Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hannibal111

Całkowity zakaz aborcji - za czy przeciw ?

Polecane posty

Gość nhmvf
kaplani i politycy w ogole nie pomagaja chorym dzieciom , biednym , glodym ale kaza rodzic-nawet jak wielorodka to juz padlina

A tu dowód na to ,jaki nasz kraj i rząd jest POjeebany.Koleżanka ma syna z zespolem Downa.Dostaje na niego jakis tam dodatek pielęgnacyjny czy jak to tam sie zwie w kwocie (!) 150 zł miesiecznie.Dodatek ten przysługuje tylko do 16 roku ,życia a potem matka musi zebrac całą dokumentacje z 16 lat (wizyty w szpitalu,zabiegi itp),żeby udowodnic niepełnosprawność.Dlaczego na zespół Downa dzieci nie dostaja dodatków na cale życie?Czy pieerdolonbe urzędasy myslą ,że zespól Downa da sie wyleczyć i w wieku 16 lat można go juz nie mieć?????:O

Gość nhmvf
cała kasa idzie na kler a ile wjeebano na to pieerdolone jeebane euro

bla ble bli to jest absurdalne prawo i głupota. Wiadomo, że choroby genetyczne są nieuleczalne. A wracając do tematu jestem ZA aborcją. Oczywiście dotyczy to tych 3 przypadków a nie 'bo muszę robić karierę" :o

Gość nhmvf
skoro polacy debile uznaja Kk z autorytet zamiast za gówno i band e pedofili to maja

Swojego czasu dużo lobbowałem na na Kafe na rzecz poparcia projektu legalizacji aborcji na życzenie. Temat cieszył się dużym zainteresowaniem, ale z czasem umarł śmiercią naturalną, a biskupi po cichu forsują wprowadzenie całkowitego zakazu aborcji. Do tego dochodzi problem braku lojalności polityków wobec swoich partii (tych 40 posłów PO wietrzy karierę w PiS-ie) oraz braku lojalności partii wobec partii (PSL czując osłabienie PO już negocjuje z PiS-em rząd PiS-PSL). Dostrzegam te problemy, i dlatego proszę o reklamowanie mojego bloga.

Sami zarabiają (poslowie i pozostali) po 10-20 tys. a no chore dziecko dadzą jakieś rechy :o Nawet ten zasiłek rodzinny 78 zł to jakaś żenada.

Gość bilquis
jakby polacy zmdzrzeli i uznali KK za gówno i bande skuurwieli i pedofili to byłoby lepiej a kto uczy dzieci ze kapalni to autorytety -matki i babcie gowna ścierwa szkodniki śmieci

Za zasiłek rodzinny możesz dziecku w PL kupić na miesiac 2 paczki pampersów :O Ja nie dostaję nic od państwa,bo wg nich mam za duże dochody.Ale zeby zyć godziwie,mój mąż zapieerdala po 14-15 godzin na dobę.Mógłby pracowac 8 godzin i wtedy dostawałabym na dwoje dzieci 136 zł (!) rodzinnego.O Matko,co za oszałamiajaca kwota :O

Zasiłek rodzinny Kwota zasiłku rodzinnego, dodatków i innych świadczeń z ustawy o świadczeniach rodzinnych: 68 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia, 91 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia, 98 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia. Śmiech na sali buahahahahahah

Gość bilquis
to pokazuje debilizm polakow -te tlumy na pielgrzymakch procesjach i multum organiazcji religijnych -dla myslacego czlowieka kazdy kaplan to gówno skuurwiel i pedolfil

bla ble bli teraz to trochę podnieśli, byłam składać parę dni wniosek to wiem :) Mało tego! Zarabiając najniższą krajową i będąc samotną matką JEDNEGO dziecka jesteś za BOGATA by dostawać ten dodatek!

Gość kate_skate!
Ci jebańcy niech spierdalają od mojej macicy. Trzeba zrobić raban proponuje iść na Sejm ze zużytymi podpaskami i hasłami "kto uratuje TE dzieci?" co za popierdoleni politycy.

