Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowanamama

Do ginekologa z bobrem czy na gładko?

Polecane posty

Gość znerwicowanamama

Wiem, że dla lekarza nic nie jest obce ale ja się wstydze owłosienia w miejscu intymnym. Bardziej nawet niż gołej c... Oczywiście nie mam chaszczy, dół mam na zero wygolony ale zostawiam u góry trochę i strasznie mnie stresuje, że lekarz zobaczy włosy. Też tak macie?

hehe.. lekarz nie zwróci nawet na to uwagi hehe.. on ma tyle pacjętek ze jak by mial sie przejmować to by mu na dekiel siadło..

Gość Kapijonka
ej znerwicona mamo, to nie powód do nerwów, serio. Idź tak jak chodzisz na codzień :-) jak sie nie golisz to nie gol i tyle :-) dla mnie osobiście niewyobrażalne, żeby tam być zarośnieta, ale to indywidualna sprawa.

Gość znerwicowanamama
Ja nie wiem czemu akurat to mnie tak przeraża, może dlatego ze zaczęłam wcześnie dojrzewać i bardzo mnie to krępowało. To nie jest normalne żeby się tak przejmować.

Gość Kapijonka
no moze do końca normalne nie jest, ale można toz rozumieć :-) każda wizyta u gina jest krępująca, w końcu pokazujesz najbardziej intymną częśc ciała, ale wmawiaj sobie, że to tak jakbyś szł do dentysty albo innego specjalisty. trzeba i tyle. bez zbędnych emocji :-) jak zajdziesz w ciąże i bedziesz odwiedzać gina conajmniej raz na trzy tyg to sie przyzwyczaisz ;-)

Gość znerwicowanamama
To masz dobrze mireczkowata bo dla mnie to jest problem nr 1. Ja bym tak nie mogła pokazać sie zarośnięta, wydaje mi się że lekarza obrzydza taki widok.

oj przestań. Obrzydzać to moze jak się kobieta przed badaniem nie umyje, a nie włosy:) Pomyśl sobie, ze to po prostu włosy- takie, jak masz na głowie :) A jeśli lepiej sie czujesz ogolona to się wydepiluj na zero i po problemie.

Ja sie depiluję dwa razy w tygodniu kremem do depilacji i zawsze nawet jak byłam w ciązy zagrożonej i 4 razy leżałam w szpitalu swoich nawyków nie zmieniłam. Moja 55 letnia mam sie tam depiluje więc moim zdaniem tym bardziej jak idziesz do lekarza to wypada

Gość nnno nieeee
nie musisz sie cala depilowac... ja u góry mam króciutkie wlosy, a maszynką gole sie tylko na dole... tak ze jest schludnie... pozatym ginekolog góry nawet nie bedzie widzial...

Gość lekarz ma to gdzieś
taka prawda rzeczywistosć twoja mama młoda babeczk amusi być, bo jeszcze w latach 70-tych to nikomu by nawet nie przeszło przez myśl tam się golic

Gość znerwicowanamama
Ja wiem że mój problem jest absurdalny ale nie panuję nad tym ;) Jak mi lekarz podciagnie bluzkę do badania to niestety zobaczy te włoski na górze.

no dokładnie lekarz ma to gdzies. ale tak, jak pisalam, zrób tak, zebys sie czuła w miare komfortowo. jesli Ci sie wydaje, ze to obciach iść z włosami to je wydepiluj.

lekarz ma to gdzieś Nie taka młoda 55 lat ma. W sumie w grudniu już 56. Ja się depilowalam od kiedy pamietam i w ciązy sie to nie zmieniło. Jak leżałam w szpitalu gdzie studenci rano po obchodzie w ilości ok 6 do 8 codziennie rano "tez zaglądali" to bym chyba umarła jakbym sie tam nie wydepilowała. Oczywiście zdaje sobie sprawe, że to każdego indywidualna sprawa

Gość znerwicowanamama
A jednak rzeczywistośc tez sobie nie wyobraża, żeby ktoś zobaczył bobra. Czyli nie jestem jedyna z taką schizą ;)

Gość pani psycholoŻka
jak masz sie lepiej czuc to ogol. ja jesli akurat mam gola to ide z gola, jak od jakiegos czasu nie chce mi sie golic i jestem zarosnieta to ide z wlosami. gin widzi dziennie i gole i bobry i fryzury jak z paryza :P na nim nic wrazenia nie zrobi. zreszta ginowie czesto mowia ze nie powinno sie golic wiec jak na takiego trafisz to jeszcze Cie pochwali :P

Gość lekarz ma to gdzieś
ja ogólnie golę też tylko wokół pochwy a u góry zostawiam. Jak kiedyś ogoliłam, to maz mnie zjebał że nie jest pedofilem żeby na gołą cipkę patrzeć. Ale wiadomo jak kto lubi

Gość weroni87
Ja bym umarła ze wstydu gdybym się wygoliła na 0 i pokazała jak dzieciak jakiś niedojrzały :o na wzgórku zawsze zostawiam podcięte ładnie wyrównane włoski, wargi gole.

Gość Stażystkaginekologaaa
Mialam właśnie staż u ginekologa gdyż do tego zawodu sie przyuczam A wiec serio to ze lekarz spojrxy w krocze nie znaczy ze myśli sobie głupie rzeczy Myski tylko o badaniu . Nie zastanawia sie czy ogolona, lysa, zarosnieta jest kobieta Najważniejsze ze ma byc czysta. Tak nas stworzyl bog. Koniev kropka Dziennie przyjmujemy ok 20 pacjentek tygo. To ok 100 ja jestem dopiero stażystka, a taki lekarz w swojej karierze widział miliony

Gość Stażystkaginekologaaa
Ja osobiście byłam juz wygolona na zero, ale aktualnie mam trochę włosków na wzgorku, a na dole.dookola warg dosyc wydepilowane

Gość ja normalnie sie gole
Ale nie na zero. Na wzgorku musze miec wloski,tam nizej te lubie jak sa krociutkie,takie juz podrosniete ;) ale jak mam isc do ginekologa to je hoduje ;) po prostu mam blokade zeby sie przed lekarzem rozkraczyc jak jestem wygolona. Ot siedzi mi tak w glowie i tyle :)

Gość hłehłehłe
czy odbyt też golicie? pytam serio, tam też rosną włosy

Gość e4yy4e
Ja golę cały dół, włącznie z włoskami koło odbytu, zostawiam tylko trochę na wzgórku. Zapadłabym sie pod ziemię gdybym miała się pokazać z chaszczami.

alez macie zmartwienia;) lekarz to lekarz i naprwade nic go nie obchodzi czy masz włosiska czy nie to twoja sprawa a nawet jak zobaczy te włosy,to co?uwierz,ze widzial juz w swoim zyciu bardziej odrazajace rzeczy he he he