Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to-i-ja

Pepkowka...

Polecane posty

Gość to-i-ja

W piatek mam pepkowke. Powiem szczerze ze nie mam za wiele kasy na takie imprezy - popsul sie samochod. :/ Nie mam tez za wiele czasu - noworodek. Co moge przygotowac dla gosci? 8 osob.

Gość laryska ..........
co masz?

Gość oj tammmm przesadzasz
to po co to pępkowe jak nie macie kasy ???

Gość WilczycaApetyt
a kto ci kaze organizowac taka impreze? pewnie bedzie popijawa tatusia i kolegow ze tez dziwko o dzieku malenkim nie pomyslisz

po co robisz? Jezeli sami sie wpraszają to kup lub upiec jakies ciasto lub ciastka, sałatka np jarzynowa albo ze zupek chinskich (pyszna). Najpierw podaj ciasto i kawe a potem kolacje - sałatkę z wędliną. No i jak będzie alkohol to pokraj ogórki korniszony, postaw paluszki i juz.

Gość sikorka kosiarka
jak sie nie ma kasy to sie nie robi imprez :O

Gość zonaKraka
Słyszałam tylko o pępkówce jako oblewaniu potomka z tatusiem przez kolegów... zresztą i to mój mąż sobie odpuścił. Zakładam że dziecko to noworodek, a Ty w połogu- naprawdę Ci ta impreza potrzebna do szczęścia? Jak nie masz kasy, zaproś ewentualnie na ciasto i kawę i tyle, jeśli goście sami się wpraszają, a jak sie nie wpraszają to raczej odpuść...

Gość fgahbascd
ot polska mentalność- postaw się a zastaw się, nie masz kasy to po co robisz imprezę? nie lepiej przesunąć ją na inny termin jak poreperujecie budżet? a swoją drogą, to dla mnie pępkówka kojarzy się z oblewaniem urodzenia dziecka, ale przez ojca dziecka, a nie matkę w połogu, lub tuż po połogu

Gość to-i-ja
Goście zaproszeni - z pracy, żadna popijawa, już od 3 tygodni się zapowiadali, bardzo chcą wpaść, z samochodem wyszło wczoraj... Mam schab, jajka, wędliny, wszelkie przyprawy, majonezy, jogurty, ser, parówki, makarony, kasze i ryże, mleko, mąki, owoce, papryki, pomidory. I trochę kasy na to też mogę przeznaczyć, ale chciałabym nie za wiele...

Gość to-i-ja
Ja czuję się dobrze, a żadnego oblewania nie będzie. :)

Gość Ale tak jak pisały
dziewczyny-po co ci impreza jak kasy nie macie?Nie lepiej coś dziecku za to kupić?Nie mam kasy-nie robię przyjęcia.Proste.No chyba że ktoś liczy na prezenty...to inna bajka-trzeba się poświęcić.

Gość moniska-2011
Z wymienonych przez Ciebie produktów możesz zrobic: 1. parówki zapiekane. w cieście francuskkim, musiałabyś dokupić tylko ciasto francuskie (w biedronce kosztuje niecałe 3zł), do tego sos czosnkowy na bazie majonezu 2. z wędlin ruloniki z serkiem typu almette 3. schab panierowany w orzechach/migdałach lub roladki ze schabu lub schab zapiekany z pieczarkami i serem 4. z warzyw sałatkę: np. papryka+pomidor+ogórek+ser mozarella+oliwki+łosoś lub grecką 5. jajka faszerowane 6. na słodko szarlotkę albo użyć ciasta francuskiego i zrobić koperty nadziewane np jabłkiem lub dżemem, ewentualnie murzynka, szybko go sie przyrzadza

grzenia87 grzenia87@tlen.pl'; po co robisz? Jezeli sami sie wpraszają to kup lub upiec jakies ciasto lub ciastka, sałatka np jarzynowa albo ze zupek chinskich (pyszna). Najpierw podaj ciasto i kawe a potem kolacje - sałatkę z wędliną. No i jak będzie alkohol to pokraj ogórki korniszony, postaw paluszki i juz." No tak salatka z zupek chinskich musi byc pyszna :D ja bym chyba wyszla z takiej imprezy.

Jagoda jak chcesz przepis to Ci dam i jak spróbujesz to wtedy sie wypowiedz:p A autorko nie rozumiem jak można zapraszac tylu gości po porodzie? Wpraszaja sie to grzecznie mówię że bardzo chetnie jak dziecko podrośnie, bo teraz nawet nie masz kiedy i po sprawie:)

Gość fsfcgrzcgyh
napisz prosze ten przepis na ta salatke

Gość Autoorkaa
Tez slyszalam o tej salace. :)

Gość to-i-ja
A moze byc cos takiego, czy obciach? http://udaneprzepisy.pl/przepisy/salatka-z-makaronem-i-szynka.html - tylko gorszek i koperek trzeba dokupić. http://udaneprzepisy.pl/przepisy/salatka-krewetkowo-krabowa.html - tylko ser feta i seler naciowy trzeba dokupić http://udaneprzepisy.pl/przepisy/salatka-z-pomidorow-i-papryki.html - wszystko jest w domu http://udaneprzepisy.pl/przepisy/salatka-z-pora-i-sliwek.html - dokupić pora i śliwki http://polki.pl/kuchnia_salatki_artykul,10017082.html - tylko kukurydze i tunczyka dokupic

Gość to-i-ja
Do tego jakies miesko i tyle.

Gość moniska-2011
jak masz w domu paluszki krabowe to polecam sałatkę: por+kukurydza+paluszki krabowe+ ogórek kiszony, sos: jogurt naturalny doprawiony solą i pieprzem

Gość to-i-ja
Dzieki :) tak, mam paluszki krabowe i krewetki :)