Gość bilquis
jak ktos nie rozumie ze wszyscy kaplani i katecheci to skuurwiele i pedofile ten jest gównem ścierwem śmieciem a nie rodzicem

Gość asiaaaaaaaaa86
Ja zarabiam więcej od męża jak mam dobry miesiąc:P (pracuję w nieruchomosciach) . A tak poza tym, to ok, ale niech mężowie przez połowę miesiąca gotują, sprzątają, zajmują się dziećmi, a nie wszystko zrzucają na kobiety. Dziecko-owszem, ale rodzi kobieta, rezygnuje na jakiś czas z życia zawodowego, później też głównie kobiety wychowują-kąpią, karmią, odwożą do przedszkola, szkoły, pilnują żeby wszystko było jakoś poskładane. A tatusiowie? Pobawią się łaskawie w weekend, albo kiedyś tam wykąpią dzieciaka i finito...bo przecież pracują, późno wracają, są zmęczeni...a kobieta nie ma prawa być zmęczona??? Dlatego nie zgadzam się, żeby faceci decydowali o tym, czy mam rodzić dziecko chore lub nosić ciążę zagrażającą memu życiu! Jak można zmuszać do noszenia ciąży kosztem życia matki? Które życie jest ważniejsze?? A jeśli taka matka ma jeszcze inne dzieci? Zostaną półsierotami? Poza tym tatusiowie zwykle się ulatniają w takich sytuacjach, spójrzmy, ile jest samotnych matek, a ilu samotnych ojców?? Popieram aborcję w pierwszych tygodniach, kiedy nie są jeszcze wykształcone narządy, nie bije serce. Jestem za referendum,a przeciw bzdurnym uchwałom, jak właśnie całkowity zakaz aborcji.

powinni wrecz nakazywać by usunąc płód , który jest z wadami genetycznymi, idąc dalej dzisiejsza medycyna mogłaby kategoryzować kto zasługuje by się urodzić a kto nie. można stwierdzić genetyczne skłonnosci do tycia, zachorowalnosci na nowotwory, nerwice , idąc dalej wszystkich brzydkich a także na żadanie społeczne i zapotrzebowanie wszystkich niskich wątłych czyli do pracy słabosilnych usuwać. w końcu stworzymy idealną UE. i kuzwa politycy z podjazdami dla wózków nie będą mieli problemów buraczanych i więcej kasy.

Gość bilquis
wg kaplanow i politykow -pierdolonych jebanych skuurwieli- dzieci wychowuja sie powietrzem a nie kasą

Ta ustawa jest szowinistyczna. Każda prawdziwa kobieta powinna mieć w życiu jedną aborcję. To powinien być kobiecy przywilej, który ukobieca.

Gość rferfer
to głupota,w przypadku zagrożenia życia kobiety powinna być dozwolona aborcja,ci ludzie nie powinni decydować o tym!!

Gość bilquis
myslaća kobieta uwaza kaplanow z a gówno is kurwieli a polki to debilki- w sierpniu n do piekar slaskich przybyło 100 tys kobiet na piegrzymke -debilki

Gość rferfer
jest różnica pomiędzy kobietą co wpadła nie chce jej się wychowywać i usuwa dziecko(i tu jestem przeciwna) a pomiędzy kobietą której grozi śmierć jeśli nie usunie ciąży

Gość kjkkj
jestem ZA aborcją w uzasadnionych przypadkach (np. gwałt, zagrożenie dla życia matki, poważne kalectwo dziecka) Państwo zabroni czyli tym samym nakazuje urodzić chore dziecko a potem sie już sytuacją takiego człowieka nie interesuje...i jeśli taka osoba nie ma szczęścia urodzić się w normalnej rodzinie skazane jest na łaskę i niełaske obcych ludzi, tułaczkę i życie w nędzy...

Gość histeryzujesz
osobiscie instynktownie czuje ze zabijanie dzieci jest zle i powinno byc karane kara smierci

Gość bilquis
zadni reliigjni dzialcz e politycy nie pmagaja biednym glodnym kalekim dzieciom

żadne ustawy, nakazy, zakazy itp. nie zastapią sumienia. i tyle i aż tyle. powinny być dokładne badania prenatalne i w przypadku zdrowego płodu całkowity pod rygorem karnym zakaz aborcji. natomiast dowolność Niewiasty czy chce by to dziecko było jej czy kogoś innego[myślę o wychowaniu]po co zmieniać coś co jest w gruncie rzeczy dobre.

Gość histeryzujesz
skoro mozna zabijac chore plody to powinno sie tez zabijac niepelnosprawnych i zlikwidowac wszyskie osrodki z ludzmi chorymi psychicznie i uspac ich

Gość yhhhg
jak to wstepnie zatwierdzil?co to znaczy wstepnie?