Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hannibal111

Całkowity zakaz aborcji - za czy przeciw ?

Polecane posty

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa24
Przeciw. zakaz aborcji i tak nic nie da jak ktoś będzie chciał to i tak ciąże usunie...Poza tym poki kobieta nie urodziła to dziecko to jakby czesc jej ciała ,a ona o swoim ciele powinna sama decydować nie można jej do nieczego zmusic

i tak klasa polityczna od 20 lat napierdolila kichy a teraz zapetlona deficytem i pazernoscią od dupy strony krzywdząc element wyborczy stara się na bierząco łatać dziury. żadnej wizji, myślenia długofalowego nic. elit brak! są tylko klaksony.

Moim zadniem abrocja powinna być całkiem legalna tak jak in vitro np . eutanazja -tylko w przypadkach gdy nie ma szans na uratowanie życia , lub ktoś jest tak chory czy okazleczony ,albo niepełnosprawny ,ze wykluczało by go to z zycia w społeczenstwie . jesli pacjent sobie tego zyczy ,lub jesli sam nie moze zadecydować to najblizsza rodzina

sorry za literowki ;)

Prawdziwa kobieta powinna: - przespać się z nieznajomym - pofarbować włosy - usunąć ciążę Podobnie jak mężczyzna: - zbudować dom - spłodzić syna (o ile kobieta nie skorzysta ze swojego przywileju usunięcia ciąży) - posadzić drzewo

dodałbym , że prawdziwy facet winien uczestniczyć w zadymie chuligańskiej i nie dać się pobic kilka razy w życiu uchlać się do nieprzytomności by miał o czym rozprawiać z koleżkamy w pubie miec kochanke a nawet kilka przynajmniej z miesiąc spędzić w więzieniu. i mieć tatuaże. by lalusiem ślumokiem nie być. podobnie jak w/w prawdziwa Niewiasta nawiedzona dziewica

Gość asiaaaaaaaaa86
Przecież nikt nie nakazuje matkom, które chcą urodzić dziecko z wadą śmiertelną itd., dokonywać aborcji, będą chciały, to urodzą, ale dajmy wybór...

Gość rferfer
czyli oni skazują matkę na śmierć,mordercy chronią życie odbierając inne równocześnie

Gość To zależy ...
Przeciw! To skandal! W rządzie jest większość facetów i to oni decydują, że kobieta ma rodzić, czy tego chce, czy nie, sprowadzając ja do roli żywego inkubatora. Antykoncepcja nie daje 100 pewności, niestety. Taka bezmyślność jest nie do pojęcia. Kogo my tam w rządzie mamy. Trzeba nie mieć rozumu, aby skazywać kobiety na życie takie, jakie chcą posłowie, a życie każdy ma tylko jedno(!) i każdy chciałby przeżyć je według swoich planów. Rządzący i ci, którzy są przeciw aborcji powinni ŁOŻYĆ na utrzymanie takich dzieci, które są zaniedbane, wykorzystywane, niekochane, bite, głodne, bez opieki i w okowach patologii. Mało tego powinni zaadaptować po jednym dziecku z ośrodka dla dzieci niepełnosprawnych ............... może to oświeci ich pomroki mózgowe. Dzieci poczęte 20 lat temu, dziś muszą wyjeżdżać z kraju za chlebem, bo nieudolne państwo nawet nie myśli się zająć tym, aby ocalić naród od wyludnienia, tylko podatki, podwyżki, niskie pensje, ile się da z ludzi wycisnąć, aby potem rządzący i ich dzieci opływały w luksusach z naszych podatków, do tego chełpiąc się. I to jest demokracja, dla mnie to złodziejstwo i wyzysk!

Gość szczep
Głosujcie na PIS !!! Nie będziecie mogli pierdnąć bez ich pozwolenia i KK.

Gość histeryzujesz
dziecko to tez czesc ciala meza jesli ktos jest za aborcja to jest gorszy od matki madzi jesli ktos jest za aborcja chorych dzieci to ciekawe czy jest taki mocny ze poszedlby do osrodka chorych psychicznie ludzi i dal kazdemu zastrzyk smierci nie rozumiecie dlaczego katolicy sa za aborcja nie dlatego ze zal im dzieci tylko dlatego ze bedac za sa wspolwinni ich smierci wiec pojda do piekla katolika nie ochodzi co sie bedzie dzialo z matka albo dzieckiem tylko to czy bedzie mial czyste sumienie stajac przed Bogiem zapominacie tez jak czuje sie facet gdy kobieta nie che urodzic jego dziecka kara smierci za aborcje jest jedynym slusznym rozwiazaniem jedynym argumentem ktory moze w jakis sposob przemawiac za jest zagrozenie zycia matki mozna to porownymac do sytuacji Kolbego ktory poszedl na smierc zamiast wspolwieznia jednak inni tego nie zrobili i nie mozemy ich potepic argumenty ze nienarodzone dziecko nie jest czlowiekime nie przemawiaja juz predzej mozna uzasadniac ze aborcja nie jest zabojstwem a jedynie zaprzestaniem wspomagania zycia

Gość rferfer
histeryzujesz co za denne porównanie ,jeśli jest zagrożenie życia matki to ona ma prawo decydować o tym,nikt inny!

