Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódka0111

Czy sa juz jakies czerwcowki 2013??

Polecane posty

według bety to poziom 6-7 tygodnia ale nie wiem czy nie wcześniej, dowiem sie za 1,5 tygodnia u ginekologa na wizycie :)

Hej. Ja chyba też, będę mamą czerwcową 2013. Czekam jeszcze na brak @, termin @ mam na przyszłą niedzielę. Od wtorku zamierzam się testować, bo gdy tylko pojawią się 2 kreseczki muszę zacząć brać duphaston na podtrzymanie. Byłam na innym topiku na czerwiec, ale chyba umiera śmiercią naturalną... Mogę do Was dołączyć??

Gość agnieszka1224
Lorien-oczywiscie:) witamy;) u nas tez cichutko na topiku.. mysle ze przed terminem planowanej @ testy z apteki moga nie byc zbyt wiarygodne, lepiej moze zrob bete hcg wtedy bedziesz miala 100% pewnosci :) zycze Ci zeby sie udalo ;)

Agnieszka w poprzedniej ciąży test wyszedł mi 3 dni przed terminem @, więc spokojnie czekam :) Ja myślę, że topiki rusza spokojnie jak już każda z nas będzie po pierwszej wizycie.

Gość agnieszka1224
Lorien przepraszam za to pytanie , jesli nie chcesz to nie musisz odpowiadac. chcialam spytac czy znasz przyczyne utraty Twojej fasolki ? w ktorym tc Cie to spotkalo? ja tez poronilam w 8tc ale niestety nie znam przyczyny :(

Gość no nie !!! mało,że na temat
czerwcowych matek jest 100 topików to na każdym wspominają swoje stracone przedwcześnie ciąże !! jakim cudem ma temat zyć ? żadna młoda matka nie chce w początkach ciązy czytać o poronieniach w dodatku z takimi szczegółami na ich temat !! Kobiecie w ciązy i to pierwszej łatwo jest sobie wkręcić ze nawet ból jajnika może spowodować poronienie !!!Macie tematy- mamy aniołków to piszcie tam i tam to wspominajcie.

agnieszko straciłam Aniołka na początku 6 tyg, na szczęście nie trzeba było czyścić. Przyczyny nie znam... Robiłam badania na toxo i CMV i wyszły dobre, więc nie mam pojęcia...

no nie !!! mało,że na temat jak Ci się nie podoba to nie czytaj. Nikt Cię do tego nie zmusza. A pytać zawsze można, nawet jak jest to tak smutny temat poronienia...

Gość agnieszka1224
bardzo mi przykro :( a wracajac do tematu , masz jakies objawy ciazowe ? ktory to cykl staran ? mnie udalo sie w 2 cyklu :D

Aga cykl pierwszy. Z objawów mam mdłości, niesmak w buzi, senność, tempka waha się 36.9-37.2. Bolą mnie piersi przy dotyku, ból brzucha przypominający ten okresowy, częściej robie sisi A jak to wygląda u Ciebie??

Gość agnieszka1224
Lorien- ja jestem juz w 8tc i mam tylko lekkie mdlosci i to tylko raz na jakis czas :) bole brzuszka no i moglabym spac non stop ;) a mam pytanie co do temperatur, ja mierzylam pierwszy cykl i nie mialam w nim skoku temp wiec myslalam ze nici z ciazy ale dla pewnosci w 30 dc zrobilam test i pokazal ze jestem w ciazy i wogole tego nie rozumiem ..temp mierzylam codziennie o 6 rano w ustach i zaszlam bez skoku..czy to mozliwe czy zle mierzylam tempke??

Gość agnieszka1224
no i oczywiscie bolace i rosnace piersi ;)

Agnieszko, ja w sumie chyba nie powinnam się sugerować tą temperaturą... bo zaczełam mierzyć ot tak w tamtym tyg... ale wiem że powinno się mierzyć o tej samej porze i tym samym termometrem nie wstając jeszcze z łóżka. Ja jeśli jestem w ciąży to jestem w 4 tyg więc mega wczesna ta ciąża.

Gość agnieszka1224
jesli mierzysz od tygodnia to naprawde nie ma sie co sugerowac bo nie wiadomo jaka mialas wczesniej itp.. a kiedy testujesz ?;) daj znac odrazu co tam wyszlo :):) ja sie tyle naczytalam o tych temperaturach i z tego co pisze to jak nie ma skoku w cyklu to jest cykl bezowulacyjny a jak widac ja ta ciaza zlamalam wszelkie zasady mierzenia :D hahaha

Gość agnieszka1224
a jeszcze jedno pytanko.. badania na toxo trzeba robic na czczo?

