Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasa topnieje jak lód :(

Jakiej wielkości macie domy/mieszkania,jak duże rodziny i jakie opłaty?

Polecane posty

Hej! Ja miem kasa mi po prostu znika. Już nie wiem-może jestem niegospodarna? Mamy małe mieszkanie-50m kw. Czynsz 360zł zimą, 280zł latem, woda 100zł, gaz 80zł co 2 mce, prąd 100zł co 2mce, internet,telefon i kablówka 150zł. Rata kredytu 800zł. Dochód miesięczny 4000 netto. Rodzina 3 osobowa. I zostaje nam 200zł a często nic. Ja nie wiem na co idzie mi kasa.

Gość ciesz sie ze masz tak
niski czynsz bo ja mam 600 zł czynszu

Czynsz adekwatny do wielkości mieszkania.

Gość Yaaaaaa. mam
Ja mam strasznie duzy dom bo 7 pokoi ( 5 duzych, jeden sredni, jeden mały), 2 lazienki, kuchnia, korytarz, hall ( wiatrołap czy jak to się nazywa) i spiżarnię. Trzeba kupic strasznie duzo wegla itd, do tego prad tez sporo ( kazdy siedzi w swoim pokoju , swieci swiatło, leci muzyka, tv, laptopy..) Wydatki spore na utrzymanie. Jest nas 4, a dom duzy bo po dziadkach jeszcze ... a kasy coraz to mniej wiec ... sama Ci nie jestem w stanie pomóc :O

Gość lalatala
papierosy, piwo, żarcie, drogie ciuchy - kasa ucieka jak woda przez palce

Gość Excellenz.........
mieszkanie 90 m2 rodzina 2+1: czynsz - 600zl (woda, gaz itp) energia- 170zl internet, 3 komorki (jedna moja, 2 męża) - 250-300 paliwo - 700 (2 samochody) zlobek - 400 2170 dochod: 5000 reszta to jedzenie, ciuchy i troche odkladamy. Na jedzenie miesiecznie wydajemy ok 1200-1500 jezeli kupuje duzo chemii.

Gość to może ja ...
czynsz - 420 kredyt - 350 prąd lub gaz 140 rata samochód 400 rata meble 178 kablówka/internet 130 2 telefony 160 samochód/paliwo 200 dojazd do pracy 50 Mieszkanie 46 m2 super jak jest 1600 zł na życie / z chemią. W tym miesiącu mamy OC i nie będzie tyle, jeszcze nie wiem jak przeżyjemy :(

Gość mnie prad wykonczy
80 m swoje rodzina 2+1 woda+scieki 100zł/m-c smieci 30 zł gaz 60zł (2mce) internet +kablówka 100 prąd- uwaga 280zł na miesiac:-((( :-(((

My też mamy w tym miesiącu OC i przegląd :( My nie palimy,nie pijemy-na piwo to u nas idzie może 20zł na rok... Sama gotuję-bardzo rzadko jemy na mieście. Pewnie sporo kasy idzie na owoce,warzywa, soki bo lubimy. Ale dosłownie mam 100w portfelu,kupię kilka rzeczy i 100nie ma :(

Gość moniakkj
a dlaczego tyle leci na prąd?

Gość mnie prad wykonczy
nie wiem. cudów nie mam, nie mam nawet czajnika elektrycznego. kiedys myslałam ze zre bojler- ale wymieniłam na nowy, poza tym on jest dwupłaszczowy czy jakos tak i w sezonie grzewczym wode w nim podgrzewa piec co . facet od pradu chodzi dwa razy do roku - na jesien i wiosnę. po rachunkach widze że w sezonie zimowym wcale tak duzo na tym pradzie nie oszczedzam czyli nie bojler tyle zre. a i to sa tzw prognozy i nawet jak mam nadpłatę to i tak mi te prognozy podnoszą...

Gość trop
a może licznik jest popsuty? Bo ja mam 210 m2 ibpłacę tyle samo...

