Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna dziewczyna.....

OKRES WYPOWIEDZENIOWY W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM

Polecane posty

Witam Was wszystkich serdecznie, mam nadzieję, że ktoś z Was będzie tak miły i mi pomoże. Mianowicie mam możliwość podjęcia pracy w innym zakładzie. Problem pojawia się w wypowiedzeniu umowy o pracę. Jestem zatrudniona na czas nieokreślony i mam miesięczny okres wypowiedzeniowy. Czyli rozumiem to w ten sposób, że pracuje do końca miesiąca ( od dnia dzisiejszego-teoretycznie) i potem jestem na wypowiedzeniu. Natomiast jeśli chodzi o wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym to pracuje do końca miesiąca i mogę zacząc pracę w nowym miejscu? Czy może przykładowo kładę wypowiedzenie dzisiaj a jutro juz do pracy nie przychodzę.? Bardzo proszę o pomoc dziekuje z góry ;-))

Gość Evvvvvka
wypowiedzenie umowy o pracę ze skutkiem natychamiastowym dotyczy tylko wyjatkowych sytuacji, gdy pracownik lub pracodawca w ciezki sposob narusza warunki umowy. Nie mozesz ot tak sobie złozyc takiego wypowiedzenia, musialabys to uzasadnic i udowodnic ze szef w rażacy sposob łamie przepisy

rozumiem.. czyli tak czy inaczej zostaje mi dogadać się z pracodawcą.

Gość aaaauuuuu
jest jeszcze wypowiedzenie za porozumieniem stron, tzn Ty i Twój pracodawca musicie się porozumieć co do terminu zakończenia współpracy, jeśli pójdzie Ci na rękę, to możesz przestać pracować od jutra, zależy czy się zgodzi.

aha, czyli jeśli w dniu jutrzejszym złoże wypowiedzenie za porozumiem stron i powiem jej ze chciałabym zacząć pracę w nowym miejscu w listopadzie to jeśli się zgodzi mogłabym cos takiego zrobić..