Aga nie trzeba, a teraz nawet morfologii nie musisz robić na czczo. Tylko krzywą cukrową się robi na czczo. Tą tempkę mierzę ot tak, ale w poprzedniej ciąży tą którą straciłam też mierzyłam tak o.. tydzień przed misiączką to cały czas utrzymywała się w granicach 37.2 więc może tym razem też się udało... bardzo bym chciała

Witam was bardzo Mogę się dołączyć ? Dziś o 5:30 na teście 2 kreseczki. Bardzo się cieszę, ale również bardzo się boję. W czerwcu w 17 tygodniu miałam przerwaną ciążę, niestety to była nasz decyzja po konsultacjach z wieloma lekarzami i psychologiem. Nasz Franek był bardzo mocno chory, miał Holoprosencefalię. Straszna choroba, w której nie rozwija się mózg. U nas choroba była w bardzo ciężkim stadium. Zmarł by podczas porodu,albo maksymalnie 2 dni po urodzeniu. To nie jest dobre co zrobiliśmy,ale niestety nie mieliśmy innego wyjścia. Nie potrafiłam tal poprostu urodzić, przytulić i pożegnać. Czas ciąży był by dla nas strasznym przeżyciem. Znowu udało nam się w pierwszym cyklu i teraz już licze na to,że wszystko będzie dobrze :) Staram się być dobresj myśłi. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje grono. Pozdrawiam Olga

Gość agnieszka1224
Olcia witamy :) bardzo mi przykro z powodu Twojego Aniolka :( ale miejmy nadzieje ze tym razem bedzie dobrze :) gratuluje i trzymam kciuki za was :)

Gość 1707
LORIEN, w którym dc jesteś i kiedy testujesz? ja jestem dopiero w 23 dc i nie moge doczekć się bety. to mój 2 cykl starań. pozdrawiam czerwcóweczki :)

Gość agnieszka1224
co tam slychac dziewczyny ? :) jak samopoczucie ? ja niestety leze juz drugi tydzien i mam dosc, a do wizyty jeszcze 3 tyg i dopiero sie dowiem czy moge juz wstac i nareszcie isc na spacer poki pogods dopisuje..pozdrawiam :)

Gość pod słońcem toskanii
A ja czekam nadal. W niedzielę mam miec okres. Przy córce już 5 dni przed okresem zrobiłam test i wyszedł ale teraz chwilę jeszcze poczekam:)

Gość agnieszka1224
pod sloncem toskani a jak sie czujesz ? myslisz ze sie udalo ? ;) zycze dwoch kreseczek :)

agnieszka dziękuję, że pytasz. Dziś zasnęłam na siedząco u mamy, podczas, gdy moja córka się z nią bawiła. Nienawidzę spać w dzień i niegdy tego nie robię. Wyłącznie jak byłam w ciąży to tak spałam. Więc może ta ospałość wskazywać na to.

Gość agnieszka1224
to moze sprobuj zatestowac , w koncu do niedzieli nie daleko ;) daj znac od razu jaki wynik :)

A jeszcze chwilę poczekam:) Mąż w delegacji to co sama będę się testować :P

1707 hej teraz jestem w 27dc. Testowałam wczoraj czyli w 26 dc i wyszła mega blada druga kreseczka widoczna w sumie pod światło. Dzis powtarzałam kreseczka nadal bardzo blada jednak troszkę ciemniejsza niż wczoraj. pos słońcem toskanii ja przy synu robiłam w dniu spodziewanej miesiączki i wyszła bardzo wyraźna druga kreseczka, teraz mam termin miesiączki na niedzielę i bardzo bardzo blada druga kreseczke wiec moze bedzie coreczka??? Ja czuje się okronie w nocy spać nie mogę a w dzień jestem mega senna, nie wiem czemu nie moge spać... może dlatego że obawiam się poronienia... nie mam pojecia.... gdyby nie to nie wyspanie to by było nawet oki nie mam wymiotów tylko lekkie mdłości, piersi mam mega ociężałe ale da się wytrzymać. Więc wszystko wskazuje na ciąże. Jeszcze mi się robią ogóreczki małosolne:P bo mnie wczoraj naszła ochota, niestety będą dopiero jutro

Lorien gratuluję! Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Termin okresu też masz na niedzielę, jak ja:) U mnie dziś jest 30 dzień cyklu bo ja mam cykle 32 dniowe. Chyba jutro zrobię test. Ehh przy drugim dziecku już umiem się opanować bo przy pierwszym to jak mówiłam testy mi wyszedł 5 dni przed okresem:)

Gość agnieszka1224
Lorien skoro jest bladziutka kreska ale jest to naleza sie juz gratulacje :)

Agnieszko nie dziękuje. Podziękuje jak już będę po wizycie u lekarza. Pod słońcem toskanii no tak w niedzielę, ja przy Kubie tak nie świrowałam jak teraz...