sie nie moge. Na maturze nie zdawalam geografii jak 70% bo to bylo najprostsze rozwiazanie

ja zdawałem na maturze matematyke .

Gość paninairo
skoro nie znasz geografii na poziomie przedszkola, to po prostu unikaj tego tematu jak ognia dla wlasnej reputacji :) potraktuj to jako dobrą radę he he