Gość To zależy ...
Każdy powinien decydować SAM o swoim życiu i NIKT inny nie powinien się do tego wtrącać zwłaszcza faceci, osoby, które nie rodziły nigdy i te, które miały problemy z zajściem w ciążę także.

Gość lelelele
histeryzujesz co ty się tak uczepiłeś ludzi chorch psychicznie :/ jest różnica pomiędzy upośledzeniem a chorobą psychiczną. Czy ty widziałeś kiedykolwiek dziecko upośledzone ? nie mówię o autyźmie tylko o prawdziwym upośledzeniu. pewnie nie, jak większość katolików mających "czyste sumienie" . Na takie dziecko idzie ogromne poświęcenie i pieniądze. W tym kraju mało która kobieta może sobie na to pozwolić. Czyli co ja mam rodzić dziecko bo tobie tak się chce, a co potem będzie ze mną i dzieckiem to już cię nie interesuje. bardzo chrześcijańskie zachowanie ;/

Gość histeryzujesz
taka jest prawda w ogole mnie to nie ijnteresuje wazne ze mam czyste sumienie i nie przyczynilem sie do aborcji pozatym jak chcesz to mozesz oddac dziecko

Gość wredniucha
mieszkam w Anglii - co ciekawe, Polki zamiast skrobać się na potęgę (bo przecież tu wolno i mogą robić to za darmo) rodzą dzieci jak oszalałe - dziwne co?

Gość Maja1990
ale to jest zacofany kraj . kazdy ma swoje zycie i o nim decyduje , boze ja mieszkam w uk i aborcja mozna w kazdym szpitalu przeprowadzic . normalny zabieg w dodatku za darmo .. . ile moich kolezanek robilo do 3 miesiaca i po wszystkim . mam kolezanke czeszke i jak jej powiedzialam ze u nas w polsce to jest nielegalne to byla w szoku . nawet w takich czechach to zwyczajna rzecz. nie rozumiem tej patologi polskiej.

Gość bilquis
politycy s a bogaci - a jakios chyba zaden z nich nie adoptował dziecka -zwalszcza takiego kalekiego chorego uposledzonego choc zw swoja kasa moglby mu zapewnic lepsze zycie niz typowy obywatel

Gość wredniucha
z resztą jak kobieta nie chce dziecka, to i tak sobie poradzi - zrobi zabieg prywatnie, albo pojedzie za granicę - szkoda mi tylko tych bidul, z patologicznych rodzin skazanych na nieustanne rodzenie, bo mąż się nie może opanować i musi ja miądlić noc w noc i szkoda mi też tych, które muszą urodzić poważnie chore dziecko ze świadomością, że znikąd nie otrzyma pomocy- a przede wszystkim od tych, którzy kazali jej rodzić

Gość lamiaceaaa
ci ktorzy z a tym glosuja - natychmiast powinni adoptowac chore dzieci -zeby dac przyklad-za swoja kasa to luksus im zapewnią

Gość lamiaceaaa
wszystkim kapłanom i politykom -kij w oko i chhhuj w dupe i vice wrsal

Gość wredniucha
uważaj lamiceaaa, bo cie namierzą po IP i ukamionują, albo spalą za te herezje :-)

Gość wredniucha
zawsze decydują o nas, bez nas

Gość ajnukku
ale wieksosc bab jest durna skoro uwaza kaplanow za autorytety i slucha ich w sprawach seksu , malzenstwa - to kobiety debilki daja kaplanom te prawo

Gość wredniucha
bo uważają nas za stado baranów - i poniekąd mają rację

Gość wredniucha
ajnukku 10/10

Gość nowestare
jestem za: tylko wtedy gdy zagraza to zyciu matki lub dziecka, oraz gdy cos z plodem jest zle... przeciw gdy dotyczy to np 16 latki bo rodzicom bedzie wstyd... polska polityka to dno... kobiety trzymajmy sie razem:)