Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pietnasstkaa

Jak to jest u Was?

Polecane posty

Gość Pietnasstkaa

Hej. Powiedzcie prosze jak to jest z Waszymi niemowletami. Ja mam 6 tygodniowa corke, ktora nie dopomina sie placzem o jedzenie... Po spaniu przebudzi sie i szuka piersi. Karmie ja co okoko 3,5 h. Przybiera dosc dobrze. Ale np dzis wstala o 22, zaczela szukac piersi. Ja zaspalam i ovudzilam sie po polnocy... A ona nie plakala. Nie wiem tez czy sie bajada bo nie protestuje gdy zabiera sie jej piers...

Gość zonaKraka
Skoro przybiera dobrze, to się najada... I jakby nie była najedzona, do by protestowała. MI położna doradzała tylko że dobrze jak dziecko całkowicie opróżni pierś w czasie karmienia, bo to dobrze wpływa na laktację. I też po konsultacji z położną nie wybudzałam na noc po okresie noworodkowym, czyli pierwszym miesiącu, a po 6tyg. w ogóle nie pilnowałam pory karmienia tylko pozwalałam mu jeść kiedy był głodny. Piszesz że zaspałaś- to znaczy że budzisz się w nocy i karmisz nawet jeśli dziecko nie "woła"? Z tego co wiem ma to sens tylko w przypadku noworodków które mają maleńkie żołądki i muszą mieć stale dostarczany pokarm ze względu na poziom cukru, albo w przypadku dzieci które nie przybierają na wadze.

Gość Pietnnaasta
Tak. Ale ona szuka piersi mimo ze nie wola...

Gość vbnfnffcn
Moja córka nigdy nie dopominała się jedzenie, nie wiem jak to możliwe, ale tak było, więc starałam się ją karmić co 3-3,5godz-regularnie. Kiedy byłaś na kontroli u pediatry? z jaką wagą urodziła się córka i ile waży teraz?

Gość piettnasstka
Wez - rownie dobrze moge ystawic login "dwunastka", co nie oznacza ze mam tyle lat...

Gość piettnasstka
Na kontroli bylam 2 tyg temu. Urodzila sie z waga 3200. Po 3 dniach miala 3060. Po 2 tygodniach 3460. Po miesiacu 4200. Teraz ma 6 tyg i nie wiem ile wazy.

Gość vbnfnffcn
1000 gram w miesiąc to piękny przyrost, więc nie ma opcji, że się nie najada. Karmiąc ją, nie czekasz aż sama wypluje pierś?

Gość piettnasstka
Czekam, ale ona nie zawsze wypluwa, czasem zasypia i nie wiem w koncu czy sie najadla czy tez nie, ale skoro waga ok.. to chyba :)