Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urszulkaaa55

Brak mebli w kuchni.DA SIE TAK ZYC?

Polecane posty

Gość azu
A co jest w tej kuchni w takim razie?

Gość urszulkaaa55
wyprowadzamy sie odo nowego mieszkania. a mamy zniszczone stare meble ktore sie nie nadaja jzu do niczego. a nie mamy kasy zeby kupic nowe.

Gość No to może...
Moi rodzice mieli tak przez rok, nie było kasy na dobre meble a byle czego nie chcieli. Gotowali na kuchence turystycznej a wszystkie produkty były poustawiane w koszyczkach na takim najprostszym regale drewnianym z castoramy. całkiem sympatycznie wspominają te czasy :) najważniejsze żeby był zlew bo bieganie z garami do łazienki jest uciążliwe. No i jakiś tam stół zamiast blatu.

Gość mam dzisiaj zły dzień
Trochę cięzko Ja mieszkałam tak przez tydzień bo popwiedzieli mi że będą wcześniej my pozbyliśmy sie starych a nowych nie było . W salonie stały garki talerze itd nic nie można było znajsc ale Ja wiedziałam że wkońcu będą . napewno jakiś regał albo szafke musisz mieć .

Gość azu
No ale tak czy inaczej coś w tej kuchni musisz mieć. choć jakąś szafkę na naczynia itp, no i stół. Rozumiem że piec wolnostojący ale zlew gdzieś musisz dać. Może na początek jeszcze wykorzystajcie te stare meble.

Uważam, że się nie da. Dla mnie dobrze wyposażona kuchnia to podstawa. My jak remontowaliśmy u siebie, wyskoczyły nam niespodziewane wydatki i nie wystarczyło na wszystkie meble ale postanowiliśmy w pierwszej kolejności kupić meble do kuchni i sypialni. W salonie stała za to tylko kanapa i stary stolik pod telewizor. A nie możecie wziąć na raty?

ja tak mialam przez 6 miesiecy :) nawet zlewu nie bylo i do lazienki biegalam. bylam wtedy sama z synkiem. na poczatku nie mialam tez sprzetow typu lodowka czy kuchenka, chodzilam gotowac do mamy. pozniej sprzety kupilam ale na meble poczatkowo kasy zabraklo. nie bylo zle :) poustawialam kilka talerzy, jakies szklanki na regale i juz :) reszte mialam pochowana.

Gość urszulkaaa55
ze starych mebli jedynie w miare dwie szadfki wiszace. mam w nich cukier makaron. w drugiej mam apteczke. zlew jest i mam jeszcze suszarke- wisi nad zlewm. sparwa z mieszkaniem wyszla nagle. i nie bylismy na to dfinansowo przygotowani.

Gość azu
To zbierz do kupy co masz a reszta w kartonach i tyle. Przywykniesz.

Gość urszulkaaa55
w sarym mieszkaniu mamy okropna wilgoc i wiadomo wszystko zniszczone. i lozka do wyrzucenia bo zaszly zapachem- dfuj. ciezymy sie ze mamy w koncu normalne mieszkanie.

Gość ja tak żyłem
1,5 roku, od 1,5 mkiesiąca mam już komplet. Nie tylko mebli nie miałem, ale też sprzętów, dlatego kupiliśmy parowar i mieliśmy mikrofale. Be zproblemu dało radę (oczywiście bez zup czy jajecznicy).

Gość urszulkaaa55
moj pracuje na czarno. ja nie dawno zrzygnowalam z pracy. gdybym wiedziala to bym sie pomeczyla bo i tak mam mialam umowe do konca listopada. ale wyszlo jak wyszlo,

Gość urszulkaaa55
kuchenke , kodowke mamy. brak mebli.

Gość No to może...
No to się ciesz i się już nie martw o tą kuchnię. Kupcie sobie takie zwykłe regały, później będą do piwnicy a tymczasem będą wyposażeniem kuchni. Popytaj znajomych może mają coś pożyczyć, czasami ludzie trzymają jakies sprzęty bo wydaje im się że się przydadzą.