Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elka felka

Kobitki, jak sobie radzicie z ciemienuchą?

Polecane posty

Gość bleblebelebelebfhb
dowartościowałaś się, że literówkę walnęłam? heheh idź umyj dziecko lepiej

Przyczyną ciemieniuchy i jej powstawania jest niedojrzałość niektórych funkcji skóry, w tym niewydolność łojotokowa. Zjawisko to jest zupełnie normalne i nie powinno nas zbytnio niepokoić.

Nigdy nie zdrapuj strupków na siłę! Możesz w ten sposób uszkodzić naskórek i spowodować infekcję.

serio, nie wierze w to co czytam.. ciemieniucha z brudu.. weźcie sie kobiety doinformujcie troche najpierw a nie teorie z przed 30 lat innym wciskacie.. ja dziecku nie mylam głowy codziennie, nawet położna nie zależała zeby to codziennie robic i moj maluch ciemieniuchy nie mial.. wszystko zależy od dziecka i pracy groczolow.. tak samo jak te brednie o odciaganiu napletka... czy wy kobiety cos czytacie poza durnym forum i wysluchiwaniu zabobonow waszych babek??

Raczej nie, wydaje mi się że one nie czytają nic innego oprócz kafe, a książka to wróg;] Jeszcze stara babka ze wsi zawsze coś dopowie mądrego:) No bo wiesz te stare babcine sposoby są najlepsze... Tak jak np ostatnio słyszałam o jakimś przełamaniu dziecka, ręce mi opadły! No ale cóż, niektórzy jeszcze nie weszli do 21 wieku:]

Gość do natka
widzisz, nic innego nie czytam, słucham starej babki ze wsi i jakos moje dziecko ciemieniuchy nie miało