Gość pomukoplka
mieszkanie 38 m -410 zł czynsz 200 gaz co 2 miesiące 200 prąd co 2 miesiące 250 przedszkole 300 alimenty 100 internet tv 140 telefony 40 zł rytmika małej 120 angielski małej 300 benzyna 100 dojazd do pracy 450 rata kredytu 50 karta kredytowa razem 2660 zł leki miesiecznie na małą od 100 wzwyż + czasami wizyty lekarskie nie palimy, piwko na weekend 2 lub 3 dla męża czasami pojedziemy na pizze zostaja na grosze pomaga nam tesciowa i moja mama czasami łączny dochód 3300 rodzina 3 osobowa

Gość moniakkj
straszne te opłaty za prąd :( my się dopiero budujemy i tak sobie czytam, żeby sprawdzić ile nas przyjemność życia we własnym domu będzie kosztować... masakra jednym słowem, no ale gdzieś trzeba żyć ;) myślalam, że spokojnie się zamkniemy w 150/200 za prąd, ale z tego co widzę nie będzie tak kolorowo ;)

Gość matka z Polski B
a jakich sprzętów używacie przy takich rachunkach za prąd? bo u mnie wychodzi też ok 200 zł na miesiąc ale gazu nie mamy więc gotuję na indukcji (do tego zmywarka co 2 dzień, pralka niemal codziennie, [piekarnik 2-3 razy na miesiąc jakieś ciasto, wiadomo - lodówka, TV, laptop) Reszta rachunków - woda + ścieki to 100 co 2 miesiące i w zasadzie tyle... telefony na kartę to ok 40 zł miesiąc (ja i mąż), mieszkamy w domu 130 m2. Internet mam przenośny z pracy więc nie płacimy. DO tego przedszkole 200 zł mc i paliwo to ok 300-400 zł.

Gość KasiaCh84
Ja wiem czemu kasa ucieka przez palce bo wszystko szybko drożeje a pensje stoją w miejscu:(My mieszkamy w 50 m w domu przy rodzicach we trójke ale to tymczasowe dopóki czegoś nie wybudujemy w przyszłości. Jak pracowałam bo teraz jestem na wychowawczym płatnym to mieliśmy wspólnie o,. 5 tys.zależy ile dorobił mąż więc żyliśmy w sumie na luzie ale bez większych szaleństw. Teraz żyjemy z pensji jednej . Oto opłaty: kredyt sam. 600zł. telefony 150zł. internet 50zł. kablówlka 80zł. paliwo mies. 500zł. "czynsz" 100zł. na zimę węgiel 800zł. Zostaje nam do końca miesiąca na czysto 1800zł. i jak żyć?Dla młodych ludzi którzy są na początku dorobku to wegetacja. Nie ma tragedii ale co to za życie w naszym pięknym kraju bo na pewno nie rarytas...

Gość kredyty zabijaja
mieszkanie 46m w loku, rodzina 2+1 kredyt na wlasne M 780 internet teefon media ogolnie 100 czynsz 340 energia 60 kredyt 180 zarobki ok 3500 netto lipa:(

Gość kredyty zabijaja
u ans oplaty ok 1400 czasem nniej bo sa zwroty za wode co kwartal ale wtedy nadplacam rate zmywarki:P tez nam zostaje ok 2000 na reke niby duzo a pod koniec miesiaca czlowiek patrzt co chwila na konto czy ma wyplate hehe wsyztsko drogie jedzenie warzywa owoce ubrania...oplaty drozeja a pensje stale od kilku lat:O nie mowiac o tym ze kredyt hipoteczny co 3 miechy wzrasta:O

Gość Cuty i ner
48m2 Czynsz 460-540 Woda 100 Gaz + prad razem w sumie 100 na mc Internet i 2 telefony 150mc 2 osoby Dochod miesieczny 2800 Jedzenie 600-700 Sieciowka + bilety 130-140 Przyjemnosci + ubrania 300 Reszte odkladamy

