Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamaraa

Na urlopie wychowawczym przysługuje

Polecane posty

400 zł??? I już koniec? za 400 zł matki mają utrzymać dziecko??? A jak komuś ten dodatek nie przysługuje?? To siedzi w domu "za darmo"?? To po co iść na taki urlop?? już lepiej do roboty wracać. Nawet zarejestrowany bezrobotny ma więcej.

Gość kaisiiiiaa
no to idź do pracy.

Czyli wychodzi na to, że ten "zasiłek" na wychowawczym dostają Ci co ich stać, żeby nie pracować, a jednocześnie nie wykazujący prawdziwych dochodów??

Ja chcę wrócić tylko u mnie w firmie ostatnio straszne rzeczy się dzieją i boję się, że po powrocie stracę pracę

dlaczego w tym kraju wszystko jest takie posrane??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 gdzie ta pier.... polityka prorodzinna ??????????????????? pytam się

Gość kaisiiiiaa
ten zasiłek dostają z reguły samotne matki albo matki gdzie tatusiowie robią na czarno. dla mnie większą głupotą jest urlop wychowawczy, jest za krótki, powiniem być płatny przez rok.

Gość kaisiiiiaa
chodziło mi o urlop macierzyński oczywiście.

Gość mieszkankkaaaa55
jak cie zwolnia to dostaniesz kuronia.

ja na papierku będę samotną matką, ale to jest chore łudziłam się, że na tym urlopie mój pracodawca albo zus są zobowiązani wypłacać mi jakiś procent mojej pensji, a tu 4 setki i nie chodzi też o to, że nie chce mi się iść do pracy chętnie wrócę, ale jak będzie do czego

kurde nawet tych 4stów nie dostanę na dobrą sprawę to o czym ja w ogóle gadam?? podpalić ten kraj!!!!!!

No niestetey taki kraj!!! Dramat No a z powrotem do pracy to wcale nie jest tak fajnie wiem bo sama mam problem tzn wegług prawa nalezy mi sie stare stanowisko ale niestety juz moje miejsce jest zajete i szef nie zwolni nowej dziewczyny zebym mogla wrocic a tez godziny oracy niezbyt odpowiadaja bo gdy karmie mlodego potrzeuje w zupelnie innych godzinac pracowac... 400 zl wychowawczego 68 rodzinnego i normalnie mozna szalec jak dostaje te pieniadze to niewiem na co wydac taki majatek. Dobrze ze rodzice jakos pomagaja bo takto ciezko to widze

Gość 090-09
przecież twój dochód to dochód utracony więc się nie liczy.

powiem ci zebys sie przejechala do urzedu i dopytala dokladnie bo ja tez mslalam ze mi nie przysluguje ale podlaczylam swojego partnera (ojca dziecka) pod wspolne gospodarstwo domowe mimo ze nie jestesmy maluzenstwem a ze jest bezrobotny to nam sie udalo. ale i tak wlasciwie jak chcieli te wszystkie zaswiadczenia teraz to chcieli za 2011 rok niewiem po co skoro teoretycznie my teraz nie mamy za co zyc a w 2011 roku pracowalismy oboje z tym ze on nie wykazywal dochodow

Gość 090-09
jesli boicie sie zwolnienia mozecie skorzystać ze zmniejszenia etatu, jestescie wtedy chronione pracownik, który jest uprawniony do urlopu wychowawczego może - zamiast niego - złożyć wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy (nie bardziej niż o 1/2 etatu). Pracodawca musi co do zasady uwzględnić taki wniosek. Od momentu złożenia wniosku o to obniżenie, przez cały okres jego trwania (jednak nie dłużej niż przez 12 miesięcy) pracownik jest chroniony przed wypowiedzeniem umowy o pracę.

Gość jukoip
czego ty nie rozumiesz??? poczytaj w necie co to jest dochód utracony bo nie chce mi się tego pisać. tylko narzekasz i narezkasz...

Gość jukoip
kobieto z choinki się urwałas??? nie każdej samotnej matce ale matce bez dochodów, jak jesteś samotna to licza się tylko twoje dochody, jak idziesz na wychowawczy to z reguły ich nie masz.

090-09 dzięki za podpowiedź z tym obniżeniem etatu ale swoją drogą jestem taka wściekła dziwne, że w ogóle jeszcze jakieś dzieci się rodzą

W praktyce wszystko dobrze wyglada przerwy na karmienie skrocenie etatu a w rzeczywistosci jest troche inaczej moj szef to normalnie psychicznie by mnie zmusil do tego abym odeszla nawet nie mam ochoty tam wracac wiec korzystam z wychowawczego wole znalesc sobie jakies dodatkowe zajecie niz sie z nim meczyc znowu juz i tak mi wystarszy ze w ciazy musialam sie z nim meczyc

Gość zielonaa ciżemka
to nie państwo ma utrzymywać dzieci a rodzice. tylko daj i daj...

jukoip chyba nie byłaś/eś w takiej sytuacji więc się tu nie wymądrzaj pytam, bo nie wiem nie potrzebuje takich durnych komentarzy jak Twoje

niestety to państwo tworzymy my wszyscy i nasi pracodawcy, którzy nie dają nam możliwości wychowania dzieci w normalnych warunkach

Gość sdsdsdfdf
na papierku bedziesz samotna matka a w rzeczywisctosci nie? To jestes oszustka wybacz wiec nie drzyj mordy tylko co ci sie nalezy nikt ci nie kazał robic bachora!!!!

Gość hagarrra
a wy nie oszukujecie pańtwa??? co druga to samotna matka, bierze kase, ma miejsce w przedszkolu a normalni ludzie biora slub, idą do pracy i musza posłać dziecko do prywatnego przedszkola bo te pseudo samotne mają wszedzie pierwszeńtwo.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
To chore, że macierzyński trwa pół roku, to się nawet piersią dobrze dziecka nie wykarmi. :O Jak mój syn miał rok to dopiero 'czułam się na siłach', żeby go z kimś zostawic na dłużej. Uważam, że macierzyński powinien trwac rok.