Mieszkanie własnościowe , 70 m 404 zł czynsz (w tym podgrzanie ciepłej wody,wywóz śmieci,fundusz remontowy oraz ogrzewanie - ja płacę przez cały rok) 50 zł co miesiąc zimna woda 160 zł prąd co 2 miesiąc 55 zł gaz co drugi miesiąc rachunki dodatkowe : 37 zł TV 30 zł internet 200-300 zł telefony 40 zł ubezpieczenie męża 370 zł moje ubezpieczenie

Gość jknie oszczedna
My wiecej wydajemy niz zarabiamy:( dobrze ze przed wspolnym zamieszkaniem troche kasy odlozylismy i jest sad dobrac ale szkoda Nam ruszac oszczednosci;(

Gość mnie prad wykonczy
piekielna to niestety masz gorzej:-((( nie myslałas zeby przejsc na ogrzewanie gazowe? albo jakby sie dało zrobic chocby najmniejszy kominek który rozprowadzałby ciepło po reszcie pomieszczen? ja gotuje na gazie , piekarnik mam na prad ale uzywam go ze 3 razy w miesiacu, sprzety mam nowe w miarę (mieszkam tu 3 lata dopiero) kupowałam A+, zmywarki nie mam , pralka chodzi srednio raz na 3 dni , komputer tv pare h dziennie. licznik wymieniany 2 lata temu. nie ma opcji ze ktos mi kradnie jak wymieniali licznik to chyba by sie zorientowali? na pewno nie zuzywam tyle na ile mam wystawione prognozy. i to mnie wkurza najbardziej. chciałabym płacic za to co zuzyję ze tak powiem tu i teraz, a nie że oni mi daja rachunki z kosmosu i obracaja moja kasą. w tamtym roku wkurzyłam sie maxymalnie facet przy spisywaniu licznika wypełnił mi jakis protokół i mój maż z tym protokołem jechał do siedziby tauronu (30km dalej) odstał swoje i udało mu sie zmniejszyc prognozy o 100zł. i co nic. po półrocznym rozliczeniu mimo zmniejszonej prognozy miałam nadpłatę. czyli sie zmiesciłam. a co oni zrobili? to co zwykle podniesli prognozy o .....120zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a moja mama mieszka 20 km dalej u niej facet spisuje licznik co 2 miesiace i ona płaci srednio 160 zł na 2 miesiace!!!! a ciagle piecze jekies ciasta i non stop pierze. na dodatek ma dwie lodówki i zamrazarkę starego typu w piwnicy. i większy dom. dlatego ja nic nie rozumiem

Gość mieszkankkaaaa55
ja mam duze rachunki za prad. bojler, czajnika nie mamy, rzadko pieke. komputer, pralka ze 3 razy w ty3 i place ok. 150zł miesiecznie. a teraz od lipca do pazdziernika matm juz nabite ponad 600kw.

Gość mnie prad wykonczy
kurcze moze te ceny zaleza od regionu?

Gość zrobcie
Sobie rozliczenie rzeczywiste jesli waszym dostawca energi jest ENERGA

ja mam małe mieszkanie: 3 pokoje 55 metrów czynsz: 520 zł (w tym woda i ogrzewanie) gaz co drugi miesiąc: 155 zł prąd: 120 zł kredyt hipoteczny: 850 zł internet, tel. kablówka: 135 zł to są opłaty związane z mieszkaniem

Gość mnie prad wykonczy
u mnie była enea a teraz jest tauron

Gość oblicze a co
mieszkanie 160 m ( wlasne, bez kredytu ) rodzina 2+1 czynsz ok 5 tysiecy rocznie (placimy w ratach ) Gaz 600 zlotych co 2 miesiace( przez caly rok ) prad 200 miesiecznie tv 250 miesiecznie telefon i internet 200 miesiecznie komorki 160 miesiecznie rata za auto 1500 miesiecznie niania 1500 miesiecznie Na jedzienie i srodki czystosci wydajemy ok 1600 miesiecznie !!!!! razem : ok 6100 zarabiamy wspolnie ok 7 tysiecy ( zostaje niewiele :( )